η Ελλάδα φλέγεται....ρε παιδιά ...τι στο καλό....

  Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...πολλών Νομών της Χώρας...λόγω στοχευμένων . επιθέσεων με πυρκαϊές...όπως αφήνουν να εννοηθεί  αρμόδια χείλη..αξιωματούχων.!
Ανατολική Αττική...Ζάκυνθος...Κήθυρα...και Ν.Λακωνίας...τα αποκαΐδια που αφήνουν στο πέρασμά τους ...μόλις ο  Στρατηγός Άνεμος...αρχίσει το ¨σεργιάνι".
Πολλοί θέλουν στο πιάτο μία..τρομοκρατημένη και σαστισμένη Ελλάδα...και ο κάθε ένας για δικούς του λόγους.
Πρέπει να τους κοπεί η όρεξη...και τα σχέδιά τους...να μην ευδοκιμήσουν.!
Έτσι για να εισέλθουμε σε μερικά παραδείγματα...των ορεκτικών επιδιώξεων τους και να εισηγηθούμε θεραπευτικά αντίμετρα χωρίς φόβο και πάθος του απλού και αυτονόητου, παρατηρητή  μέσου Πολίτη.!
Για να μην γευτούμε την τραγωδία της Πορτογαλλίας  Ισπανίας...και Ιταλίας...και πριν είναι πολύ αργά να Ζητήσουμε λόγω των πάρα πάνω  σοβαρών επιθετικών επιδιώξεων  πανευρωπαϊκή συνεργασία εναερίων πυροσβεστικών μέσων.!
Κανενός δεν ξεφεύγει...την προσοχή  ότι  στριμωγμένοι σε πολιτικούς ανεμοστρόβιλους  γείτονες δεν βλέπουν με καλό μάτι  την μαζική εισβολή τουριστών στην Ελληνική επικράτεια.!
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και οι Πολίτες να αποκτήσουν υψηλό φρόνημα.Αλληλεγγύης και επαγρύπνησης!
Το κτήμα του Παππούλη ...ανήκει στον Εγγονό...και θα μείνει να καλλιεργήσει..τον προαιώνιο μόχθο του.!
Ακόμη και τα αεροπλάνα "Τάνκερ" ρίψης "σύννεφου" βροχής  εν ανάγκη που διαθέτει η Ρωσσία ας μην το παραβλέψουμε.!..(κυριε Σαββίδη  εμέτζερσυ..)..!!!!
Τούτες τις ώρες ούτε συμπάθειες ούτε αντιπάθειες χωρούν! 
Η Ευρώπη απειλείται..και οι φίλοι στα ...δύσκολα..!!!
2)Θα πρέπει ΄άμεσα..! Να συγκροτηθούν με ψηφιακό προφίλ  ομάδες  εθελοντών πολιτών γνωστοποιούμενες στην πάσα διοικητική αρχή..και να αναλάβουν το έργο επίβλεψης παρακολούθησης οδικών διελεύσεων..ακόμη και με κάμερες οπτικού υλικού.! τουτο θα διατέιθεται σε πάσα αρμοδία αρχή εντολή εισαγγελέως.
3)Ειναι αυτονόητο..ότι οι περιοχές που τυχόν καούν...θα απελπίσουν τους ιδιοκτήτες των σπιτιών οι οποίοι θα κοιτάξουν να μην επενδύσουν πλέον και συγχρόνως θα βγάλουν στο σφυρί τα υποβαθμισμένης αξίας ακίνητα τους πάνω στα οποία επένδυσαν μία ζωή.!
Η πολιτεία να εκδώσει Νόμο οι καμένες περιοχές να μην εμπίπτουν στις διαδικασίες αναγκαστικής κατάσχεσης λόγω χρεών...και να κόψει την φόρα σε αυτούς ..που καιροφυλακτούν να τα  αρπάξουν ως  ώριμα .θύματα απ το χέρι τους τους  ."καπνιστους μεζέδες.."!
Υπάρχει και  υπόνοια κινήτρων πυροπροθεσεων.εκτός των άλλων και για αυτό.!
3)Το Δασαρχικό κανονιστικό δίκαιο να αλλάξει..μερικώς για ορισμένα θέματα προστασίας οικιστικού περιβάλλοντος..!
 Ιστου. ..κυρίως από τις πυρκαϊές  στα δάση.!
 Αφού πλέον το ηλεκτρονικό προφίλ κάθε οικίας γίνεται συναφές κομμάτι μελέτης του οικιστικού   μοντέλου παζλ  ανά περιοχής .!
4)Άμεσα καθορισμός ζωνών ασφαλείας ευρύχωρων  διαστάσεων με καλλιέργειες  φυλλοβόλων δένδρων (α) ..και θαμνωδών.(β)..ωφελίμων ..μεν αλλά  βραδυφλεγών  και ελεγχομένων για την επάρκεια τους και τις αποδώσεις των  κερδών  από μικτές Εταιρικές με το κράτος επιχειρήσεις προστατευόμενες με ειδικές  διατάξεις..με σκοπό την πυροπροστασία.!!
    (α)..Μουριά..το πλέον  υπερπροστατευτικό δένδρο  ενάντιο  στον ανακλαστικό  καύσωνα...που στον  πυκνό ίσκιο του τους θερινούς μήνες δεν αφήνει παρασιτικούς θυσάνους να αναπτυχθούν...ώστε να εξελιχθεί η έρπουσα..καταστροφική πυρική διεργασία...!
Τα φύλλα του χρήσιμα από κάθε άποψη..πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία για την τροφή  ευρείας γκάμας  εσταυλισμένων ζώων ..και όχι μόνον.!..Αφήνει ανταποδοτικό τέλος για την παροχή κινήτρων..σκόπιμης καλλιέργειας ..με σκοπό αυτόν που προαναφέρουμε.!
(β) Η άμπελος... υπερπροστατευτικό φυτό στον ανακλαστικό καύσωνα που με το πλούσιο χυμώδες φύλλωμα του...δεν επιτρέπει την έρπουσα πυρική διεργασία..η τουλάχιστον δρα καθυστερηματικά.στην εξέλιξη της.!.! 
Για περισσότερα στοιχεία σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα μας.

