«Η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση

         Είναι πια καιρός να αφουγκρασθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που διαχειρίζονται την κρίση  τα μηνύματα που στέλνουν παλαίμαχοι πολιτικοί της Γηραιάς ηπείρου.
     Είτε καλώς είτε κακώς... ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναγκασθεί να ζητήσει επανακαθορισμό των συμφωνηθέντων απαιτήσεων για την εφαρμογή του μεσοπροθέσμου....θα προσπαθήσει να κάνει ηρωική έξοδο...προκειμένου να καταστεί βιώσιμή  και πραγματοποιήσημη η ρήτρα των υποβληθέντων υποχρεώσεων.
         Οι Γερμανοί και οι ΄Γάλλοι πρέπει να ανακαθορίσουν την επέκταση  επιλεκτικών μονάδων Βιομηχανικής Παραγωγής στην Κίνα και να επενδύσουν στις περιφερειακές του Νότου  της Ευρώπης Χώρες.
           Παραγωγή  ηλεκτρικών αυτοκινήτων...στην Κρήτη  που συζητείται αυτή  τη στιγμή, καθώς και η εγκατάσταση  μικρών βιομηχανικών μονάδων κατασκευής φωτοβολταικών συστημάτων  σε 3 περιφερειακούς  Νομούς της Ελλάδος ...θα είναι  ο πρώτος πυλώνας ,στήριξης της οικονομίας, αλλά και μία έμπρακτη προς τους Νέους άνεργους...ανταπόκριση της συνευθύνης, και στήριξης μιας ελπιδοφόρας βιώσιμης  ανάπτυξης....εκ μέρους της Κοινοπολιτείας.
          Να  ακολουθήσουν μία σειρά από σύγχρονες καινοτόμες, ως πάρα πάνω αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, για τις οποίες  οι Ευρωπαίοι πρέπει να "τείνουν ευήκοον ούς"...εδώ και ...Τώρα.κυρίως με καλή θέληση....για τόνωση της ψυχολογίας....και των υπολοίπων  στην  ίδια μοίρα εταίρων.... χωρών!
          Ας δούμε το πάρα κάτω θέμα σχετικό  από  την Πηγή New Best.gr


Γ. Φίσερ: «Η Ευρώπη έχει τάσεις αυτοκτονίας»
«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ίδια η συνέχιση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι κινδυνεύει»

Σε άρθρο του στη βελγική εφημερίδα «L Εcho», υπό τον τίτλο «η Ευρώπη έχει τάσεις αυτοκτονίας», ο Γιόσκα Φίσερ, Αρχηγός των Πρασίνων στη Γερμανία επί μία εικοσαετία, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και «Αντικαγκελάριος» της γερμανικής κυβέρνησης από το 1998 ως το 2005, επισημαίνει ότι «από την αρχή της κρίσης του ελληνικού χρέους το 2010, οι κύριοι Ευρωπαίοι πρωταγωνιστές όφειλαν να καταλάβουν τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που εμπεριείχε για την Ε.Ε.».

«Η ελληνική κρίση είχε πάντα μια διάσταση ευρύτερη από εκείνην της Ελλάδας: η χαοτική αφερεγγυότητα της χώρας απειλεί θεωρητικά να παρασύρει άλλες περιφερειακές οικονομίες του Νότου της Ευρώπης σε μία δημοσιονομική άβυσσο, μαζί με τις μεγαλύτερες τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες» αναφέρει ο Γ. Φίσερ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η εξέλιξη θα βύθιζε, με τη σειρά της, την παγκόσμια οικονομία σε μία νέα χρηματοοικονομική κρίση, με παρόμοιες επιπτώσεις εκείνης του φθινοπώρου του 2008. Θα σήμαινε, επίσης, την αποτυχία της Ευρωζώνης, που θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις στην κοινή αγορά».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ίδια η συνέχιση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι κινδυνεύει» σημειώνει ο Γ. Φίσερ, τονίζοντας πως «παρά τον κίνδυνο αυτό, η συμπεριφορά της Ε.Ε. και των κυριοτέρων κρατών-μελών υπήρξε διστακτική και μικρόψυχη, εξαιτίας εθνικών εγωκεντρισμών και παντελούς έλλειψης αρχηγίας».

«Τα κράτη, όπως και οι επιχειρήσεις, μπορούν να χρεοκοπήσουν, αλλά αντίθετα με τις δεύτερες δεν αφανίζονται, όταν αυτό συμβεί. Γι αυτό, είναι ανώφελο να επιβάλλονται κυρώσεις στα κράτη και να υποβαθμίζονται τα νόμιμα συμφέροντά τους. Τα οικονομικά αφερέγγυα κράτη χρειάζονται βοήθεια για την αναδιάρθρωσή τους, είτε πρόκειται για τον χρηματοοικονομικό τομέα είτε για τον τρόπο εξόδου από την κρίση» αναφέρει, επιπλέον, ο Γ. Φίσερ υπογραμμίζοντας πως «αυτή η διαπίστωση ισχύει για την Ελλάδα».

Κατά τον Γ. Φίσερ «έως τώρα, η Ε.Ε. όπως και η ελληνική κυβέρνηση δεν εξέτασαν το πρόβλημα των διαρθρωτικών προβλημάτων. Πρέπει, όμως, να αναπτύξουν (και να χρηματοδοτήσουν) την κατάλληλη στρατηγική οικονομικής ανοικοδόμησης, για να καταλάβουν οι Έλληνες και οι ανήσυχες αγορές ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Στη συνέχεια, ο Γ. Φίσερ εκτιμά ότι θα υπάρξει αναπόφευκτα αναδιάρθρωση χρέους, αλλά αυτό, όπως παρατηρεί, μπορεί να γίνει χαοτικά ή συντεταγμένα. Παράλληλα, θεωρεί ανώφελη τη συζήτηση στη Γερμανία για το αν πρέπει ή όχι να πληρώσουν για το ελληνικό χρέος, από τη στιγμή που είμαστε όλοι «στο ίδιο καράβι».

«Η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση είναι στην πραγματικότητα μια πολιτική κρίση, διότι οι ηγέτες της Ε.Ε. είναι ανίκανοι να υιοθετήσουν τα απαραίτητα μέτρα. Χάνεται πολύτιμος χρόνος σήμερα σε δευτερεύοντα θέματα, συνδεδεμένα κυρίως με εθνικές πολιτικές ανησυχίες[...] Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να διατηρήσουν το ευρώ, πρέπει να προοδεύσει ταχέως η πολιτική ένωση. Εάν όχι, είτε το θέλουμε είτε όχι, το ευρώ όπως και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα εξαφανίζονταν. Και ενόψει της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, η συγκυρία αυτή θα ήταν τραγική για τους Ευρωπαίους» συμπληρώνει ο Γ. Φίσερ.

Καταλήγοντας ο Γερμανός πολιτικός επισημαίνει ότι, δυστυχώς, όταν ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ πρότεινε τη δημιουργία ενός «Υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης», οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων απέκλεισαν αμέσως αυτήν την ιδέα. Κατά την εκτίμησή του, κανείς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν φαίνεται έτοιμος να παραδεχτεί το εύρος της κρίσης που ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμηνύει ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να βρουν μία κοινή στρατηγική, ως κύριοι πρωταγωνιστές της κρίσης.

Τέλος, ο Γ. Φίσερ υπενθυμίζει τη σημασία της Ε.Ε. για τους Ευρωπαίους παρά τις κρίσεις της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Για να το καταλάβουμε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να θυμηθούμε το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ήλθε ...η ...ώρα των εφοπλιστών....

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...