Τα φιλαράκια μου οι εφοπλιστές....

                                            Του Μπαρμπα   Γιάννη


Τους έχουμε να τρώγουνται...σαν τα κοκόρια στη Βουλή.! Οχι πως  το έχω βίτσιο..να παρακολουθώ από τα θεωρεία, άλλα γυρίζοντας το Ζάπινγκ.. από  τα αθλητικά  πέφτω..στον καυγά.!
Παιδιαρίστικες αντιπαραθέσεις...με νεανικό χιούμορ....ειρωνεία που κάποτε την σχολιάζαμε για ξενέρωτους..!!!
Υποτίθεται πως είμαστε σε ένα πλοίο που έχει σαλπάρει  άπαντες...Πατριώτες, Αντιστασιακοί,Εκσυγχρονιστές ..και Παλαιοκομματικοί...άντε και Αναρχοφασίζοντες , μιας και ισχυρίζονται ότι τελευταία  αυτοί και η παράταξη τους  παίρνουν ψήφους..!
Ξάφνου στη μέση του ταξιδιού καταμεσής του Πελάγου,λίγο πριν το  πουθενά σβήνουν οι μηχανές...και ανεβαίνουν πάνω οι μουτζουρωμένοι  θερμαστές με τα στουπιά στο χέρι, και μας ανακοινώνουν...κάτι πολύ δυσάρεστο.
-Κύριοι...μείναμε από κάρβουνο..!!!
-Τι έκανε ..λέει..???..Κάρβουνο...καίει αυτό το παπόρι..?
-Μάλιστα κύριε..!!!...Αυτό και ...η ΔΕΗ...ακόμη..καίνε κάρβουνο..!...Μόνο κάντε κάτι ...γιατί έρχεται καταιγίδα..τα βλέπετε στο βάθος...την μαυρίλα...είναι  από τις Γαλλικές ΄΄Εκλογές...θάχουμε ...καιρό.
-Σύννεφο...συννεφάκι ...σύννεφούλα..μου..!..Τρεχτε μωρέ στην πρώτη θέση..να βρούμε τον Τσακαλώτο...
Ο  Υπουργός δίνει ηρωικές μάχες ...με συνταξιδιώτες προσκεκλημένους  των οικονομικών Βρυξελλών...ανάμεσα σε  ριγωτές γραβάτες...χρωματιστές...και  γυαλιστερά ιδρωμένα κούτελα,που προσπαθούν να συγχρονιστούν στα Αγγλικά του.!..Κατανοεί τις απορίες και δίνει άμεσα απαντήσεις,
ανοιγοκλείνοντας υποσημειώσεις σε ντοσιέ,..με κωδικούς......!.( την μισή επιτυχία την οφείλει στα Αγγλικά...και την υπόλοιπη στους κωδικούς..)
-Μωρε ...τρέξτε κάτω στο σαλόνι...αυτός εδώ είναι απασχολημένος...καλύτερα μην τους λέτε τίποτα γιατί θα πανικοβληθούν..οι Ξενόφερτοι.. θα φορέσουν σωσίβια και θα πέσουν στη Θάλασσα...και πάει το πακέτο διάσσωσης...!
-Και που να πάμε..κατάστρωμα..?.??
-Κάτω μωρέ...στο σαλόνι ...που είναι η μισή βουλή...κάνουν και επερώτηση στον Τσίπρα...
Εδώ τους πέτυχα με το ζάπιγκ...της επί..τοίχιας κάμερας... και ..πριν φωνάξω " μεϊ νταϊι." συγκρατήθηκα..για λίγο...ας ακούσω τι λένε....
-Κάτι καινούργιο θα μας πείτε ..κύριε Τσίπρα..?
-Το ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρεις..?
-Όχι εσάς περιμέναμε...να μας το μάθετε...!....Χα...χα...χα..(Νευρικά γέλοια..).!
Το τελευταίο το σχολιάζω..
-Ρε είμαστε σοβαροί...?..ρε που είναι ..ο.."Θερμαστής"......αυτοί σε λίγο...θα βγάλουν το κοκκαλάκι του Βεζύρη...και θα παίξουνε κουμάρι..!!!...φωνάξτε το Θερμαστή με το στουπί..."Μαίϊ..νταίϊ.......μαίϊ..νταίϊ...!....................................................................
................................................................................................................................................
Πάντα σε κάποιο πλοίο..καλοτάξιδο κι ευλογημένο.υπάρχει..ένας εφοπλιστής...!..Θέλεις από ταλέντο ...θέλεις από μεράκι ..θέλεις από τυχη...μα προπαντός από αγάπη για την Θάλασσα..που δίνει τις επιτυχίες, αναδεικνύει  μια αδυναμία...ανθρώπινη..που αγαπά  κι ο Θεός.
Την αγωνία και την μέριμνα  για την  ανάγκη διάσωσης...
 Και προς δόξα του..υπάρχουν  εφοπλιστικές  οικογένειες...παραδοσιακές...στους αιώνες...που έδωσαν...και έσωσαν ..στα δύσκολα χρόνια ...τούτο το "σκαρί"...που ατυχώς..είτε γέρνει..επικίνδυνα ...είτε ξεμένει καταμεσής... στο πέλαγο..και κουνά μαντήλι..!
 Τους αποκαλώ φιλαράκια μου...!...όχι μόνο όταν αρμενίζω με το καϊκι...και σφυρίζω με την μπουρού...σαν διασταυρώνουμε ...στην πλώρη, αλλά γνωρίζω...την παρόρμηση...αυτής της θεϊκής αλληλεγγύης...ως χαρακτηριστικό  κληροδότημα γνώρισμα ακόμη και  για να σωθεί το Έθνος.!
...........................................................
Μωρέ πείτε στους πολιτικούς...να ανέβουν στο κατάστρωμα όλοι μαζί...και να κουνήσουν μαντήλια....και το "Αλαρμ συνοχής"...πέστε τους μωρέ.....να ακούσουν τα....φιλαράκια μου...!

Μπαρμπα Γιαννης


 Τούτη η γραφή είναι εξ ανάγκης...και όχι καιροσκοπική..!











Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....