Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα Μάτια σας..


                 Απολύτως .. σοβαρά..
                                                   Του Μπάρμπα Γιάννη  του ψαρά..











Δεν πρόλαβε να γυρίσει η...κουστωδία από τις Βρυξέλλες και ...μερικοί βρήκαν Παπά....να θάψουν....

..και άρχισαν από την Επαρχία....!!!
  Αλήθεια....μιλάμε ...για αναβάθμιση υπηρεσιών....σε περιοχές που το χρειάζονται...και περιστολή δαπανών ... για όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις μας....και ούτε δεκάρα  σπατάλης ...παραπάνω...!
 Σύμφωνοι...αλλά που ...και πώς..? Με ποια κριτήρια...και ποια σταθμά ...
 Αν δηλαδή.. σε κάποια στιγμή...του ήλθε του κάθε κυρίου .....μία Ιδέα...σε κάποια στιγμή...έντασης...από αθρόα  εισροή ...ασθενών ...στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με έκτακτα περιστατικά.... να  εξοργιστεί ...και να ..ρωτήσει τους .συνοδεύοντες τον Νοσηλευόμενο....
 - Από τα Πλατάνια ..είναι?
   -Μάλιστα ...Γιατρέ.....
  - Και  γιατί...τον φέρατε ..εδώ.. και όχι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας...?
  - Ηταν με άδεια ΄΄ Αναισθησιολόγος..!
   -...Α..έτσι...?...Δεν το κλείνετε...καλύτερα....τι το κρατάνε ...ζημιά είναι.....άμα είναι..να χειρουργούμε εμείς.....
   Εδώ Γιατρέ ..τον Γράφοντα θα τον βρεις ...αντίθετο ...για πολλούς και ποικίλους λόγους.....
   Τι θέλω να πω.....!!! και εξηγούμαι....
   Σε ότι  αφορά την θέση του Νοσοκομείου...σε σχέση με την Γεωγραφική τοποθεσία,  , την πληθυσμιακή, ιδιαιτερότητα,...και το καλοκαίρι ...την μεγάλη   Τουριστική ...αύξηση...όπου κατακλύζονται ..οι παραλίες...πέρα....από τον Αγιαννάκη ....μέχρι...την Πύλο....  είναι όχι μόνον...αναγκαία η Παρουσία ...αυτού αλλά ...εν δυνάμει...και η περαιτέρω στελέχωση..του....και κάθε δυνατή αναβάθμιση....στο ευαίσθητο αυτό...κομβικό  σημείο  της νότιο.. Δυτικής Πελοποννήσου.







