Άρχισαν τα ...όργανα


Καταρρίφθηκε φλεγόμενο αεροσκάφος στη Βεγγάζη

Θρίλερ με την εκεχειρία Καντάφι ενώ το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για επέμβαση. Αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης. Προηγήθηκαν αναφορές ότι γινόταν βομβαρδισμός της πόλης, ενώ το Aljazeera μετέδωσε ότι η πόλη κατελήφθη μάλιστα από τον λιβυκό στρατό. Επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης, μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ενώ σύμφωνα με το Reuters, μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη.
Νωρίτερα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι μαχητικό αεροσκάφος είχε βομβαρδίσει περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης, ενώ...
εκρήξεις ακούγονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αλ Τζαζίρα, πιστές στο Λίβυο ηγέτη δυνάμεις εισήλθαν στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, στα δυτικά προάστια της πόλης.
Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.
Σύμφωνα με το λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, «ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη».
Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.
Το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera μετέδωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την απόφαση του ΟΗΕ για τερματισμό της βίας στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για «ωμή» και «αποικιοκρατική» προσέγγιση.



Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην επιχείρηση στη Λιβύη


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση στο Μαξίμου ενώ όπως αποκαλύπτει το OnAlert.gr η Ελλάδα δίνει "κάτι παραπάνω" από απλές διευκολύνσεις που είπε ο υπουργός Εξωτερικών νωρίτερα.

Αύριο θα αποφασιστεί το είδος της ελληνική συνδρομής, πάντως σύμφωνα με τις πρώτες πληροροφορίες από την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου που τελείωσε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στο...
επιχειρησιακό κομμάτι.

"Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος". Αυτό είναι το νόημα όσων αποφασίστηκαν στον ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση:

@ Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

@ Αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ μπορει να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης.

@ Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ελληνικής ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.

@ Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.

Αύριο το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς του. Αυτό θα κρίνει πότε θα πατηθεί η σκανδάλη.





Ρωσία και Βενεζουέλα καταδικάζουν την επέμβαση κατά της Λιβύης...

Η Ρωσία εξέφρασε απόψε τη λύπη της για την απόφαση Δυτικών κρατών να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς "πολεμικές αεροπορικές δυνάμεις από μια σειρά δυτικές χώρες ξεκίνησαν στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης στις 19 Μαρτίου. Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της για τη στρατιωτική αυτή ενέργεια".
Στο μεταξύ από το Καράκας, και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες έκρινε "ανεύθυνη" την διεθνή στρατιωτική επέμβαση που ξεκίνησε σήμερα κατά της Λιβύης, 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....