Τα μεγάλα...πιστεύω του Μίκη...

Χθες πάλι μας ξάφνιασε ο Μίκης...
-Δεν μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, εάν δεν αγαπάς την Δημοκρατία και την Πατρίδα σου..είπε
στην εκπομπή "στην υγειά μας ρε παιδιά " του Σπύρου Παπαδόπουλου.
-Όλα αυτά τα χρόνια, πολέμησα ,και με τα όπλα, και με την ιδεολογία εναντίον του  Φασισμού, γιατί  ο απώτερος στόχος του ήταν και είναι να καθυποτάξει ,να φοβίσει και τελικά να επιβληθεί, για κάποια συμφέροντα αντίθετα στη βούληση του Λαού, που συνήθως δεν  αποκαλύπτει,ενώ  εγκαθιδρύεται για κάποιο χρονικό διάστημα και επιβιώνει μέσα από την καχυποψία, την απέχθεια, και την βάσανο των δυναστευμένων πολιτών.
-Αυτός ο πόλεμος,ο ιδεολογικός υπήρξε για μένα πιο  ψυχοφθόρος,οδυνηρός και μακροχρόνιος
-Αλήθεια  πως καταφέρατε και " κρατήσατε  την  ζωή σας "..κύριε..Μίκη...? Ρώτησε ο Σπύρος!
Ακούστε...αυτή η ιδεολογία...είναι μία δυσαρμονία.....Εγώ τι έκανα..?
Ακολούθησα  τον αντίθετο δρόμο...πήρα..της φύσης την πορεία...  δες τε ... γύρω ..τα πάντα πως  συνυπάρχουν  ....μία ...παράμετρος της ...αρμονίας  αυτής, είναι ..και ο δρόμος  της μουσικής....της ελεύθερης έκφρασης
   Αυτόν τον    δρόμο διάλεξα...και πορεύτηκα με πίστη σε αυτή την αλήθεια, παράλληλα στους αγώνες μου και παρά  τις κακουχίες, τής εξορίας και των διώξεων  έγραφα συνθέσεις  , νοιώθοντας δυνατός, και  φαίνεται ότι  ο λαός  από ένστικτο το αντιλήφθηκε , ίσως γιατί και ο ίδιος αυτή την αρμονία της ελευθερίας ένοιωσε, και ακολούθησε μέσα από τα τραγούδια  και τις μπαλάντες.....της Αντίστασης.
   Με την εξομολόγηση αυτή...ο μεγάλος Μίκης δίνει το στίγμα...και το μήνυμα των καιρών που έρχονται..Αυτά τα ανομολόγητα συμφέροντα των ισχυρών που καιροφυλακτούν και ποντάρουν , στην αλλοτρίωση της  έννοιας της Πατρίδας.
  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....