  Θέλουμε να  ανακαθορίσουμε  στα πλαίσια ...της μεγάλης πολιτιστικής δύναμης..που προσφέρει 
ο 
 Τουρισμός...στην περιοχή...λόγω της φυσικής ομορφιάς ...αλλά και του ..Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ,μια νέα ...συστατική δύναμη που βαδίζει παράλληλα ,ενδυναμώνει οικονομικά...το εισόδημα των νέων Αγροτών  να παραμείνουν ...στον τόπο τους και να δημιουργήσουν τις βάσεις για ...επενδύσεις..καλλιέργειες,και προβολή των Προϊόντων ...Μιλάμε για τον Αγροτουρισμό...η αν το θες για ...ένα ...Μεγάλο ...ευρωπαϊκό ...παζάρι ...που σήμερα οι ..Ευρωπαίοι...αποδέχονται .. διαλαλούν και το και φωνάζουν με κάθε τρόπο....Είμαστε όλοι...Ελληνες...
Εσύ ...τι ζητάς ..να ξηλώσεις...????...Αυτό ..που εμείς...ορίζουμε...Ράβε...???
Μην μου θυμίζεις...λοιπόν ..τον Ονειροπαρμένο.. Βλαχοδήμαρχο..που χάλασε την όμορφη πλατεία του χωριού...γιατί ..βαρέθηκε να βλέπει τα πλατάνια και ..τα έκοψε...Γέμισε λοιπόν την πλατεία με πεζούλια...
 Πεζούλια πάνω...πεζούλια ..κάτω...μάρμαρα...κοντολογίς .....μία δαπάνη που έκανε τις Βρυξέλλες ...να φρίξουν..... για το αλογιστο... κόστος κατασκευής...!!!
 Τελικά ..όταν τελείωσε το ...έργο...ο μόνος κερδισμένος της Ιστορίας ήταν ο...Παγωτατζής...που ...μοίραζε το χωνάκι και ο Περιπτεράς....Εκεί μαζευότανε ο κόσμος...κάτω από τις Αυτοσχέδιες τέντες..προστασίας των αναψυκτικών ...συνωστισμένοι ..να ξεδιψάσουν...!!!
  Ας μην ξεχνάμε ..ότι ..ο Γύρω..πληθυσμός του Ορεινού όγκου των χωριών  του Αετού,  της   Ορεινής σειράς  Τριφυλίας...Σιδηροκάστρου ..Αυλώνας ...Πλατάνια ...κ.α  εξυπηρετούνται ...και  έτσι  θα πρέπει, καθώς το οδικό δίκτυο ,δεν παρέχει .. οδούς ταχείας διέλευσης... για την   άμεση Νοσηλευτική Φροντίδα...των ανθρώπων , που κατά βάση είναι μεγάλης ηλικίας...
 Εκτός από την Μονάδα ..αιμοκάθαρσης ,την άρτια Στελέχωση χειρουργείου, Την .επικουρική παρακολούθηση των ...Ινσουλοεξαρτημένων ...ατόμων..με   εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ...(φροντιστές Υγείας,διατροφολόγους..διαιτολόγους...και γιατί όχι υποστηριζόμενο κατά  ένα μέρος και  συνχρηματοδοτούμενοτο δοκούν  και από την Τοπική αυτοδιοίκηση) .
Γνωρίζετε αυτή τη στιγμή ...πόσοι Επιστήμονες...είναι έτοιμοι να συμβάλλουν φιλότιμα...στον Τομέα της Υγείας...κατά τακτά ..ραντεβού...και μάλιστα...κατά το ελάχιστον ..η και καθόλου αμειβόμενοι...στο πλευρό της Δημοτικής κοινωνικής πολιτικής...???
  Τι θα κόστιζε...ΠΧ σε κάποιο Καθηγητή Κορυφαίο ..να αξιολογήσει ,εποπτεύσει, και συμβάλλει στην διαγνωστική..πορεία..ενός Αξονικού Τομογράφου,σύγχρονου Μαστογράφου,..Υπερηχογράφου...κ.οκ  το οποίο...συνχρηματοδοτούμενο..και αξιολογημένο... από τους πέριξ Δήμους...θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσα στο ..καθόλα  προσφερόμενο   κτήριο ...του Νοσοκομείου ...που θέλετε  σήμερα ..να καταργήσετε...????
   Προτεραιότητες που άμεσα η Πολιτεία πρέπει ,να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει...
Δεν τσιγκουνεύονται ..οι Πιστωτές ..μας ...Κύριε ...Καλαφάτη ..αν τους παρουσιάσουμε δαπάνες..
για προβολή έργου αυτής της ποιότητος.....!!!..Καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ...!
  Δεν είναι μόνο μία καλή Χειρουργική..ομάδα...που μπορεί να σώσει ζωές....αλλά και άλλες εξειδικευμένες ...πρόληψης...ασθενειών....σε ένα πληθυσμό που μαστίζεται από άγνοια,κακές διατροφικές συνήθειες...θύματα... αχαλίνωτου...διαφημιστικού καταναλωτισμού,....!!!
..Και μην μου πεις ..  για το παραμύθι των λαθροχειριών μέσα από Μίζες... αμαρτωλές συνταγογραφήσεις,..και Μαϊμού αναθέσεις ...Έργων ..και προμηθειών....Αυτά ..έχουν τελειώσει...και υπήρξαν οι αιτίες..για τα περισσότερα κακά στο χώρο της Υγείας....!!!
  Η  καθιέρωση  ελέγχων  μέσα από το νέο.. μηχανογραφικό.. σύστημα......σε ότι αφορά τις συνταγογραφήσεις,προμήθειες..κλπ..σε συνάρτηση με το...λογιστικό ...διπλογραφικό σύστημα ..δεν θα αφήσει περιθώρια...για να αυτοαναιρείται..ο σημαντικός ρόλος του Γιατρού 
  Διότι.....εκτός από επάγγελμα , είναι και....το γνωρίζετε ..... λειτούργημα....ώστε... να...μην... "εισενέγκουν......υμάς...εις Πειρασμούς."..απερίγραπτους.!!!
 Στα πλαίσια αυτά ...δεν θα έιχαμε καμία αντίρηση ...η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να Εποπτεύεται .....Από το αντίστοιχο ...Διοικητικό όργανο ..
Αλλά κόλπα...μείωσης των προσφερομένων υπηρεσιών ...τύπου Νοσοκομείου ...Καρύστου.....δεν με βρίσκει σύμφωνο κ. Λοβέρδο....και πριν ξεσηκωθεί για καλά ο κόσμος...λάβε γνώση των πάρα πάνω......
Εκτος...κι αν κανένας...Ρώσος μεγιστάνας...ονειρεύεται ...στην Περιοχή ...κανένα  Private...Πολυιατρείο... μόλις  ανοίξει το  κλειστό Ιατρικό Επάγγελμα.......καθώς θα υπάρξουν την περιοχή "Ευρωπαϊκές μετακινήσεις"....εν όψει ..του νέου χωροταξικού ...σχεδιασμού.
.....................................................................
κι αυτά...να λείπουν......όπως   οι πάρα κάτω....  υποδείξεις ... από "Αστροπελέκια"που μπουχτίσαμε να ακούμε...!!!




