Αναστήλωση ...συνειδήσεων....


                             Του Μπαρμπα Γιάννη του Ψαρά   



Να γίνει πρόταση να αναστηλωθούν όλες οι κατεστραμένες Εκκλησίες,των Χριστιανών στην Τουρκική επικράτεια.από τα γεγονότα της γεννοκτονίας,
Να επιστραφούν οι περιουσιες των απογόνων Ελλήνων Εβραίων ,Αρμενίων κλπ με ειδικό καθεστώς προστασίας και αποκατάστασης
,Να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως Ναός Της Παγκόσμιας Χριστιανοσύνης,μιά και εδράζεται το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως,και αυτό καθόλου τυχαία
Και τότε να το δούμε το θέμα των Τζαμιών..αφού πρόκειται για χώρο λατρείας...θρησκευτικού...και κατ,επέκταση..Πανανθρώπινου..σεβαστου δικαιώματος..συμβίωσης των λαών...και φυλών, καταλύματος.
Μόνο έτσι κοιτάζεις με καθαρο βλέμμα την Ιστορία,μετριάζεις την γεμάτη ενοχές καχυποψία..των σκοπημοτήτων από το παρελθόν,και προετοιμάζεις...και θεσπίζεις ειρηνικές  πρωτοβουλίες...για συμβίωση και πρόοδο δημιουργίας....μεταξύ τους...
Τα λοιπά είναι για τους αφελείς...τους βολεμένους στη δουλοπρέπεια...τους ανάλγητους  στο διασυρμό...αυτής της ταλαίπωρης πατρίδας...και των λοιπων κρατών που ..βίαια δοκιμάζονται...
Μα δεν είναι όλοι Αφελείς....όπως πιστεύουν οι Τρομοκράτες...!!!
Και εδώ...άρχεται...η Αναρχία..
Την αρχή κάνουν στο αδιέξοδο..οι Τζιχαν...που διαβάζουν το κοράνι...κατα πως βολεύει.και καλυμένο πρόσωπο και εκτελεστικό προφίλ...!!!
Βάρδα..μην ανταπαντήσουν οι  Αντίπαλοι...κατά πολύ περισσότεροι,,με ακάλυπτο..και ελευθερο προσωπείο..και διαλογισμό...!
 Η ελευθερη σκέψη που διαχειρίζονται  -και..πολλάκις ατυχώς-  οι Πολιτικοί του Κόσμου πάντα νικάει στο τέλος
Όμως δεν μπορεί να γιατρέψει τον πόνο..και την συμφορά...μιάς  τέτοιας αλόγιστης  σύγκρουσης
Ας μην ξεχνούμε ότι μάνες είναι και οι Μουσουλμάνες...και οι Εβραίες ..και οι Αρμένισες...και κλαίνε το ίδιο γοερά..και απελπισμένα...στο διπλανο Αβαείο η Τζαμί..
Καιρός και για τους  αναφερόμενους  Παγκόσμιους Πολιτικούς ...Ηγέτες να ρίξουν στο σκοτάδι...φωτοβολίδες...sos..με διαφορετικό "χρώμα"..και κατανοητό αφυπνηστιστικό..περιεχόμενο..!!!
Άλλως...ο Βεβαρυμένος...και "Αρωστος Πλανήτης...μας ...δεν μας ...αντέχει..πλέον..!
Φοβούμαι ..πως καθαροί και βρώμικοι...θα ακολουθήσουμε...την μοιραία μας πορεία προς τον ωχετό του...και δεν θα μας σώσουν τότε...ούτε τα "Λαγούμια"....με τον τεχνικό εξαερισμό τους.....!!! ........................................................................................................................
Αυτά  με αφορμή...τα πάρα κάτω..................................................................

......................................................................
Eπιστροφή στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας με βήμα ταχύ χάρη σε μια κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί στον Ρ. Τ. Ερντογάν να ανοίξει όλα τα ισλαμικά τεμένη.
Έτσι, με δαπάνη πάνω από ενός εκατομμυρίου ευρώ άνοιξε το Ζινζιρλί τζαμί στις Σέρρες, ένα κτίσμα της οθωμανικής σχολής Σινάν, που διέπρεψε στην οθωμανική αυτοκρατορία, για τα αρχιτεκτονικά της σχέδια.
Το τζαμί το οποίο πλέον είναι απόλυτα λειτουργικό και θα χρησιμοποιείται για ισλαμικό προσκύνημα συντελώντας στην ισλαμοποίηση και της Α. Μακεδονίας (η Καβάλα θεωρείται πλέον κάτι σαν μουσουλμανική επαρχία...).
Ενώ λοιπόν στην Αθήνα καμιά κατασκευαστική δεν τολμά να αναλάβει την ανέγερση του τζαμιού, έχει βρεθεί άλλο κόλπο: Να αναστηλώνονται τα παλιά τζαμιά, δήθεν για ανάδειξη της "πολιτιστικής κληρονομιάς". Της πολιτιστικής κληρονομιάς, ποιων; Των Τούρκων κατακτητών;
Το άνοιγμα του ιστορικού ανακαινισμένου μνημείου έγινε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα ... 100 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Προφανώς για να τιμηθούν οι Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερωθούν οι Σέρρες!
Το επιβλητικό τζαμί, με τη μοναδική του αρχιτεκτονική, ζητήθηκε πριν από δυο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2011, από το Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεµένων Δυτικής Θράκης, για την τέλεση µουσουλμανικής προσευχής (ναµάζι), αίτημα που κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού που απάντησε τότε αρνητικά, λόγω των εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Πλέον όμως είναι στην διάθεσή τους...
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο τέμενος Ζινζιρλί τόνισε ότι "η ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη από το θεσμικό της πλαίσιο να προστατεύει, να συντηρεί και να αναδεικνύει τα μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων σε όλη την επικράτεια, επιπλέον. Η αποκατάσταση των μνημείων δημιουργεί βασικές προϋποθέσεις αναπτυξιακές για κάθε τόπο".
Μήπως θα έπρεπε πρώτα να ανακαινίσουν μερικές δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια και να χρηματοδοτήσουν τις έρευνας για τις ανασκαφές ανά την Ελλάδα που έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων;

Ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος που αυτοπροσδιορίζεται και της "πατριωτικής παράταξης", τι λέει;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....