Μεταξύ δύο κακών ...το μη χείρον...βέλτιστο....

                                 ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΣΟΒΑΡΑ
                                                                           ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ   ΓΙΑΝΝΗ ...ΤΟΝ ΨΑΡΑ

Ηταν να το δούμε και αυτό και να μοιάζει από τα απίστευτα το πάρα κάτω κείμενο ...μας προβληματίζει για το ξεχαρβάλωμα και μία μικρή αθέατη πλευρά του αδρανούς κράτους και τον μακάριο ύπνο των υπηρεσιών αυτού..
Την στιγμή που σκεπτόμαστε να κλείσουμε Νοσοκομεία στις Περιφέρειες η να προχωρήσουμε σε επώδυνες περιστολές αναλωσίμων υλικών που ουσιαστικά παραλύουν , αποδυναμώνουν και οδηγουν σε τέλμα την λειτουργεία τους τα επόμενα χρόνια....
Μας ξέφυγε κάτι το πολύ ουσιαστικό απαραδέκτως που το αντιληφθήκαμε τώρα ...αργά για να χαθούν πολλά εκατομύρια...από δικαιούμενα χρήματα που λημνάζουν στο τρίτο και τέταρτο πακέτο επιδοτήσεων απο την Ε.Ε.
Και για να εξηγηθούμε περί τίνος πρόκειται.
Ο Νόμος της Μετανάστευσης στη χώρα μας μετά πολλών αναβαθμίσεων μπαλωμάτων και παλινοδιών εδώ και δέκα και πλέον χρόνια ευθυγραμίσθηκε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα όπου μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα...ασχέτως με τα επίκτητα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα πρόσφατα γεγονότα της αθρόας Λαθροεισαγωγής.
Στο διάστημα αυτό τα Νοσοκομεία έχουν υποδεχθεί χιλιάδες περιστατικά εισαγωγής ασθενών , και έχουν δαπανηθεί εκατομύρια για την πρίθαλψη και τα νοσήλεια...των νομίμως η μη διαμενόντων στη χώρα.
υπάρχουν κωδικοί στα λογιστήρια των ιδρυμάτων περίθαλψης...τόσο για την δαπάνη αυτών μέσω των πάρα πάνω πακέτων , άλλά και των χωρών προέλευσης και  μέσω κάποιων διαδικασιών που προβλέπονται για την μερική η ολική  κάλυψη αυτών .
Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ...ποιός φταίει...για αυτή την αδιαφορία.....ποίος πλήρώνει για αυτή την ολιγωρία ?
Ασφαλώς τα πολύπαθα ταμεια και κατά συνέπεια εμείς τα κορόϊδα...
Με την ευκαιρία για το πάρα κάτω ρεπορτάζ που αλιεύσαμε από την ειδησεογραφία της ημέρας και που αποτελεί την μισή αλήθεια των ανεπαρκειών του συστήματος που "μπάζει "από παντού...



Σε εναλλακτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των νοσηλίων των ανασφάλιστων αλλοδαπών, φαίνεται ότι προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το σχέδιο δημιουργίας υγειονομικού δικτύου για τους λαθρομετανάστες εντός του ΕΣΥ, ενώ το αρμόδιο κλιμάκιο προσανατολίζεται στο να ζητά από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παράνομων μεταναστών.
Κοινώς, το μέτρο αφορά στο να σταματήσει να επωμίζεται το ΕΣΥ το κόστος των 150 εκατ. ευρώ που κοστίζει συνολικά κάθε χρόνο η περίθαλψη των μεταναστών.
Άλλωστε, ήδη περί τα 30 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια – με την πλειοψηφία αυτών στην Αττική - ετοιμάζονται να υποδεχτούν μετανάστες που είναι φορείς σοβαρών μεταδοτικών ασθενειών για θεραπεία ή έλεγχο.
Σε αναβρασμό βρίσκονται όμως, εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  και τα λογιστήρια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, καθώς θα κληθούν να απαιτήσουν  - για πρώτη φορά σε οργανωμένη βάση - τα νοσήλια των ανασφάλιστων παράνομων αλλοδαπών από τις Πρεσβείες τους στη χώρα μας.
Οι διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) έχουν λάβει εντολή από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Νίκο Πολύζο, κατόπιν και της έκδοσης της Υγειονομικής Διάταξης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους λαθρομετανάστες, να διατεθούν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι των μεγάλων νοσοκομείων της κάθε περιφέρειας για τη φιλοξενία παράνομων μεταναστών, όπου και όταν απαιτηθεί.
Τις προϋποθέσεις φαίνεται να πληρούν μεγάλα νοσοκομεία, που είχαν υποδομή από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως ο Ευαγγελισμός, το Σισμανόγλειο, το Τζάνειο, το Γεννηματάς, ο Ερυθρός Σταυρός, το Αττικόν στην Αθήνα, τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα πανεπιστημιακά νοσηλευτικά ιδρύματα.
Οι Υγειονομικές Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να συγκεντρώνουν τα περιστατικά από τα νοσοκομεία της αρμοδιότητάς τους και να τα ανακοινώνουν στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καθώς  και στις Πρεσβείες των χωρών από όπου προέρχονται οι παράνομοι αλλοδαποί.
Αυτή η διαδικασία, παρ' ότι είναι η επίσημη, ουδέποτε είχε ακολουθηθεί από τα νοσοκομεία.
Για την ακρίβεια στο υπουργείο Υγείας μέχρι πριν από δυο χρόνια καμία υπηρεσία δεν γνώριζε την δαπάνη νοσηλείας των μεταναστών. Μόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία για το έτος 2008 η σχετική δαπάνη είχε υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ. Έτσι, οι αιτήσεις προς τις Πρεσβείες αποτελούσαν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.
Στα σκαριά διαβαλκανική δράση
Ωστόσο, η ανακοίνωση των περιστατικών στις Πρεσβείες και συνεπώς η τήρηση σχετικών αρχείων εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας μας για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την επίσκεψη εργασίας στη Στοκχόλμη, έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους για την δημόσια υγεία – όπως είναι η έξαρση της φυματίωσης και των κρουσμάτων AIDS -  που σχετίζονται με τη λαθρομετανάστευση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....