Τώρα... και οι Κλόουν ...κάνουν εγκλήματα...


Απολύτως σοβαρά

                                      του Μαρμπα Γιάννη του  ψαρά

                     Κάνουν... και ... οι...Κλόουν ....Εγκλήματα....!
   Κάπου κάποιοι κάποτε...έλεγαν πως τον Θεό τον πλησιάζεις....μόνο στα εικονοστάσια....στις καλές πράξεις...και στις προσευχές....!
   Κάποιοι αντίθετοι...στου Πραγματισμού...και μαθηματικού λογισμού την σφαίρα , αναλώθηκαν να αποδείξουν ότι...ο θεός, κρύβεται στην ύλη, τους απαράβατους φυσικούς νόμους και την αδιατάρακτη εξελικτική πορεία...των μετασχηματισμών....!
    Υπήρξαν και οι ενδιάμεσοι....αυτοί που πίστευαν ...ότι τα δύο προηγούμενα φιλοσοφικά ..θεωρητικά κέντρα , είχαν αναπόδεικτες...ακρότητες.
     Οι "αναζητήσεις"..κάπου σταματούσαν ....χωρίς κάποτε...στον κύκλο ζωής της ανθρώπινης παρουσίας οι Θιασώτες  της κάθε θεωρίας..,να τον βρουν ...να του σφίξουν το χέρι....να του πουν πόσο δίκιο είχαν στα ... πιστεύω τους... και  τα αυταπόδεικτα αποτελέσματα των ευεργετημάτων που απολαμβάνουν από την...συνεχή ...και παρεξηγημένη...άυλη... παρουσία του!
     Οι ενδιάμεσοι λοιπόν σε αυτή την παράλληλη πορεία των αναζητήσεων ισχυρίζονται ότι ..ο θεός είναι ένα Νοητικό σχήμα...και σαν τέτοιο ...δεν μπορεί ...παρά να εδράζει ...στο  Σύμπαν..της πιο σύνθετης Δημιουργίας...του!....... Στον ίδιο τον άνθρωπο.!
    Στο αθώο παιδί...τον ανήσυχο ..έφηβο..,τον δοκιμαζόμενο μεσήλικα ...τον κατασταλαγμένο γέροντα..!
    Και για τους...τρεις ...είχε κίνητρα...ενδιαφέροντος...δωράκια...αισθήσεων....και  τα συνακόλουθα...ποικίλα συναισθήματα...ώστε να διεγείρουν την φαντασία ...και κάνουν όμορφο το όνειρο της Ζωής.....!
Ο Ήλιος ..η μέρα ...η Νύκτα...τα χρώματα...έγιναν τραγούδι......Συναξάρι και... Ποίηση...να τον  συντροφεύει στο  ...μονότονο μελαγχολικό ..ίσκιο  του.
Για τα παιδιά το χαμόγελο...είναι το φωτεινό  παράθυρο...που θα ανοίξει ...για να δεχθεί η ψυχούλα....τα πιο ελκυστικά λογάκια...
 Χρωματιστές ...κουδουνίστρες...και απίθανες γκριμάτσες....για να ξεκαρδιστεί.....και τέλος ...να ανοίξει πελώρια τα ματάκια του...στο άκουσμα.....
-Μααμά....!!!........Μπααμπά...!!!
Η...αρχέγονη....Θεϊκή παντομίμα...στο έργο της....
"εν αρχή..ήν ο λόγος"...
 Βασικός  .. υποδοχέας...απαράμιλλης..λειτουργικής τελειότητος στη  διαδικασία....εξέλιξης της φύσης...δώρο στα εκλεκτά πλάσματα.......της...!
....................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
 Αυτό ...το χαμόγελο...ζωγραφιζόταν έντονα ....γύρω από τα χείλη του Κλόουν ...με πολύχρωμες μπογιές για να δείχνουν μεγάλα...και χαρούμενα.!
Πολύχρωμα ,φαρδιά και πλουμιστά ρούχα...έτοιμα για ..κολοτούμπες...και πειράγματα.....και μια τεράστια "κόρνα"στο χέρι ...να ξεσηκώνει τους ...μπόμπιρες...με το περίεργο.....τέμπο της.....και να ξεσπούν σε γέλια...
Κανείς δεν μπόρεσε να μάθει πίσω από αυτό το χρωματιστό ...προσωπείο....του ορκισμένου φίλου των παιδιών.....με τα τεράστια ...παπούτσια.....που κυνηγούσε την Πεταλούδα...κι ..όλο έπεφτε...κάτω... με θόρυβο...άτυχος να την κάνει δώρο...σε ένα λιλιπούτειο......φιλαράκι.....!
 Ούτε καν να φαντασθεί...πως κουβαλούσε το κρίμα...μιας ... στέρησης...για ένα Λάπτοπ ...που θα άλλαζε αυτό τον..πρωταγωνιστικό ..ρόλο του ...σε ένα.... δραματικό ...εγκληματικό σενάριο όπως τούτο,  που δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ζούμε!
Προσευχόμαστε...να υπάρχει Θεός ...σε όποιο....πάρα πάνω τέρμινο...Θεωρίας...παραστέκεται...!
Μακάρι..  τα μηχανήματα...και οι Άνθρωποι που κρατούν στη ζωή ...αυτό το παιδί...να ξαναφέρουν ξανά το χαμόγελο του...την υγεία ..και ζωντάνια...των χρόνων του....!
  Εμείς....οι λοιποί....είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι.....που στο αμφισβητούμενο...σήμερα...δεχόμαστε... μαχαιριές...για τα πιστεύω...του δικού μας....παιδικού ...μαγικού κόσμου....που δυστυχώς....ψυχορραγεί....χωρίς ελπίδα...από..."παρδαλούς".... Κλόουν...με μαχαίρι....που ...κινούνται κάποιες φορές...και  δυστυχώς ανάμεσα μας....!







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....