Μέγιστο λάθος η κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας...

                                       
                                                        Εκτιμήσεις ...και σχόλια
                                                                                             
                                                                                              του Μπαρμπα Γιάννη του Ψαρά

Η Δημοτική Αστυνομία...είναι  ένας θεσμός...που συμβάλλει στη λύση τοπικών προβλημάτων ,στις μικρές δημοτικές κοινωνίες....και εξυπηρετεί ...ένα μεγάλο κοινωνικό ,ανθρωπιστικό ,διοικητικό , και προληπτικό ...έργο...!
Όσοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν ....κάκιστα...πράττουν..!!!
..Οχι όμως και να το καταργήσουν....
Παρ..ότι ψαράς και κάπως.άσχετος...εύκολα μπορώ να αντιληφθώ τα ...πάρα κάτω....!
Ο Δημοτικός Αστυνόμος...που υπηρετεί εδώ και δύο δεκαετίες και  σύμφωνα με το νέο Νόμο ,αντικαθιστά τα βάρη  της Ελληνικής Αστυνομίας...στον τομέα  Επιτήρησης...κυκλοφορίας και τάξεως...σύμφωνα με τους κανονιστικούς ..όρους...και τις τοπικές ιδιαιτερότητες...της περιοχής.
Η Ελληνική  Αστυνομία επιφορτισμένη  με  πιο εξειδικευμένες αποστολές..ταχείας παρέμβασης στο κοινό έγκλημα,την πρόληψη και καταστολή του , επιμερίζεται  το  δύσκολο έργο κομμάτι  του κοινού Ποινικού Κώδικα....των εγκλημάτων κατά της ζωής ...και της περιουσίας των πολιτών ...
Ο εξοπλισμός και τα μέσα...πιο δυναμικά για τον πάρα πάνω σκοπό.
Σε ...δύσκολες περιπτώσεις ..που χρειάζεται η συνδρομή  και των δύο ...πολύ σοφά ο Νόμος...αφήνει περιθώρια συνεργασίας.
Εστιάζω όμως  στα καθήκοντα του Δημοτικού Αστυνόμου...κυρίως στις μεγαλουπόλεις επειδή παρουσιάζει διακριτό ενδιαφέρον....η πλούσια...και πολυπαραγωγική   δραστηριότητα του.
Ας μην ξεχνάμε ...ότι ..η παρουσία του και μόνον ...η  εν γένει εμφάνισή...στους δρόμους τις πλατείες και η διαρκής παρατήρηση του...εκτός από την  πληροφόρηση -φροντίδα  και προσοχή στους Δημότες...ηλικιωμένους -παιδιά...αποσκοπεί και στην φύλαξη από φθορές της περιουσίας των δήμων  Παιδικές χαρές ...πάρκα στάδια -Γυμναστήρια κλπ.
 Καταγράφει και ενημερώνει...για φθαρμένες  ...πινακίδες.. του ..Κ.Ο.Κ  επικίνδυνες λακκούβες,..και εγκαταλημμένα  οικόπεδα...από κίνδυνο  των πυρκαγιών ..λόγω μη αποψίλωσης από ιδιοκτήτες  κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, η ρίψη επικίνδυνων αποβλήτων ,και η επιβολή προστίμων για την μη τήρηση των κανόνων καθαριότητος και υγιεινής στους δημόσιους χώρους
Η ρύθμιση κυκλοφορίας.παράνομης στάθμευσης,ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος...η τήρηση κανονισμού λειτουργίας ...αυτών ,και η συνεχής επίβλεψη ως μέρος των αρμοδιοτήτων ...που βαραίνουν την Δημοτική αρχή....δεν αφήνει περιθώρια...μη κατανόησης του σκοπού ...για τον οποίο συστάθηκε αυτή η υπηρεσία.
Δεν μπορώ να φανταστώ...πχ. πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδος ΔΙΑΣ...να φροντίζουν για την απομάκρυνση  εγκαταλημμένων αυτοκινήτων ....και τις συναφείς χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούν ...και συνοδεύουν ...τη μεταφορά του....στους χώρους φύλαξης...-καταστροφής..!
Θα ήταν προτιμότερο για όποιο κύριο εμπνεύσθηκε  αυτό το ανοσιούργημα...εάν βεβαίως δεν είναι γνώστης του θέματος...να του παρ έδιδαν ...να ξηλώσει καλύτερα κάποιο ...."πουλόβερ"...για να εκτονωθεί...καλύτερα ...αυτός ο...ακατάληπτος ...υπερβάλλων ζήλος...οικονομικού νοικοκυρέματος...!
Δεν παραλείπω βεβαίως να επισημάνω...και το γεγονός ότι όπως ο δικαστής ,ο Αστυνόμος,ο Γιατρός και ο Δάσκαλος, έτσι και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι...πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτοι στο κατ εξοχή έργο τους , χωρίς παρεμβάσεις  και πατροναρίσματα από την εκάστοτε...Δημοτική ...η άλλη  εξουσία.
Αυτή είναι η κύρια αιτία αποτυχίας των θεσμών που πρέπει να λάβουμε  σοβαρά υπόψιν και να αναθεωρήσουμε ...άμεσα και εμπράκτως....
Παράλληλα ...αυτό να μην είναι η δικαιολογία....σε όσους αρνούνται τις   εγγενείς παθογένειες και κόβουν οριζόντια...κάθε τι δημιουργικό ...έχει  να....αναδείξει αυτός ο τόπος...όπως η πάρα πάνω θλιβερή περίπτωση.....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....