Διαμαντάκια της παράδοσης

                                      Αυτές οι άϋλες αξίες...τα παραδοσιακά μας  Τραγούδια...που φέρουν την αύρα...της  καλής διάθεσης,της ιστορικής μνημης,...την διάθεση του Έρωτα, και την αυθόρμητη  ανθρώπινη επικοινωνία....ανάμεσα ...μας ,είναι τούτη την ώρα ...όσο ποτέ , να στηρίξουμε και να κρατήσουμε.
 Κάποια νέα παιδιά ..παίρνουν πρωτοβουλίες αξιοθαύμαστες...και συνεχίζουν ...τον δρόμο αναπληρόνωντας το κενό που άφησε , με την άπωλεια της  η ......Δόμινα Σαμίου.
Συγκροτούν μουσικές παρεούλες με μεράκι αξιολογούν τα χαρίσματα και το ταλέντο τους.., και ξεκινούν δυναμικά ....με τα τουμπερλέκια , τα  κλαρίνα,κλπ....και μας αφήνουν έκπληκτους.
  Αισιοδοξούμε ...τελικά ότι η Ελλάδα δεν θα χαθεί....κι ας ξαποσταίνει για ...λίγο
Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε  δίπλα τους...να τα αναδείξουμε...και πιστεψτε με ...θα αποζημιωθούμε ....για αυτό και με το πάρα πάνω...!
 Μία από αυτές τις μουσικές παραδοσιακές συναντήσεις,των παιδιών της παρέας του Δ.Παλαμιώτη-(Κλαρίνο) και της...Διαλεχτής...σας παρουσιάζουμε ..για να γνωρίσετε ..."τα γυρίσματα"της φωνής της , και τα " μουσικά..παιχνιδίσματα... του κλαρίνου που μαγεύουν  τις αισθήσεις μας....

Τους ανακαλύψαμε από την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρεβέζης ...που είναι καλεσμένοι καθε Πέμπτη στις 7 με τον Δημήτρη Βαγγέλη...
 Αν και προσωπικά θα λαχταρούσα ...να τους ακούσω...και πάλι το καλοκαίρι....σε μία σύναξη εορτής...Νεολαίας....και όχι μόνο...ανάμεσα... από στίς σκιερές ...όχθες του Λούρου...κάτω από τα πλατάνια...!
Όχι τίποτα ..άλλο...άλλά για να απολαύσω...να  τους"σιγοντάρει " και το θρόϊσμα...της κρυστάλλινης ...κατεβασιάς....του!
    
  









                                                                        Μπαρμπα Γιάννης...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....