Ενας Θησέας από το Θησείο.....

                   Ευθυμα και σοβαρά...

                                        του Μπάρμπα Γιάννη 

Έρχονται στο Καφενείο και με πιάνουν κάτι Φίλοι συφοριασμένοι  αλλά μπρατσέτο.....!!!

-Τα έμαθες..?

-Τι πράμα..?

-Πάμε για νέο Μνημόνιο..!!!

-Ελα τώρα ...αυτό το ξέραμε..!

-Από που το ήξερες ρε Μπάρμπα..?...Εμάς ..άλλα μας έλεγε ο Κατρούγκαλος..!

-Τώρα είναι η Γιατζόγλου....!  Η  Κυρια  . είναι  γάτα..!

- Γιατί ο ...Άλλος τι ήτανε..?

-Πεκινουά..!!!

-Οικονομικά τα μεγέθη..? 

-Όχι αλληγορικά..! ...Ρε σεβντάδες..με πήρατε παραμάσχαλα και μου ρίχνετε στο ψαχνό...

Γυρνάω τόση ώρα...στην αίθουσα και δεν μπορώ να βρώ καρέκλα...Αστε με να κάτσω...εδώ σε τούτη που τώρα βρήκα....με το καθαρό μαρμάρινο τραπεζάκι! Καφέ θα πάρετε..?

-Οχι να μας πείς..!

Τι να σας πώ ρε χαμένοι..?..Ζούμε σε Μυθικές εποχές...δεν το έχετε καταλάβει..?...Εγώ  ψαράς άνθρωπος, με δίχτυα και παραγάδια μία  ζωή...αλλά άνοιγα που και που κανένα βιβλίο..   Ας πούμε ...την μυθολογία...!

 - Και τι συμπέρασμα έβγαλες από την Μυθολογία...για να μας πείς..!

-Ρε σεις ....σκονάκια...εγώ σε τέτοια ηλικία δεν μοιράζω...να βάλετε κάτω τον άπαυτο σας να διαβάσετε....κι ελάτε να συνεννοηθούμε.. τα παραμύθια έχουν και...δράκους...κι εγώ τους δράκους..τους σκοτώνω..! 

-Ελαα ρε φίλεε..!!! ..Πες μας κάτι για το μνημόνιο...κι ας εχει δράκους..!...κάτι πάνε να μας πούνε στην τηλεόραση..οι εργατολόγοι...αλλά δεν έχουμε ψιλοκαταλαβει...

-Ρε κοθόνια...η Ελλάδα...ηταν Ωραία  χώρα Καλλονή ...λουσατη..και οικονομικώς καλοστεκούμενη  .φωτεινή...αέρινη και με στολίδια χρυσοποίκιλτα ..!  

Για μας τους Παραμυθάδες..φάνταζε και έδειχνε να μοιάζει με Καρυάτιδα...!......Εχετε πάει στην Ακρόπολη ρε χαμένοι...την ξέρετε την Κυρία..?

-Αυτήν που λείπει..?...Αυτήν την έκλεψαν..παλαιόθεν.!

-Σωωπατε...ρε !!!...σας το είπαν οι υπόλοιπες..?  Τέλος πάντων ...Αυτή..!

Αιώνες ...πολλούς την κυνηγάνε ληστές ...κι όλο για κάτι να της πάρουν..!...κι αυτό για να της ..μοιάσουν...!

Στήσανε λοιπόν ...τα Λημέρια τους...σε κάτι απίθανα σημεία...στενούς...δρόμους και γκρεμούς...που το θύμα η το αδύνατον να ξεφύγει ....πως λέμε σήμερα....Οίκος..Μούντις,...Μπλούμπεργκ..κλπ.!!!

 Εκεί...το περίμενε ο Εξευτελισμός..!

Ψηλός...μαυριδερός  γεροδεμένος με μούσι ο Ληστής κρατώντας ..ένα κόφτη ...έτοιμος να γδάρει...

Σημειωτέον..υπήρχε μία ταμπέλα..παραπλανητική που έγραφε....

"Σκηπιων  ο Ενδομνημονιακός "2017..ομιλείτε...και οδηγείτε..προσεχτικά"...Έλεγχος..!!!!..

Ξαφνικά τον έβλεπες κατηφόριζε το βουνό και πεταγόταν μπροστά σου.

-Τι καλό έχεις απάνω σου ρε Χαμένε..?

-Ψιλοπράγματα   Αρχηγέ....!!!

κάτι μετοχές... αξιόχρεες...και κάτι λίστες..με αντίγραφα  ..στην Αθήνα που τις ψάχνουνε...οι Έφοροι  στις Καναρίους Νήσους !!!... και...λίγους οβολούς..! 

-Χρυσό...έχεις..!!!

-Που τέτοια τύχη...!!!...Μου τον πήρε ο Ριχάρδος...!...Κάθε πόλη...και υποκατάστημα....!!!...δεν έμεινε χρυσό δόντι...ούτε για το τάφο μου...εξαποδώ..!!!...Τέτοια ..κατάντια..!!!

