Ερωτική εξομολόγηση προς την Ελλάδα..
Με αφορμή..
Το πάρα κάτω σχόλιο της Αυστριακής συντάκτριας εφημερίδος Μπίργκιτ Μπράουνρατ, όπου «ξετυλίγει» την αγάπη της για την Ελλάδα......Εμείς θα προσθέταμε και κάτι ακόμη.......................................................
Οι
Έλληνες..παρ ολίγον να είχαν κατακτήσει τον πλανήτη. Αν...........!!!
Άφηναν..Τους.. Τροβαδούρους ..Κάτω απ την κληματαριά, να συνεχίσουν τις Θεϊκές μουσικές δεήσεις υπό το ολόγιομο..."ασημένιο φεγγάρι"Αν δεν παρεμπόδιζαν Τον Συνθέτη- Ποιητή..να τελειώσει..Τον ορθόδοξο στοίχο...και τον Λαϊκό Ερμηνευτή να ολοκληρώσει την δημιουργία...του.
Τον Μόδιστρο..να παίξει με τα σχέδια και χρώματα...Που εμπνέεται...για την ανάδειξη του δημιουργικού ταλέντου...
.Τον λογοτέχνη....της.." άσημης απαρτίας"στην δικαιούμενη ευχέρεια << της...πάλαι ποτέ Ποιητικής αδείας..>> .
Τον ηθοποιό. .στο απειροβλητο...
Την αναπόφευκτη κατάθλιψη.. στους Πολίτες προς μετακίνηση δύο μέτρα πιο..κει...
Τα κανάλια..σκοπιμότητας και παραπλάνησης... ακόμη λίγο πιο..πέρα...απ το στόχο τους .
Ο ίσκιος. .Του κόσμου...θα ήταν πιο υποφερτος. .. ! Η..Ελλαδα..Πιο φωτεινή....
Ο γονείς και ο γόνος.. στον Άνθρωπο με πίστη -διάθεση πιο χαμογελαστοί...Και πρόθυμοι..!
Και τα χρηματιστήρια ισορροπημένα.!
Τώρα, δυστυχώς. .το μπαρούτι. . .το μαντεμι..κι ο χαλκός. ..έχουν τιμή...!
Οι Άνθρωποι...Την έχασαν...!!
ο Πλανήτης..δείχνει τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια...κάμψης.
Λες..κι ο χρόνος...σταματάει την Πορεία του, επειδή ανοήτως οι τελευταίοι, βάλθηκαν...... και νομίζουν πως μπορούν με ένα ρολόι που κουρδίζουν , να την..... σταματήσουν...!
...........................................................................................................................................................
...............................................................................
Αυστριακή εφημερίδα: «Aυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει…»
«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», στο οποίολη τ η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, «ξετυλίγει» όην αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων μέχρι σήμερα, και διαπιστώνει με λύπη ότι «οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, κλείνοντας το άρθρο της, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους.Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει εισαγωγικά, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ για να σημειώσει στη συνέχεια ότι αργότερα πάντα έτριβε τα μάτια της για να συνειδητοποιήσει ότι είχε βρεθεί πραγματικά εκεί, στο ζωντανό βιβλίο της ιστορίας, που βρίσκεται πάντα στα πόδια της σε κάθε γωνιά, που της δείχνει την ιστορία τής Ανθρωπότητας, από τις Μυκήνες, την Επίδαυρο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, σαν να ήταν μια «μηχανή του χρόνου».
Που την «προσγειώνει και την απογειώνει σε ονειρεμένα νησιά όπως η Ύδρα και ο Πόρος», συμπληρώνει η συντάκτρια, για να αναρωτηθεί κατόπιν «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι.
«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».