Η αναδρομική ισχύς...του παρόντος....

       Τίμια ...και ....Σοβαρά..!
                                                                                                  του Μπαρμπα Γιάννη του ψαρά...

Νέο σχοινί...γαϊτάνι...... και αυτό των καιρών ...ανάθεμα..που ...θέλει... " ξεμάτιασμα "!
Αφορά αυτούς που δικαιούνται....τα συμφωνηθέντα,  και ...δικαίως.... απαιτηθέντα...ανταλλάγματα...και όσους προσφέρουν  τις υπηρεσίες ,ή παράγουν έργο...
Σε αυτή την διαχρονική αξία...έχει στηριχθεί μέχρι σήμερα, το συναλλαγματικό εχέγγυο...μιας εμπορικής συναλλαγής,...κάθε μορφής.
Καθώς και κάθε σχέσης στα πλαίσια των Νόμων,...και των συμφωνιών, μεταξύ των συμβαλλομένων ...είτε αυτό είναι κράτος, είτε Ιδιότης εργοδότης....
Αλλά και ...αυτοί ακόμη οι Εργαζόμενοι....
Όπως επίσης και κάθε...συναλλαγή ,  για το  παρεχόμενο  προϊόν μεταξύ  των ενδιαφερομένων κοινωνικών ομάδων...και των ασφαλιστικών κλάδων  η φορέων σε ότι ωφελεί , διευκολύνει  τη ζωή , προστατεύει την Υγεία και προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη.
Ορίζονται τα χρονικά περιθώρια...τήρησης...των δεσμεύσεων..του σύμφωνου πλαισίου ,και η κάθε πλευρά πορεύεται , και γνωρίζει στο περίπου.... τα επόμενα βήματα..που θα προγραμματίσει...στο μέλλον .
Εδώ τα πράγματα....πήραν ανάστροφη ...πορεία ...δυστυχώς  και μέσα  στην περιδέίνηση του οικονομικού ...σόκ..που μας επέβαλε το μνημόνιο...πέφτουν υπουργικές αποφάσεις με πλειάδα περικοπών ,που πολλές φορές δεν έχουν λογική βάση ,χαρακτηρίζονται βιαστικές...και τραβολογάνε...τον κόσμο ..στα ..<<γκισέ>>...αγανακτησμένων...Υπαλλήλων ...να τις διερμηνεύσει...!
Το πιό τραγικό όμως...αυτών τωνΠαλλινοδιών ...του να αφαιρείς... δηλαδή δικαιώματα με αναδρομική ισχύ..παρόλο που υποτείθεται ότι έχει αυτή η μέθοδος  τα  χαρακτηριστικά.. μίας προσπάθειας   . νοικοκυρέματος... για μία  ορθολογική οικονομική διαχείρηση,ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται  για τιμωριτική τακτική, που εφαρμόζουν στο παρα πέντε...και αβασάνιστα.κάποιοι .σφουγγοκολλάριοι..
Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς και να πείσει σε τι εξυπηρετεί...πολλώ δε μάλλον όταν ευθαρσώς..παραδέχονται με επιχειρήματα...τον λάθος Μνημονιακό δρόμο και τον μη αναπτυξιακό χαρακτήρα του.
Αντί να δούμε μά ευρεία...συνδρομιτική ... φορολογική βάση στα πλαίσια των αντικειμενικών δυνατοτήτων  που αυτονόητα και φιλότιμα οι πολίτες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν και ενδεχομένως να στηρίξουν ,από μία ...σταθερή ανάπτυξη...και αφού  βεβαίως... διαπιστώσουν  ασφαλιστικούς ..περιορισμούς..και φραγή, στην ..παραοικονομία και φοροδιαφυγή.
Βλέπουμε αναδρομικές περικοπές,μισθών συντάξεων ,επιδομάτων ,παροχών ,και παει ...τρέχοντας...!
Ποιός θα σταματήσει...αυτό το λάθος..?...Ευτυχώς το Σ .Επικρατείας..έδειξε ...κάρτα...!
Είναι η στιγμή να αναλογιστούμε...τι πάει στραβά...να ηρεμήσουμε...να τα βάλουμε κάτω,και ψύχραιμα...να ανασυντάξουμε....με δίκαιο και αντικειμενικό λόγο...καθε τι που μας εκθέτει  και μας πονάει.
Είναι η στιγμή ...που όλα κρίνονται μην έχουμε αυταπάτες...
Η Ευρώπη πάει σημειωτόν ...και εμείς ...έτοιμοι να ρίξουμε τα όπλα και να το βάλουμε στα πόδια...!
Η Ελλάδα θέλει οργάνωση ....και μπορεί να το κάνει σε λίγο χρόνο ...αρκεί να το πιστέψουμε.
Δεν είναι η ωρα της ..."κονόμας "..αλλά της θυσίας και του...ρίσκου...
Μυαλά αξιοζήλευτα υπάρχουν...αλλά έχουν απαξιωθεί , η είναι άτολμα ,..απαισιόδοξα...
Ενα τραγούδι ....περιμένουν ....!...Ένα σημάδι ...να φέρει χαμόγελο ,...και ...ένα νεύμα ...πως ....τώρα αρχίζουμε....
Η...αναδρομική ..ισχύς του ..παρόντος...για το αύριο ...να έχει ...πράξη εφαρμογής ...από Σήμερα...!!!









Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....