Μεγάλες στιγμές....Ιστορικές αποφάσεις....


Αγαπητέ κ.Γιούγκερ...Υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία που ηγέτες εν μέσω κρίσης πήραν αποφάσεις καθοριστικές 
Δυστυχώς ενώ μιλούσαμε για μία κοινοπολιτεία ηνωμένης Ευρώπης με τάσεις οικονομικής προσαρμογής στα πλαίσια ευρύτατου σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης προς τα φτωχότερα Κράτη με κίνητρα και συνεργασίες, ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Μοχλός ανάπτυξης έπρεπε να αναζητηθεί, στην ιδιωτική πρωτοβουλία,την τεχνογνωσία , την αξιοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων μέσα από δόκιμες και αξιοποιήσιμες πρωτοβουλίες,αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης...του προσδόκιμου οφέλους αμφοτέρων των Λαών...

Τώρα διαπιστώνουμε το φοβούμενο  εφιαλτικό Ντόμινο,,,μιας ευρωπαϊκής καταστροφής.
Η προσομοίωση του "οικογενειακού δράματος" ενός Πατέρα που δέρνει το παιδί....την Ελλάδα... ,εκτός από την ηθική πλευρά του έχει και πολλά άλλα διδάγματα να αναδείξει...
Ισως και το ξύπνημα του Γίγαντα Τιτάνα ..."EURO...."..
που θα πρέπει να ανακαθορίζει πλέον το παιχνίδι έξω από τις καμαρίλες και στεγανά...των κοινοβούλιων ....μοιράζοντας την τράπουλα και τις φιγούρες πλέον ...-και γιατί όχι- ..? έξω στις πλατείες...των αγανακτισμένων  Ευρωπαίων Πολιτών.
Όλοι αυτοι νομίζουν ...και δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος...σεις θα μου πείτε...
ότι έκβιάζονται να παραδόσουν τα "Ασημικά τους"
Πολλά από αυτά  δεν πληρόνονται με χρήμα ...γιατί αποτελούν βαριά κληρονομιά...πολιτιστικής αξίας
Των απλών καθημερινών ανθρώπων, που μοχθούν να αναθράψουν την οικογένειά τους, να
δημιουργήσουν προυποθέσεις υγειούς υποδομής στην πρόοδο των επιγόνων, και ανάπτυξη θεσμών κοινωνικής σταθερότητος και αλληλεγγύης.
Εκεί που δεν συμμετέχουν μόνο οι άνεργοι ..και οι συνταξιούχοι    εν μέσω κρίσης...αλλά  και οι Επιχειρηματίες κατα παράδοξο τρόπο με ισχυρό και ακλόνητο ..."άλλοθι" τον προβληματισμό τους για  τον ανήθικο και ανίερο Παγκόσμιο...Αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ας δούμε όμως το θέμα:



Τελευταία ενημέρωση: 
Πρόσθετη οικονομική στήριξη της Ελλάδας, πέραν της δανειοδότησης, αλλά και προσωρινή αναστολή της συγχρηματοδότησης από τη χώρα μας των προγραμμάτων της Ε.Ε για τη Συνοχή και την Περιφέρεια, προτείνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσα από συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».
"Δεν κατανοώ -αναμφίβολα, είμαι αγαθός- αυτήν την ευρωπαϊκή δυστροπία, σύμφωνα με την οποία όταν πρόκειται να κατανεμηθούν σημαντικά ποσά στην Ελλάδα -στα πεδία εφαρμογής της περιφερειακής μας πολιτικής ή της πολιτικής μας υπέρ της Συνοχής- συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι, είναι υποχρεωτική η συγχρηματοδότηση εκ μέρους του κράτους μέλους των σχετικών προγραμμάτων", τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup .

"Η Ευρώπη παρουσιάζεται ως ένας πατέρας, που δέρνει το παιδί του, κατά τη διευθέτηση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, θα ήθελα λοιπόν, ως ΕΕ, να αρθρώσουμε επίσης έναν πολιτικο-οικονομικό λόγο, ο οποίος να ξαναδώσει στους Έλληνες την ελπίδα", πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup προτείνει το 100% της χρηματοδότησης να το αναλάβουν εφεξής τα ευρωπαϊκά ταμεία. Παράλληλα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος αρωγής προς την Ελλάδα θα μπορούσε να προβλεφθεί μια περαιτέρω επιμήκυνση των δανείων που έχει δώσει η Ευρωζώνη στην Αθήνα. Τάσσεται επίσης υπέρ της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού στο μέλλον σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζει επίσης κολοσσιαίο που έχει άνει ως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση και επισημαίνει ότι παρά την ιδιαίτερα διαδεδομένη στην κοινή γνώμη εντύπωση ότι οι χώρες της Ευρωζώνης ξοδεύουν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για να ενισχύσουν την Ελλάδα η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Προς το παρόν τα κράτη της Ευρωζώνης εισπράτουν τους τόκους που έρχονται από την Ελλάδα, σημειώνει ο πρόεδρος της Eurogroup.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφέρει επίσης, ότι συχνά λέει στους Γερμανούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι οι πλέον ενάρετοι, ότι αν τους ζητούσαν να καταβάλουν προσπάθειες περικοπής των δημοσίων δαπανών ανάλογες με αυτές που έχει καταβάλει η Ελλάδα, μάλλον δεν θα τα κατάφερνε. Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει ότι το να πει κανείς ότι η Ελλάδα δεν έπραξε τα δέοντα, είναι μία ατελής περιγραφή.
Η κρίση του ευρώ μπορεί να επεκταθεί σε Ιταλία και Βέλγιο
Για επέκταση της κρίσης του ευρώ σε Βέλγιο και Ιταλία προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε άλλη συνέντευξή του που δημοιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung."Η χρεοκοπία μπορεί να μολύνει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και λόγω του αυξημένου χρέους τους το Βέλγιο και την Ιταλία, ακόμη και πριν από την Ισπανία", δήλωσε στην εφημερίδα.
Αναφερόμενος στο θέμα της Ελλάδας εκτίμησε ότι το χειρότερο σενάριο από ενδεχόμενη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας, είναι η χώρα να περάσει στην κατηγορία "αναξιόχρεη" από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, κάτι που, σύμφωνα με τον Γιούνκερ, θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα. "Παίζουμε με τη φωτιά", είπε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ήλθε ...η ...ώρα των εφοπλιστών....

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...