τα υπέρ και τα κατά ...

         έυθυμα    και   σοβαρά
                                            του Μπαρμπα Γιαννη


Τα ...κατά ....τα "καταβάλαμε..λέμε πως τα εμπαιδώσαμε"  και με το πάρα πάνω μάλιστα..!
 Τι γράφω εγώ...ματώσαμε..λυγίσαμε κλάψαμε...τον ποπό μας βροντήξαμε...στο χώμα...
Πάντως  αυτά που μας ζητήσανε...τα υπογράψαμε και τους τα στέλνουμε, αφού πρώτα μέσα σε επτά χιλιάδες σελίδες..παρακαλώ'''αρθρο ..άρθρο... παράγραφο παράγραφο ,εδαφιο  εδάφιο..για το κάθε ένα νομικό τροποποιητικό σχήμα...τα συμμαζέψαμε .
Κι όλα τα περιτυλίξαμε σαν να ήταν μπιφτέκια για σουβλάκια..
 Κι  ο  κ. Κατρούγκαλος...με το ύφος του ..Απόλυτου    Σεφ,  στη κατηφόρα της Μητροπόλεως στο  Μοναστηράκι να τα διπλοτυλίγει...με αυτές σίγουρος...πως θα τα πλασάρει... .στο .Ανοιξιάτικο ρομαντικό  της  σεργιάνι ξεροψημένα και  λαχταριστά.
-Τι μας ταΐζεις...Κατρουγκαλε...???

-Αυτό που υπονοείς ...το καταλαβαίνω...!..αλλά δεν πρόκειται περί αυτού..!
Το σουβλάκι ..που σας δίνω...είναι....χορταστικό  από τρία σφάγια εγγυημένο...τα καρυκεύματα...κι η νοστιμιά  του είναι επτασφράγιστο μυστικό...!
 Οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν και θα το  εγκρίνουν  θα είναι οι .."Πεινασμένοι" του Γιούρογκρουπ....απόψε ..!...Αυτό θα το δείτε..!!!
-Εγώ είμαι ..άνεργος ..! τι δικαιούμαι..?
-Μπόλικη πίτα  με ολίγη κρέας...και τζάμπα σοσ..!
-Και θα χορτάσω..?
-Θα κάνω τροποποιητική..!.το θέμα είναι ...να χορτάσουν οι άλλοι  απόψε  στο Γιούρο.......κάνε υπομονή...
-Εγώ είμαι συνταξιούχος...πεινάω...!
-Δεν σου παίρνω τίποτα..εσένα .Και κρέας και κρεμμύδι και ντομάτα...και διπλή πίττα μέχρι να καταργηθεί η επικουρική..μη λες πως πεινάς..!...και σάλτσα με σοσ...πρόσεχε γιατί στάζει...πάρε χαρτοπετσέτα..!!!
Τώρα πώς ?..μας τα λες έτσι και τα καταφέρνεις ..κύριε Υπουργέ είναι ένα μυστήριο....! Αθόρυβα....άψογα...ανέλπιστα θα έλεγε κανείς...από τους μισούς και πλέον από τους Βουλευτές  πέσανε οι υπογραφές .
Λές και όλοι ...κάτσανε απέναντι από τον Μπαϊρακτάρη..πριν πάνε στη Βουλή .και ντερλικώσανε  εκείνα  τα απίθανα  σουβλάκια.. στο πολυσύχναστο  καλντερίμι.
 Φέρανε...και στο κοινοβούλιο να κεράσουνε...αλλά οι περισσότεροι γυρίσανε ..τις πλάτες.
Μόνο ένας Λεβέντης άπλωσε το χέρι...και συμβιβάστηκε  πως ένα τέτοιο σουβλάκι με αυτά τα μέτρα...μόνο με Οικουμενική τρώγεται..!
Και το ...καταβρόχθισε..για να πείσει πως υπάρχει λύση.!
Έκατσα και εγώ και περίμενα να ακούσω αντιπροτάσεις από το άλλο  "Μαγέρικο"....
Να γίνουν εμβόλιμες εισηγητικές παρεμβάσεις..σε κενά , και αδόκιμα σημεία του νομοσχεδίου.να θεραπευθούν λάθη,η να προστεθούν ιδέες..καινοτόμες..προοδευτικές...
Αλλά....Μπουου.....!...Πιο πολλές απορίες, και αναδείξεις αντιφάσεων  Είχε στις πρωινές εκπομπές ο κ.Παπαδάκης με το επιτελείο του...για να υπερθεματίσει αν μη τι άλλο ..το αυτονόητο..παρά αυτά τα Αστροπελέκια που υποτείθετε τα μελέτησαν ..
Αν μπορούσε να γίνει κι αυτό.(τώρα δεν μιλάμε για κεμπάπ...κομμένο το καλαμπούρι..αλλά  για σελίδες περιεχομένου)
Χαμένοι στις γενικολογίες...και τις ασυνέπειες των παρελθουσών πράξεων τους,μηρυκάζοντας και αναμασούν τες..τα άπιαστα  σπουδαία ,συνόδευαν και με κάτι  ψιλό -προσβολές .και .κάτι  γνώριμους κομματοκαυγάδες...που άφηναν   ...από  τα έδρανα  τα...ουρλιαχτά...της σφιγμένης γραβάτας...! 
-<<..Κάτσε κάτω ρε....>> ...<<μη μου κουνάς το δάκτυλο....>>
<<...στον Αρχηγό σας να τα πείτε αυτά>>...
 Αλλά ...αρκετά είπαμε για τα κατά......!!!
Αύριο...μετά τα ...Γιούρο....Χαμπέρια.....θα αναλύσουμε...Θεού θέλοντος...και ΔΝΤ επιτρέποντος....τα υπέρ...που ίσως μας ...σώσουν..απ το διηνεκές..πληκτικό... του Μνημονίου βάρος.!







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....