http://skytalodromos.blogspot.gr/p/blog-page

 Όπου έχουμε ασχοληθεί παλαιότερων σε ανάλογες του παρελθόντος  δυστυχείς συμπτώσεις. όπως οι φωτιές των Καλαβρύτων  κα. πχ!
Θα παρακολουθήσετε.. σε αυτό σχηματικές παραστάσεις και προτεινόμενες νέες πυροσβεστικές προτεινόμενες πρακτικές..οι οποίες είναι πρωτότυπες...πατέντες  του γραφικού μας ψαρά Μπάρμπα Γιάννη...και δεν έχουν άλλο λόγο παρά την  ύστατη  δυνατή ...προστασία...του μοιραίως επαπειλούμενου μας πλανήτη.!
Έχουν πρακτική εφαρμογή σε κάθε πτητικό πολεμικό η άλλο μέσο..ποικίλης μεταφορικής ισχύος,.!
Και φυσικά τον περεταίρω ερευνητικό λόγο ..εφ όσον τύχουν ενδιαφέροντος...έχουν τα θεσμοθετημένα Επιστημονικά Πανεπιστημιακά  τεχνικά  κέντρα υποστήριξης και εφαρμογής.. των πιλοτικών.. καινοτόμων .σχετικών προγραμμάτων.!  
 5) Να μελετηθούν οι παθογεννείς παρεμβάσεις που αναστέλλουν ..περιορίζουν η κωλυσιεργούν στις επιχειρησιακές επεμβάσεις της πυροσβεστικής  υπηρεσίας...και η μελέτη των αστοχιών.

Αυτή η γραφή δεν έχει  κάνει  για κανένα άλλο λόγο ..παρά την έντονη ανησυχία..ενός γεράκου ανθρώπου.!
.Έτσι δεν έχει να πει κάτι σπουδαίο   παρά για  την αξία μιας πολύ απλής ταπεινής σκέψης. μεταξύ ημών και εναγωνίως ... παρομοίων...! 

Δι ευχών   τα καλύτερα ... των αγίων περιλυπόμενων  μεθ ημών..!

                                                      Μπάρμπα Γιάννης...ο ψαράς.!













Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....