Οσα μεν τις λάβοι και διασσώσει πολλώ...την χάριν...έχει....(Δημοσθένης)



Εις οιωνός Άριστος....αμύνεσθαι.. περί Πάτρις.....!




                                                 και ο..Κόσμος...μυρίζει...Μπαρούτι............


                      Εμεις...το πηδάλιο...το πάμε...καλά..?...

               Μακάρι και τω Θεώ...δόξα...!!!

26.04.2013
Σε σαρωτικές αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις, κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη της τρόικας, η οποία επιχειρεί να επιβάλει με κάθε τρόπο τη συρρίκνωση του Στρατεύματος, προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Λουκέτα σε στρατόπεδα, κατάργηση δύο Σωμάτων Στρατού, μείωση κατά 40%-45% στη δομή της διοίκησης, άρα και σε προσωπικό σε βάθος χρόνου, καθώς και μείωση έως 25% στις θέσεις των ανώτατων αξιωματικών είναι τα βασικά στοιχεία της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής (σ.σ.: τα μέλη της υποδέχονταν ευειδείς υπαξιωματικίνες!).


Κύμα περικοπών

Ειδικότερα, με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Στρατεύματος, που έχει ζητήσει κατ' επανάληψη η τρόικα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο επέρχονται ριζικές αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς μπαίνει οριστικό λουκέτο σε 45 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, καταργούνται παράλληλα το Α΄ και το Β΄ Σώμα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40%-45% η δομή της διοίκησης.

Επιπλέον, μπαίνει λουκέτο σε τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα σε Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα και σε αρκετές Μοίρες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έρχεται καταιγίδα μεταθέσεων και περιορίζονται κατά 20% οι θέσεις των ανώτατων αξιωματικών.

Η Μεραρχία της Τρίπολης παύει να υφίσταται και μετατρέπεται σε διοίκηση για τα κέντρα εκπαιδεύσεως των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι Ειδικές Δυνάμεις και των τριών Κλάδων τίθενται υπό ενιαία διοίκηση και αποτελούν τη δύναμη ταχείας αντίδρασης.


Κόβουν τα φτερά

Οσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία, περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί, με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα να κλείνουν (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα), ενώ ορισμένες σμηναρχίες μεταπίπτουν σε αεροπορικά αποσπάσματα.

Πρόκειται για αποφάσεις που έχουν ληφθεί τόσο από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) όσο και από το Συμβούλιο Αμυνας (ΣΑΜ) από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά παρέμεναν στο συρτάρι της πολιτικής ηγεσίας.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία για το Πολεμικό Ναυτικό, με το «μαχαίρι» να πέφτει κυρίως στις Μοίρες.

Με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100.000.000 ευρώ, ενώ και το ετήσιο όφελος θα είναι υψηλό λόγω της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών. Υπολογίζεται περί τα 6.000.000 ευρώ, κάτι που αναμένεται να μεγαλώσει το επιχειρησιακό πρόβλημα του Στρατεύματος.

Πάντως, ανεξάρτητα των οροφών, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βαίνει συνεχώς μειούμενο τόσο λόγω του δημογραφικού προβλήματος (τα επόμενα χρόνια οι κληρωτοί θα είναι έως και 10.000 λιγότεροι) όσο και λόγω της αναστολής προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών και της μείωσης που επέβαλε η τρόικα κατά συνολικά 55% τα τελευταία χρόνια των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....