Μια μελέτη θα δείξει αν χρειάζεται νοσοκομείο ή Κ.Υ. η Κυπαρισσία

Μια ουσιαστική μελέτη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό θα καταδείξει αν είναι πράγματι απαραίτητη η λειτουργία νοσοκομείου, αντί ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας, στην Κυπαρισσία. Την εκτίμηση αυτή εκφράζει στην «Ε» ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Καλαφάτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όλο τον κόσμο, τα νοσοκομεία που δεν είναι ανταποδοτικά και δεν παράγουν έργο ανάλογο με τα έξοδά τους, κλείνουν».

Οι πιο πάνω δηλώσεις αποτελούν σχολιασμό στην απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου σε προηγούμενες δηλώσεις του Γ. Καλαφάτη στην «Ε»,με τις οποίες υποστήριζε ότι αποτελεί «πολυτέλεια» η ύπαρξη δύο νοσοκομείων στη Μεσσηνία.

Κατά την άποψη του διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής, «κανένα .......

κενό δεν θα δημιουργηθεί αν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετατραπεί σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, διατηρώντας την πολύτιμη μονάδα τεχνητού νεφρού - και πιθανώς μία παθολογική νοσηλευτική μονάδα-, με την παράλληλη καλύτερη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των ασθενών».
Ο Γ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στην απάντηση του Π. Μπόζου, παρατήρησε ότι «το μόνο δικαιολογητικό για το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θεωρώ ότι είναι η έλλειψη εμπειρίας σχετικά με τα προβλήματα του τομέα της υγείας στη χώρα μας». Παράλληλα, σχολίασε ότι «τα καινούργια χειρουργεία και οι ωραίες αίθουσες δεν παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Για να παρασχεθούν οι υπηρεσίες αυτές με σωστό τρόπο, χρειάζεται επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς».

Μάλιστα, ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής κάλεσε το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, «έχοντας υπ’ όψιν του τα τωρινά προβλήματα στο χώρο της Υγείας, να δώσει χρονοδιάγραμμα με πραγματικούς χρόνους για το πότε θα μπορέσει το νοσοκομείο του να αποκτήσει ικανό αριθμό γιατρών, να καλύπτει πλήρως tις εφημερίες του, ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής που διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επειδή πότε δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος, πότε ο χειρουργός, πότε ο γυναικολόγος».

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε ο Γ. Καλαφάτης, «η απόσταση της Κυπαρισσίας από την Καλαμάτα δεν αποτελεί λόγο ύπαρξης άλλου νοσοκομείου. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναπτυχθούν νοσοκομεία στην Πύλο και στην Αρεόπολη».
Οπως υποστήριξε, «ούτε η δικαιολογία της δωρεάς προϋποθέτει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί επ’ άπειρον ένα νοσοκομείο που μόνο προβλήματα προκαλεί στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.
Δικαιολογία για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν αποτελεί ούτε το ότι, σύμφωνα με το διοικητή του, αποτελεί φορέα ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας και των κατοίκων της. Ενα νοσοκομείο δεν είναι ούτε εργοστάσιο ούτε τουριστική μονάδα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....