Αυτό δεν είναι διπλωματία...αλλά Καραγκιόζ...μπερντέ...

 Η σημερινή κατάντια της Δυτικής διπλωματίας...ξεπερνάει...κάθε προηγούμενο....
Τα πείσματα,  οι κακεντρεχείς...  δηλώσεις...για δήθεν απείθαρχους...λαούς  στους κόλπους της Ευρώπης....Βορείων και Νοτίων.....τεμπέληδων....δήθεν και απρόθυμων...από την μία πλευρά , και .... προνοούν των  στην εφαρμογή  οικονομικής  πειθαρχίας από την άλλη, ελκύουν τους κερδοσκόπους και τα παπαγαλάκια τους...ρίχνοντας το ευρώ σε  ταραγμένα νερά....  
 Κορυφαίοι πολιτικοί...που έγραψαν Ιστορία...στα Ευρωπαϊκά κιτάπια...'όπως ο πρώην καγκελάριος  της Γερμανίας ... και χαίρουν εκτίμησης, ο  κ. Χέλμουτ Σμίτ
 Πέταξε το γάντι στην κ. Μέρκελ...και την πρώην άσημη παρέα της.
 Ακούμε περίλυποι...να κελαηδούν ...πολύχρωμα .Ασιατικά ...Παπαγαλάκια...οικονομικής...κλωνοποίησης...για ...τα μέτρα και την τιμωρία που π ρέπουν στην Ελλάδα....και ρωτάμε ...
  -Είναι Γερμανοί .... αυτοί ...οι διαβασμένοι...και ερωτευμένοι με την Ελληνική Ιστορία.....
 που πρωτίστως σέβονται τη δική τους...?
Τα δικά τους διαχρονικά λάθη....πως θα κριθούν...?
Και δευτερευόντως....είναι πολιτικοί...μας...συμπαραστάτες....αυτές ..οι ...αυταρχικές ...μουτσούνες...?
 Με αυτούς ...θα πιάσουμε μυστρί...να κτίσουμε  μαζί...την Ενωμένη...Ευρώπη...?
...Μακάρι ...να κάνω ....λάθος...θα το χαιρόμουν...ευχαρίστως....
                                                                                                          
                                                                               Μπαρμπα Γιάννης....


H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξετάζει χαλάρωση των όρων του ελληνικού πακέτου διάσωσης, δημιουργώντας εντάσεις με μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού που διαφωνούν με περαιτέρω παραχωρήσεις στην Ελλάδα, ανέφεραν δύο Γερμανοί βουλευτές στο Bloomberg.




Η κυβέρνηση της κα Μέρκελ είναι διχασμένη ανάμεσα στο να υπάρξει κάποια επιείκεια προς την Ελλάδα και στην επιμονή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να επιτύχει πλήρως τους στόχους, ανέφεραν στο Bloomberg οι Klaus-Peter Willsch και Frank Schaeffler, οι οποίοι είχαν καταψηφίσει στο γερμανικό κοινοβούλιο τις προτάσεις της κα Mέρκελ.
«Oι ευαισθησίες ανάμεσα στους 27 βουλευτές του συνασπισμού που ψήφισαν όχι την προηγούμενη φορά είναι γνωστές στην κα Μέρκελ, oπότε η επίσημη γραμμή είναι να παραμείνει σκληρή απέναντι στην Ελλάδα», ανέφερε ο Willsch, βουλευτής του CDU της κα Μέρκελ.
«Αλλά την ίδια στιγμή κάποιοι αναλαμβάνουν την αποστολή να δοκιμάσουν πως μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή», πρόσθεσε.
Ο συμβιβασμός
Αν και είναι νωρίς να αποκλειστεί το ότι η Ελλάδα θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγή αν αποτύχει να τηρήσει τους όρους του προγράμματος, αναφέρει το Bloomberg, η Μέρκελ πιθανότατα θα αναζητήσει ένα συμβιβασμό με τον Σαμαρά που θα επιτρέψει και στις δυο πλευρές να διασώσουν τα προσχήματα, υποστηρίζει ο Schaeffler, βουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Το παράδειγμα της Ισπανίας, δείχνει ότι οι όροι διάσωσης είναι ευέλικτοι, σημειώνει.
«Βλέπουμε ήδη χαλάρωση στην περίπτωση της Ισπανίας, στην οποία δόθηκε ένα «πακέτο deluxe», αντί για ένα πλήρες πρόγραμμα. Και από τη στιγμή που η Ισπανία θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα, το πρόγραμμα θα γίνει ηπιότερο έναντι των προηγουμένων», πιθανώς πυροδοτώντας αιτήματα επαναδιαπραγμάτευσης με Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Ενώ ούτε ο Willsch ούτε ο Schaeffler μιλούν για συγκεκριμένες προτάσεις που εξετάζονται από την καγκελαρία, ο Norbert Barthle, ομιλητής για τον προϋπολογισμό του CDU είπε στις 25 Ιουλίου ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους για να μείνει στην ζώνη του ευρώ.
Μαστίγιο και καρότο
Οι γερμανοί αξιωματούχοι στέλνουν αμφιλεγόμενα μηνύματα στην ελληνική πλευρά τον τελευταίο μήνα, καθώς η τρόικα αξιολογεί την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.
«Εάν η τρόικα πει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εντάξει, δεν θα δοθούν χρήματα», δήλωσε σήμερα ο Michael Fuchs, κορυφαίο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών. «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες. Είναι τόσο απλό».
Σε αντιδιαστολή, ο Michael Meister, επίσης κορυφαίο στέλεχος του ίδιου κόμματος, σε συνέντευξή του στις 7 Αυγούστου, είχε δηλώσει ότι η Γερμανία εμφανίζει «ευελιξία» απέναντι στην Ελλάδα.
Ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Guido Westerwelle, δήλωνε αυτή τη βδομάδα στο Spiegel ότι ο χρόνος που χάθηκε λόγω των δυο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα θα πρέπει να συνυπολογιστεί σε πιθανή χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος.
«Όλα μπορούν να τεθούν επί τάπητος» δήλωσε στις 15 Αυγούστου ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Seibert, αναφερόμενος στη συνάντηση της καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ενώ η κ. Μέρκελ έχει δεσμευτεί να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το ευρώ, μια χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος θα καταστήσει δυσκολότερο για τη Γερμανία να διατηρήσει τις πιέσεις για μεταρρυθμίσεις σε άλλες χώρες, υπογραμμίζουν οι κ. Willsch και Schaeffler.
Και οι δυο έχουν αρνηθεί επίμονα να στηρίξουν τη «γραμμή» της Α. Μέρκελ στην κρίση χρέους. Ψήφισαν κατά του προσωρινού μηχανισμού διασώσεων, κατά του μόνιμου μηχανισμού αλλά και κατά του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, σε ξεχωριστές ψηφοφορίες στη γερμανική βουλή.
«Όσο η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται έτοιμη να θέσει σε αμφισβήτηση τη σύνθεση της ευρωζώνης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή» από το να σώσουμε την Ελλάδα, τονίζει ο Willsch. «Αυτό όμως, ταυτόχρονα, είναι και η πηγή αποτυχίας των διασώσεων. Εάν θέτεις όρους, παρακολουθείς την πρόοδο, αντιλαμβάνεσαι ότι έχουν παραβιαστεί και δεν προχωρείς σε κυρώσεις, έχεις ένα άδειο περίστροφο».
ΠΗΓΗ: Euro2day

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....