 -Ρε ...με δουλευεις..???..

Πάρτε τον...ρίξτε τον στο κρεββάτι και κόψτε του τα πόδια....!!!...Τώρα θα καταλάβεις...τι θα πεί τροχαίο πρόστιμο..!!!....να μάθεις να μου την βγαίνεις χωρίς φλας...!!!....Γράφτε στον ατομικό του φάκελο.."ανεξιχνίαστον"...   και ρίχτε τον στην Κακιά Σκάλα....να γκρεμοτσακιστεί....!!! 

χιι ....Αρχηγέ....Όχιιιιιιιιιιιι..!................. 

Λίγο πάρα κάτω ..ένας ..άλλος  Ληστής ...είχε τοποθετήσει μία αλλά ταμπέλα που σε προϊδέαζε για τα  χειρότερα.....

Προκρούστης ο Μεταμνημονιακός...2019...."ότι δεν είπατε στον πρώτο...και δεν σας φαίνεται...για να μην σας το τραβήξουμε...για το καλό σας ..Δηλώστε το...!!!!

Αντε τώρα να γυρίζεις  από το Λουτράκι  κατακαλόκαιρο από το μπάνιο..κουρασμένος....λίγο μετά τις στροφές της κακιάς σκάλας...και να σε πετύχει   στο κάργα από καλαμαράκια... πιωμένο φαγωμένο και μισό λιπόθυμο για λίγο ύπνο...

  Να πεταχτεί μπροστά σου...με την αγριομουτσουνα του και να σου ζητάει...τα "συμπεφωνημένα.."

-Που είναι τα λεφτά..? 

-Ποιά λεφτά..?

-Το πλεόνασμα..!!!

-Τα φάγαμε στου.."Τζώνη"...στα καλαμαράκια...να ..κάτι μερίδες...! ..Αρχηγέ να χαρείς...ακόμα τα ρευόμαστε..άλλαξε κουβέντα..!

-Ρε...με δουλευετε..???..Εσυ ρε Πονηρίδη...χρυσό έχεις....?

  -Οχι..!

-Λεφτά..?

-Ούτε..!!

-Τότε ...τι στο Διάβολο...έχεις..?

-Κόκκινα δάνεια... κάρτες,  και τηλέφωνα...δικηγορικών γραφείων..!!!

Ρε δεν πάτε καλά..!!!...Εγώ δεν είμαι...Ληστής...!!!...Είμαι Δανειστής....!!!...Ρε θα χρεωκοπήσω..με σας γαμώ την τύχη μου...το καταλάβατε....???..

-Καλά...Αρχη λήσταρχε μου μην κάνεις έτσι θα πάθεις καρδιά...!...να φωνάξουμε την Αστυνομία...να βρούμε μια άκρη...!

 Τελικά...στο ευθυμογράφημα εγώ είχα κάνει το λάθος...!

Δεν ήταν ληστής...αλλά Δανειστής...και την συνέχεια της αστυνομιας...πήρε μια Εταιρεία....μανούλα στα κόκκινα δάνεια...και στους συμβιβασμούς..λίγο πριν το σφυρί...Ρίαλ  Εστεϊτ...2019...και θα την μάθουμε. Έτος...Σωτήριον....όπως το καλημέρα. 

 Κακοποιόν  στοιχείον η ληστεία...και ποινικώς κολάσιμον..αδίκημα !

και στα παλιά τα χρόνια...μα και στα σύγχρονα..Μάστιγα των καιρών  .

...Στα χρόνια εκείνα ο Μυθικός  Ήρωας Θησέας...έσωσε την Αθήνα...από τους περισσότερους  και πλέον επικίνδυνους του είδους....είχαν να φανούν για πολλά..πολλά χρόνια

Όχι πως στα δικά μας δεν υπάρχουν..!...Κάθε άλλο. δεν ξεκόβουν στο ντι εν εϊ.!

Είναι και μάλιστα διαβαθμισμένα...!..Από τα φτινιάρικα που ξεκινούν από ένα Σούπερ Μάρκετ....και αντιμετωπίζονται πετώντας  ένα  κουτί γάλα στο κεφάλι του Ληστή ...μέχρι 

και τα...περίεργα που κρύβουν Νομικούς μανδύες...και συγκαλυμμένες λέξεις ...βαριάς και ασήκωτης ...υπόστασης....για την μεθοδευμένη  δουλεία...και τον καταναγκασμό μιας χώρας.!

Για τα τελευταία....πάντα υπάρχει η ανάγκη....της επιστροφής ενός Θησέα...όχι αναγκαστικά από τον Μύθο...αυτό δεν γίνεται.....Αλλά αν τον ψάξουμε καλά...ίσως τον βρούμε..!

Τι στο καλό...να πάρει ...ευχή...!!!

