ο Κόσμος ...άλλαξε....


του    Μπάρμπα Γιάννη...




<<...Ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί....είναι όλα ψεύτικα ...κι ας φαίνονται αλήθεια....>>...
Πόσο μου αρέσει αυτό το άσμα....!
Έβαλα  την πλάκα πάνω σε ένα παλιό φωνογράφο που είχα  κατεβάσει από το πατάρι της σοφίτας ξεχασμένο και φυλαγμένο ... για χρόνια...!!
Πως μου ήρθε...?...κούρδισα...το ελατήριο...ακούμπησα την βελόνα...και αφουγκράστηκα...τις μισογρατζουνισμένες νότες...μιας άλλης εποχής..!!
Το θυμάμαι ...πιτσιρικάς ...το είχε φέρει ο Πατέρας...στη γειτονιά  και το είχε ανεβάσει σε μία μάντρα.....!!
Το κούρδιζε με τον ίδιο ενθουσιασμό...κι έλεγε...στην  ομήγυρη  πιτσιρικαρία...που είχε μαζευτεί...να δει το περίεργο...γυαλιστερό κουτί, με το αποσπώμενο ..τεράστιο χωνί..!!
-Ποιος θα χορέψει αυτό το τραγούδι...?
-Εγώωω...!!! άκουγες τους ενθουσιώδεις μπόμπιρες...να σηκώνουν τα χέρια...και να καμώνονται πως κάνουν βήματα....!!θυμάμαι αμυδρά..να παίζουν... τα  μουσικά...σύνολα ...και τα λόγια...που μιλούσαν για μπάμ....και για...τράμ...!!!
Αργότερα ....σαν έγινα νεαρός....κατανόησα....πως μέσα από τις διπλοπενιές...του το ρεφρέν ...ήταν ερωτικό κάλεσμα,που παγιδεύει τις ευαίσθητες γυναικείες καρδιές, σε αυτή την περίεργη μεθυστική ζάλη...και αυτές σκιρτούσαν...!!!
<<Αμάν και τι είσαι εσύ.....αμάν και τι είσαι ,,,συ...!!!..>>...........................................................................................
Από τότε....μέχρι και σήμερα...πολλά άλλαξαν ...και τρέχουν ιλιγγιωδώς ....τραγούδια χίλια δυό...σε ένα στικάκι...ολίγων  Ευρώ...
Συμπιεσμένη τεχνολογική εξέλιξη...κρυμμένη σε ένα καπάκι...αναπτήρα...!
Μια  σπάταλη κοινωνία..γεμάτη συμπλέγματα... που όμως δεν της περισσεύει...ο προσωπικός χρόνος...να τα ξεδιαλύνει...
Μα χάθηκαν   και  οι λέξεις...που τραβούν το ενδιαφέρον...λές και ξέχασαν τη σειρά...τους ..πως να απλώσουν ...και να στηριχθούν. στα κλειδιά.....για να προσδώσουν νόημα στον..ατάλαντο..... στοίχο...που δείχνει να ...βιάζεται....
Μόνο η πεταλούδα εξακολουθεί...τον ίδιο ρυθμό ...το ίδιο πέταγμα...τους ίδιους ψιθύρους...και τα μυστικά...σινιάλα με τα χρώματα..των λουλουδιών.....!!!
Αρκεί ...να δώσει μιά συμβατή....αρμονία στην κουρασμένη  ματιά μας ...αν ίσως..πέσει τυχαία εκεί...!!!
<<.....ο Κόσμος άλλαξε ...αλλάξαν οι καιροί......!!!.>>
Μάζεψα και πάλι τα σύνεργα....τα ανέβασα και τα έκρυψα στο πατάρι...τα σκέπασα με ένα πανί  για να τα προφυλάξω από τη σκόνη.....ίσως από ανάγκη  τα χρειαστώ κάποια άλλη φορά...!!!
Χάρις αυτά...συνειδητοποίησα....την διάσταση στο χρόνο....και χάρηκα σαν το παιδί...που ανασκάλεψε....τα παλιά του παιχνίδια...!!!
Και....μην μου παραπονιέστε...που δεν ..μπορώ.... να συνεχίσω.......!!!!





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....