Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποπροσανατολισμού.... Πυροτεχνήματα


                        του Μπαρμπα Γιάννη του Ψαρά...

Για μας τους αλαφροΐσκιωτους ρομαντικούς...η Θρησκεία είναι λύση.
            Για σας τους Επιστημονικούς αναλυτές...όταν ανακαλύψετε τον θεό και κλείσετε ραντεβου..μαζί του ....ειδοποιείστε μας...να παραδεχθούμε πως είχαμε άδικο...που δεν συμμεριστήκαμε τις απόψεις σας....
Μέχρι όμως να συμβεί αυτό ....μην τον πετροβολείτε...είναι ανήθικο...και άδικο...
 Όσο για τους πολιτικούς καλό θα είναι να κοιτάξουν τα του οίκου τους...
   Η εύκολη λύση ...πονάει δόντι κόβει κεφάλι...δεν χρειάζονται τούτες τις ώρες....κυρίως όταν καπετανεύουν...στην αντάρα... και  " περνούν τον κάβο"
 Χιούμορ ...κάνουμε όλοι μας...και οι έξυπνοι και οι βλάκες....και οι κομπλεξικοί και...οι... ταλαντούχοι...και οι ...ανέραστοι...
  Κανείς όμως δεν μας υποχρεώνει...να ξεκαρδιστούμε....στα γέλια...
Ε΄χουμε το δικαίωμα .. μέχρι ...και να κλάψουμε...αν το θέμα ... στη συνείδησή μας..ευτελίζεται..κατά το δοκούν.
 Το  Λέω αυτό γιατί ξεκινάει ...ένας περίεργος παγκόσμιος πόλεμος εναντίον των θρησκειών ανεξαρτήτως δόγματος...και"πιστεύω"...
   Από Άθλιους" ....δειλούς...και Ξιπασμένους...καιροσκόπους , οι οποίοι αξιοποιούν την δημαγωγία,  επιμελώς προστατευμένοι από την Ανωνυμία την ταχύτατη διαχείριση της πληροφορίας,και την προβολή των μαζικών μέσων ενημέρωσης  ακόμη και της τέχνης...του Θεάματος...
 Προκαλούν την  ανοχή του κόσμου...και οδηγούν σε καταστάσεις  επικίνδυνα ανεξέλεγκτες, καθώς γνωρίζουμε   από την Ιστορία...τα πάθη και δεινά ...που κατ έτρεξαν   διαχρονικά την Ανθρωπότητα...αφού   τα πλήρωσε ...με πολύ δάκρυ και αίμα.
Αρνούνται τον Θεολογικό διάλογο...γιατί στο παρελθόν...δήλωσαν εγγενή αδυναμία... σε ατέρμονη αντιπαράθεση συνειρμών , εξαγωγής συμπερασμάτων  και επιχειρημάτων...!
Και ...αντ,αυτού....
 Οδηγούν τον  λογισμό σε κατάσταση....."Res"...και ζητούν υποκριτικά...το .."...όπερ ..έδει δείξαι.."
 Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι θρησκείες συνυπήρξαν, ανάμεσα στους Λαούς, για εκατονταετίες.
Αποδεχόμενοι  τον Αλληλοσεβασμό  της παράδοσης και  διαφορετικότητας των δογμάτων,η πολυπολιτισμική, ανάπτυξη των Εθνών γνώρισε περιόδους προόδου,και ευημερίας.
Όποτε αυτή η σχέση ανατράπηκε...τις περισσότερες φορές..Ιστορικά έχει αποδειχθεί...ότι προηγήθηκε πολιτική σκοπιμότητα...και αλαζονεία.... από κάποιους που διέθεταν δύναμη εξουσίας.
  Και επειδή ό...ο Λόγος για ανίερο χιούμορ....το τραβάω και εγώ πάρα πέρα....
 Το γεγονός ότι οι πολίτες πείσθηκαν να "ψωνίζουν" πειθαρχημένοι και συντεταγμένοι..τα προς το ζείν  αγαθά...στο Σούπερ μάρκετ...αποδεχόμενοι στο προϊόν την "ετικέτα", αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί.."πράξη εφαρμογής"  και στις θρησκείες.
Καμιά διαφήμιση ,καμία πλύση εγκεφάλου  κανένα θρησκευτικό προϊόν,δεν μπορεί να  μπει σε  ..."πολιτική συσκευασία ..."με  αριθμό παραγωγής...και οδηγίες κατανάλωσης...κλπ ενδείξεις.
Πολύ απλά γιατί ο αποδέκτης είναι η συνείδηση...και η μοναδικότητα της αποδοχής  σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο.
 Εκείνοι λοιπόν που πρέπει να είναι προσεκτικοί ... και...στις άτακτες διανυσματικές τεθλασμένες....των καιρών μας ...πρέπει κυρίως...εφ όσον το εισπράττουν, να το εκλαμβάνουν με σεβασμό... σοβαρότητα  και συνέπεια... οι Πολιτικοί,....οι πολιτικάντηδες ... θεσμικοί και μη ...και όσοι ασχολούνται.... και..διαχειρίζονται το ευγενές αυτό...σπορ της εξουσίας.
 Και επειδή στα επιχειρήματα δεν θα βρεθεί ποτέ το τέλος...................................................................................................................................................................................................................................
   Δυό λόγια ...για αυτόν που έγραψε..το ειρωνικό προσωνύμιο ...για τον συμπαθή γέροντα Καλόγερο...που μας άφησε χρόνους...ευλογία....και αγάπης  ελπίδα.
   Καμία τιμωρία και από κανένα δικαστήριο δεν δίνει  την ευκαιρία για αποκατάσταση ψυχικής ηρεμίας...΄μέσα από διαλογισμό
όσο εκείνο της συγνώμης..και συγχώρησης...από την γαλήνια μορφή της εικόνας του Θεόπνευστου  Γέροντα στο μεγάλο κρίμα...του απερίσκεπτου νου...
    Αυτό που δικαιούται...κάθε εν δυνάμει παραβάτης.....τάχα...ελεύθερης σκέψης...όταν ...σκορπάει στον ουρανό πυροτεχνήματα και  και κροτίδες ...νομίζοντας...ότι κάνει Ανάσταση.
                                                                              κατά..τα άλλα........   

Η ΔΗΜΑΡ αντίθετη με τη σύλληψη για τον Γέροντα Παστίτσιο

Η ΔΗΜΑΡ αντίθετη με τη σύλληψη για τον Γέροντα Παστίτσιο
Η ΔΗΜΑΡ ζητά την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων με αφορμή τη σύλληψη του δημιουργού της σελίδας στο Facebook, “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ”.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη σύλληψη του 27χρονου δημιουργού της σελίδας στο facebook, “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ”, η Δημοκρατική Αριστερά τοποθετήθηκε επί του θέματος, δηλώνοντας την αντίθεσή της.
Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη κάνει λόγο για μία σύλληψη η οποία αφενός στο συμβολικό επίπεδο δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, “αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει: η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις”.
Χαρακτηρίζει τέτοιου είδους συλλήψεις φονταμελιστικού χαρακτήρα, που δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα και “προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς”.
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων περί βλασφημίας και τον τυπικό και ουσιαστικό εναρμονισμό των κανόνων που ρυθμίζουν την ελευθερία του λόγου με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....