Δώστε...τα χέρια να γίνει ο κόσμος καλύτερος....

Μπορεί ο Θάνατος του....να σηματοδοτήσει την Ειρήνη...?
Μπορεί...η Ελπίδα να πεθάνει τελευταία...?
Μπορεί ο Άνθρωπος..να αντιμετωπίσει την  ματαιοδοξία του..?
Από αυτή την απάντηση εξαρτάται η...συνέχεια του ζωϊκού και φυτικού..θαυμαστου ..κόσμου..!
Δώδεκα...παρά...ένα...!!!
                                                                       Μπαρμπα Γιάννης...
...........................................................................
Ιστορική από κάθε άποψη ήταν η τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα στο στάδιο FNB της Πρετόρια, καθώς ήταν μία από τις πλέον σπάνιες φορές όπου βρέθηκαν μαζί τόσοι πολλοί ξένοι ηγέτες. 
 Η στιγμή που ξεχώρισε ήταν χωρίς αμφιβολία αυτή μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Ραούλ Κάστρο.

 Ο αμερικανός πρόεδρος πλησίασε τον ηγέτη της Κούβας και του έδωσε το χέρι. Εκείνος αρχικά αιφνιδιάστηκε, αλλά ανταποκρίθηκε. Η κίνηση αυτή δείχνει μια ακόμη φορά τη βούληση του Ομπάμα να προσεγγίζει χώρες που είναι σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, σχολίασε αμερικανός αξιωματούχος. Ομπάμα και Κάστρο είχαν μια πολύ σύντομη συνομιλία πριν ο αμερικανός πρόεδρος αγκαλιάσει την ομόλογό του της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία στεκόταν δίπλα στον κουβανό ηγέτη. 
 Το Σάββατο θα μεταφερθεί στο μικρό χωριό Κούνου, στη γη των προγόνων Κόζα του Μαντέλα, όπου και θα ενταφιασθεί δίπλα στους γονείς και στα τρία από τα παιδιά του. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νοτίου Αφρικής, αλλά και 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο λένε το τελευταίο «αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα, τον άνθρωπο που αψήφισε το Απαρτχάιντ, αλλά είχε και τη δύναμη να συγχωρέσει. Η τελετή γίνεται υπό βροχή στο στάδιο FNB κοντά στο Σοβέτο, όπου κάποτε ζούσε ο ίδιος ο ιστορικός ηγέτης της χώρας.
 Περί τους 100 ηγέτες, προσωπικότητες του πνεύματος και των τεχνών από όλον τον κόσμο και φυσικά το πλήθος των ανώνυμων ενώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Μαντέλα. Ιστορική από κάθε άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί η χειραψία που αντάλλαξε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο. 
 Πρώτος μίλησε ο συγκρατούμενός του στο Νησί Ρόμπεν, Άντριου Μλαγκένι για να ακολουθήσουν μέλη της οικογένειάς του. Ακολούθησαν ομιλίες ξένων ηγετών, του Μπαράκ Ομπάμα, του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, του ηγέτη της Κούβας Ραούλ Κάστρο, όπως και του νυν πρόεδρου της Ν.Αφρικής Τζ.Ζούμα. 
 Μετά την τελετή η σορός του Νέλσον Μαντέλα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια. 
 Το Σάββατο θα μεταφερθεί στο μικρό χωριό Κούνου, στη γη των προγόνων Κόζα του Μαντέλα, όπου και θα ενταφιασθεί δίπλα στους γονείς και στα τρία από τα παιδιά του.



βΟ Ροχανί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο, υποσχέθηκε να έχει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες δυνάμεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
 Εκτός από τους εν ενεργεία προέδρους, στη Νότιο Αφρική αναμένονται επίσης και πρώην πρόεδροι, όπως οι Αμερικανοί Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον και ο Βραζιλιάνος Λούλα ντα Σίλβα. 
 Πάντως, τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν ειδική αναφορά στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν, αν μεταβεί ο Ιρανός πρόεδρος στη Νότιο Αφρική, με τον Μπαράκ Ομπάμα. 
 Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, όπως επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προκειμένου να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....