Τόση Πατρίδα...Τόσοι αγώνες...τόση δόξα...Στο χρόνο ...στα μήκη και πλάτη της γης....στο Καλημάρμαρο.......στα Προπύλαια...δεν μπορεί...κάπου θα κρύβεται αυτός ο από Μηχανής Θεός...

Κι αν είναι και  να μην χαθεί για την ανάγκη  αυτής εδω της γραφής...

Είτε παίδες ..Ελλήνων...( ..βρε...παιδιά..δεν μας χαλάει...)...ας είναι και από το Θησείο...!

    ----------------------



.."Αυτή η θαυμαστή γραφή....με κάνει να κοιτώ τον τοίχο.."

                                                  Μπαρμπα Γιάννης  

Μυθολογία – Ο Θησέας και οι ληστές

Η ιστορία ξεκινάει από τον Αιγέα, βασιλιά της Αθήνας, ο οποίος στην πρασπάθειά του να αποκτήσει παιδιά, επισκέπτηκε το Μαντείο των Δελφών, για να του πει τι να κανει. Παίρνοντας τον χρησμό και επιστρέφοντας στην Αθήνα, σταμάτησε στον φίλο του Πιτθέα της Τροιζήνας, ο οποίος κατανοώντας τον χρησμό, σκέφτηκε κάτι για να βοηθήσει τον Αιγέα και τον εαυτό του. Τον μέθυσε και τον έριξε στο κρεβάτι της κόρης του, Αίθρας, έτσι ώστε να αποκτήσει συγγένεια με τον μελλοντικό διάδοχο του αθηνϊκού θρόνου. Ο Αιγέας την επόμενη μέρα που κατάλαβε τι είχε συμβεί, ζήτησε από την Αίθρα να μεγαλώσει το παιδί και όταν θα έφτανε σε κάποια ηλικία να του έλεγε την αλήθεια. Έτσι και έγινε. Ο Θησέας μεγάλωσε και έμαθε για την καταγωγή του. Ακολουθώντας τις συμβουλές της μητέρας του, σήκωσε ένα βράχο και βρήκε ένα ζευγάρι σανδάλια και ένα σπαθί, που είχε κρύψει ο πατέρας αρκετά χρόνια πριν, και πήγε να βρεί τον Αιγέα στην Αθήνα. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή για την πατρότητα του Θησέα που έχει σχέση με τον Ποσειδώνα, η οποίαδεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Ο δρόμος προς την Αθήνα ήταν αρκετά επικίνδυνος, αφού την περίοδο εκείνη λυμαίνονταν την περιοχή κάποιοι ληστές. Στο ταξίδι του ο Θησέας συνάντησε τους ληστές αυτούς και τους σκότωσε με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι σκότωναν τους διαβάτες.
• Πρώτο συνάντησε τον Περιφήτη κοντά στην Επίδαυρο, ο οποίος χρησιμοποιούσε ένα σιδερένιο ρόπαλο και σκότωνε τους περαστικούς.
• Στη συνέχεια τον Σίνη τον «Πιτυοκάμπτη» στον Ισθμό της Κορίνθου, ο οποίος έσχιζε στα δύο τα θύματά του δένοντάς τα ανάμεσα σε δύο λυγισμένα πεύκα.
• Στο ύψος της Κακιάς Σκάλας αντιμετώπισε τον Σκίρωνα, ο οποίος ανάγκαζε τους περαστικούς να του πλένουν τα πόδια, οπότε καθώς εκείνοι ήταν σκυμμένοι τους κλοτσούσε και τους έριχνε στο γκρεμό, όπου τους έτρωγε μία τεράστια χελώνα. Η περιοχή εκεί ονομαζόταν και Σκιρωνίδες Πέτρες.
• Τον Κερκύονα στην Ελευσίνα, ο οποίος σκότωνε τους περαστικούς πνίγοντάς τους με ένα ισχυρό εναγκαλισμό.
• Τέλος, στο Κηφισό, τον Πολυπήμονα, πατέρα του Σίνη, γνωστό και ως «Προκρούστη», ο οποίος παρέσυρε τους διαβάτες σπίτι του και τους έβαζε σε ένα κραβάτι. Σκοπός του ήταν να ταιριάξει τους παραστικούς στο κρεβάτι. Σε όποιους τα άκρα τους εξείχαν από το κρεβάτι, τους τα έκοβε με ένα πριόνι, όσοι δεν χορούσαν τους τραβούσε μέχρι να πεθάνουν.
Αυτά λενε για την ιστορία του Θησέα με τους ληστές. Είμαι σίγουρη ότι δεν τους θυμόσασταν όλους. Επίσης, πιστεύω ότι δεν έχετε παρατηρήσει το εξής. Στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας υπάρχουν δύο σήραγγες. Η μία ονομάζεται Σκίρωνας και η άλλη Θησέας. Η σήραγγα Σκίρων είναι μεγαλύτερη. Γιατί άραγε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....