Ποιός άνοιξε το ασκί του Αιόλου...?





Ανοιξε εσωτερικό θέμα στο ΠαΣοΚ
Ζήτημα ηγεσίας βάζει η κυρία Εϋα Καϊλή, ενώ άλλοι βουλευτές μιλούν για «πρωτοβουλίες»
....ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ..!!!

Ανοιξε εσωτερικό θέμα στο ΠαΣοΚ

 Την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠαΣοΚ υπογραμμίζουν στελέχη του κόμματος. Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι το μοναδικό θέμα. Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ αναμένουν οι Χρ.ΠρωτόπαπαςΚ.Καρτάλης και Σ.Μερεντίτη«Δεν νομίζω ότι πρέπει να τεθεί αυτή τη στιγμή θέμα ηγεσίας», τονίζει ο Χρ. Αηδόνης. Αντίθετα, θέμα ηγεσίας έθεσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99.5 η κυρία Εύα Καϊλή.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 σημείωσε ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι το μοναδικό θέμα.

«Ξαναλέω ευθαρσώς, δεν είναι μόνο η αλλαγή ηγεσίας, είναι πάρα πολλά τα ζητήματα της ανασυγκρότησης. Δηλαδή, ή το ΠαΣοΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι το πραγματικό δίλημμα για το ΠαΣοΚ είναι «ή θα τα αλλάξουμε όλα πραγματικά αυτή τη φορά ή θα τελειώσουμε; Δεν αφορά μόνο πρόσωπα, δεν αφορά μόνο δομές, αφορά λειτουργία, αφορά πολιτικές και άξονες πάνω στους οποίους εφαρμόζονται πολιτικές και μέσα στον κομματικό χώρο ριζική αλλαγή. Ή λοιπόν το ΠαΣοΚ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση ή δυστυχώς δεν θα είναι πολλές οι μέρες του».

Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ δήλωσε ότι αναμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

«Πρέπει να ανοίξουμε μια κουβέντα στο εσωτερικό μας να δούμε ποια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, να κάνουμε τους απολογισμούς μας. Να προσπαθήσουμε να ξανασυνδεθούμε με τμήματα της κοινωνίας που συγκρουστήκαμε, μιλώντας ειλικρινά, λέγοντας τι ήταν αναγκαίο να γίνει αλλά και τι λάθη έγιναν και βεβαίως αναζητώντας και τη νέα αφήγηση για τη συνέχειά μας. Ο διάλογος θα ανοίξει ούτως ή άλλως και νομίζω ότι το σωστό είναι να ανοίξει με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου, μετά και τη γενναία απόφαση που πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος και που νομίζω αυτό δημιουργεί και μια ανάγκη μιας ηθικής στάσης θα ήθελα να ξεκινήσει ο ίδιος αυτή την κουβέντα και στο εσωτερικό μας».

Στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης τόνισε πως έχει λήξει η θητεία όλων των κομματικών οργάνων και του προέδρου του κόμματος και πρόσθεσε: «Αυτό που προέχει είναι το κόμμα να συζητήσει για τη νέα του ιδεολογική πορεία, να προσαρμοστεί ή, εν πάση περιπτώσει, να τη συνταιριάξει με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται και στη συνέχεια να συζητήσει και για τα όργανα. Πρώτα εγώ βάζω λοιπόν θέματα αρχών και των ιδεολογιών. Και στη συνέχεια θα πρέπει να καλύψει τα όργανα τα οποία έχουν λήξει. Εγώ δε θυμάμαι άλλη περίοδο που να έχουν αγνοηθεί τόσο συστηματικά τα καταστατικά προβλεπόμενα όργανα στη λήψη των αποφάσεων. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο κ. Παπανδρέου, είναι εκείνος ο οποίος θα πάρει τις πρωτοβουλίες».

Πρωτοβουλία Παπανδρέου δήλωσε ότι αναμένει και η Σούλα Μερεντίτη. «Θεωρώ αυτονόητο ότι ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του και στάσης του, θα πρέπει να αποφασίσει και ποια πορεία θα ακολουθήσει και ποια στάση. Αν θα αποφασίσει ο ίδιος να τρέξει τις εξελίξεις, τις όποιες διεργασίες μέσα στο κόμμα. Πρώτα και κύρια είναι ευθύνη του ιδίου και μετά να μιλάμε οι άλλοι. Πρώτα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος».

