Ζωντανή σύνδεση με τα πεδία των εξελίξεων αυτές τις δραματικές ώρες

Πατήστε τον κέρσορα στην υπογραμμισμένη πράσινη γραμμή πάρα κάτω για ζωντανή σύνδεση στις εξελίξεις των μαχών


ΙΣΧΥΡΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΥΒΙΗ

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΝΤΕ ΓΚΟΛ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΛΥΒΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

 ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ






Έπειτα από αίτημα της Λιβύης

Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την ΠέμπτηΤο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει σύνοδο την Πέμπτη μετά από αίτημα της Λιβύης, δήλωσε σήμερα ένας διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έλαβε το Σαββατοκύριακο μία επιστολή από τον λίβυο υπουργό Εξωτερικών Μούσα Κούσα που ζητούσε επείγουσα σύνοδο του Συμβουλίου. Αυτό το αίτημα εξετάστηκε σήμερα από τα μέλη του Συμβουλίου, σε κεκλεισμένων των θυρών σύνοδο, σύμφωνα με ένα διπλωμάτη στον ΟΗΕ.




Η Διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη










Καταγγελίες για «ανθρώπινες ασπίδες» με αμάχουςΟι βομβαρδισμοί συνεχίζονται








«Καντάφι παραιτήσου»






Έκκληση του Ερντογάν για τερματισμό της βίας

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Μουάμαρ Καντάφι να παραιτηθεί από την εξουσία και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της βίας.

Από τη Σαουδική Αραβία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε: «τα πρώτα λόγια του Καντάφι ήταν σημαντικά όταν είπε ότι δεν έχει κάποιο επίσημο αξίωμα. Αν δεν έχει κάποιο επίσημο αξίωμα τότε θα πρέπει να παραδώσει τη χώρα σε όποιον έχει νομιμότητα».

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καντάφι πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες και του πρότεινε να διορίσει έναν πρόεδρο που να διαθέτει τη λαϊκή στήριξη. «Θέλω να δω ένα τέλος στην αιματοχυσία και να δω να κυριαρχεί η θέληση του λιβυκού λαού», είπε ο Ερντογάν.




Άγνωστη η κατάληξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη

Αβέβαιη που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο με τον Καντάφι χαρακτήρισε την στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη ο στρατηγός Μάλεν.

Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε σήμερα ότι η κατάληξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη είναι πολύ αβέβαιη και αναγνώρισε ότι μπορεί να προκύψει αδιέξοδο με τον λίβυο ηγέτη, Μουμάρ Καντάφι.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη ΓάζαΟι δυνάμεις του Καντάφι ελέγχουν την πόλη Μισράτα



Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011
Καντάφι: "Είστε εγκληματίες και ζώα"
Σε νέο διάγγελμα προέβη ο Μουαμάρ Καντάφι ενώ οι δυτικές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λιβύη, αποκαλώντας ζώα και τρομοκράτες τα μέλη του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος υπόσχεται μακρύ πόλεμο στη Δύση και για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λιβυκού λαού.

"Οι Χριστιανοί δεν θα χαρούν το πετρέλαιο μας, δεν θα τους το αφήσουμε. Να ξέρουν ότι θα πολεμήσουμε. Αυτή η χώρα ποτέ δεν θα παραδοθεί. Είστε ζώα ακόμη και οι δικοί σας πολίτες είναι εναντίον σας. Ακόμη και οι πολίτες σας είναι στο πλευρό μας” ανέφερε.

Και συνέχισε: "Νικήσαμε την Ιταλία. Θα πέσετε όπως ο...
Χίτλερ και ο Μουσολίνι. Όλος ο λιβυκός λαός, άνδρες και γυναίκες έχουν όπλα. Δεν θα προχωρήσετε, δεν θα πατήσετε στη γη μας. Είμαστε θύματα και ο καταπιεσμένος πάντα νικά στο τέλος.

Και κατέληξε: "Μας αποδείξατε ότι είσαστε τρομοκράτες και ζώα και επιτίθεστε σε ένα κράτος που δεν σας έκανε τίποτα. Ποιά δικαιολογία έχετε; Είστε νέοι σταυροφόροι. Κρατάμε τη σημαία όλων των ανθρώπων που πολεμούν την καταπίεση σε όλο τον κόσμο. Εσείς θα πέσετε. Εμείς είμαστε οι ηγέτες της επανάστασης σε όλον τον κόσμο. Το Πράσινο Βιβλίο λέει ότι οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς έχουμε στο πλευρό μας το Θεό, εσείς έχετε στον πλευρό σας τον Διάβολο".

Αυτή την ώρα πλήττονται στόχοι και συστοιχίες 40 χιλιόμετρα εξω από την Βεγγάζη
Πολλοί νεκροί και τραυματίες.....ζητουν ..αίμα
....



Στο στόχαστρο του Καντάφι η Μιζουράτα



Για αμέτρητα θύματα κάνουν λόγο οι κάτοικοι

Με άρματα μάχης εισέβαλαν οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι στο κέντρο της πόλης Μιζουράτα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά όπλων, σύμφωνα με σημερινές μαρτυρίες κατοίκων.

Όπως δήλωσε τηλεφωνικά κάτοικος της περιοχής, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής από ελεύθερους σκοπευτές που είναι ακόμα ακροβολισμένοι, ενώ τα πλοία που υπάρχουν στο λιμάνι εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην πόλη.

Ο Αμπντελμπασέτ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζουράτα, δήλωσε: «Διεξάγονται μάχες ανάμεσα στους εξεγερμένους και στις δυνάμεις του Καντάφι. Τα άρματα μάχης τους βρίσκονται στο κέντρο της Μιζουράτα. Υπάρχουν τόσα θύματα που δεν μπορούμε να τα μετρήσουμε».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....