Ο πρώην υφυπουργός υγείας Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε πως «εκείνο το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον να υπάρχει ταπεινότητα και σοβαρότητα. Νομίζω ότι τα προβλήματα της χώρας σήμερα είναι τόσο πολύ μεγάλα και θεωρώ ότι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα είναι ότι πρέπει να ανοίξει ένας εσωκομματικός πόλεμος σύγκρουσης που αφορά το κομμάτι που έχει σχέση με τα πρόσωπα. Και επειδή υπάρχουν διάφορες φωνές και δε θέλω να πάρω θέση επ' αυτού, που ανοίγουν το ζήτημα της ηγεσίας αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να συζητήσει το ΠαΣοΚ. Θεωρώ ότι συντεταγμένα και συλλογικά πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία που έχει να κάνει με το μέλλον του ΠαΣοΚ και της δημοκρατικής παράταξης».

«Οι εποχές απαιτούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες πλέον, επειδή τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν είναι μόνο εσωτερικά της χώρας μας. Είναι μια κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είναι οι Έλληνες ενωμένοι απέναντι σ’ αυτήν την πίεση που δεχόμαστε».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της στον ΒΗΜΑ 99,5 στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, τα βασικά σημεία της οποίας παρατίθενται πιό κάτω:
Για τη νέα κυβέρνηση:
Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Νομίζω ότι το απαίτησαν οι συνθήκες, αλλά πρέπει σιγά-σιγά να μάθουμε σε μια κουλτούρα συνεργασίας πέρα από κομματικές γραμμές. Οι εποχές απαιτούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες πλέον, επειδή τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν είναι μόνο εσωτερικά της χώρας μας. Είναι μια κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είναι οι Έλληνες ενωμένοι απέναντι σ’ αυτήν την πίεση που δεχόμαστε. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξη γι’ αυτήν την κυβέρνηση, αλλά βεβαίως όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.
Για το αν πρέπει να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠαΣοΚ:
«Έχω την αίσθηση ότι κλείνοντας 4 χρόνια, οι εσωκομματικές διαδικασίες κινούνται αυτόματα γι’ αυτά τα θέματα, τα οποία όμως θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες. Ίσως τώρα η άμεση προτεραιότητα, και η δική μου και της κυβέρνησης, είναι το έργο που θα πρέπει να γίνει για τη χώρα και όχι αν το ΠαΣοΚ θα πάρει καλά ποσοστά στις εκλογές. Τουλάχιστον το δικό μου ενδιαφέρον δεν είναι αυτό και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε ανοίξει πολλά ζητήματα, γιατί κάναμε και πολλά λάθη και είναι λογικό να καταγράφεται η δυσαρέσκεια του κόσμου. Πήραμε όμως και σκληρά μέτρα και έγιναν αλλαγές ή ανοίξαμε θέματα που θα έπρεπε να έχουν ανοίξει εδώ και δεκαετίες
Για το αν πρέπει να τεθεί και ζήτημα ηγεσίας:
«Επειδή είναι πρόσφατα τα όσα συνέβησαν και η περιπέτεια του δημοψηφίσματος τραυμάτισε και τη χώρα και όχι μόνο το ΠαΣοΚ, αυτό θα φανεί και στο συνέδριο. Ίσως να τεθεί και τέτοιο θέμα. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός και ένας καταλογισμός ευθυνών και των ανθρώπων και των συμβούλων που εισηγήθηκαν το δημοψήφισμα. Να μην προσωποποιούμε τα πράγματα και να μη βιαζόμαστε.
Έχετε δίκιο (σ.σ.: ότι η τελική απόφαση για το δημοψήφισμα ανήκε στον κ. Παπανδρέου) και η επιλογή των συνεργατών βαρύνει τον εκάστοτε ηγέτη. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις που υπήρχαν, το τι ακριβώς συνέβη και γιατί ή αν ήταν μια λάθος εκτίμηση που μας οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες, που και πάλι πρέπει να συζητηθεί εσωκομματικά. Θα μου επιτρέψετε, να προηγηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες».
Για το αν πρέπει να γίνει συνέδριο του ΠαΣοΚ πριν τις εκλογές:
«Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάει σε συνέδριο. Εάν σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει να κριθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αν θα τεθεί ως θέμα από τους συναδέλφους ή θα έχουμε το χρόνο για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και τις εκλογές, γιατί θα κριθούμε και για όσα έχουν συμβεί.»
Για το αν υπάρχουν προσεγγίσεις μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα:
«Με πολλούς συναδέλφους σκεφτόμαστε κοντά. Ειδικά για θέματα που αφορούν το συμφέρον και το μέλλον της χώρας. Θα σας πω ότι πολλές φορές έχω συναντήσει και συναδέλφους στο ίδιο κόμμα που δεν βρισκόμαστε κοντά ιδεολογικά και πολιτικά στο ίδιο μήκος κύματος, με πρόσφατο παράδειγμα τους εισηγητές του δημοψηφίσματος».


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....