Εβδομάδα.....Παθών....



Εύθυμα και σοβαρά
του 
Μπαρμπα Γιάννη του Ψαρά




Σήμερα ....συμπίπτει μεγάλη Εβδομάδα...του Πάσχα μεταξύ Λατίνων και Ορθοδόξων....Όλοι...να έχουν τα μάτια ψηλά στον Ουρανό...Θεοσεβούμενοι ...και μη..με ανησυχία και περιέργεια, να συζητούν...να παρατηρούν με κάμερες τηλεσκόπια...και προσπαθούν  με Αστροφυσικές θεωρίες,να διερμηνεύσουν...το φυσικό φαινόμενο...της Ασημοφορούσας  επιφάνειας Σελήνης για μερικές ώρες ...πως και δια ποίον λόγο να  γίνεται κόκκινο...!
...Ως εκ τούτου ...και επειδή άπαντες προφήτες μετά Χριστόν...ο καθείς εξ ημών ..αναπτύσσει δια φόρους...ευφάνταστους...χρησμούς....και περνάει μηνύματα...ότι ...κατεβάσει η κούτρα του...!
Είναι τόσα πολλά τα μηνύματα...ακραία και αντιφατικά ...που αν κάνεις τον κόπο και τα αναδιατάξεις,... συγκρίνεις...και  αναλύσεις...αν δεν τρελαθείς ...η τρομοκρατηθείς ....ένα σου μένει να κάνεις ...
Να  βάλεις τα ...γέλια...!...και το τελευταίο θα το έκανα ευχαρίστως...αν δεν συειδητοποιούσα...τα μεγάλα παθήματα...που περνάει  τούτες τις ημέρες , η δοκιμαζόμενη Πανανθρώπινη σκέψη....!
Αν δηλαδή είχα την πρώτο καθεδρία ...και του Θεού την ευλογία...και με εντολή του από .εκεί...ψηλά ...στις πύλες του Παραδείσου ..εκπροσωπώντας τους Ανθρώπους...να παρατηρώ...με ένα τηλεσκόπιο ....τα συμβαίνοντα στη Γη.....!!!.....Σαν να ακούω τον ...Θεούλη...να με ρωτάει....!!!!
-Τι...κοιτάς με εφτούνο....ρε Ζωντόβολο΄΄΄???
-Τους Ανθρώπους Μεγαλοδύναμε...!!!!
-Και τι βλέπεις...???
-Πράματα...και Θαύματα...!!!
-Κάνουν οι Άνθρωποι Θάματα...?
-Ουουυυυ....!!!...πολλά...!!!
-Πες μου ..ένα...!!!!
-Μη θυμώσεις...Θεούλη..μου...και την πληρώσω εγώ...!!!
-Ρε....τι Μαντατοφόρο...σε έχω...?...να μου λες αλήθειες...να παίρνω τα μέτρα μου...!!!
-Ψεκάζουν...αβέρτα....και λένε πως περιμένουν...βροχή...!!!!
-Βρε τους...Μπαγάσηδες...!!!...για πές μου..τι...άλλο...βλέπεις...?
-Κατάργησαν το θρήσκευμα ...στις ταυτότητες...λόγω  παγκοσμιοποίησης....και το αντικαταστήσανε με....ΑΜΚΑ....!!!
-Αυτό που είπες ...τώρα ....με κάνεις Θηρίο......!!!...τόπες ...για να με φτιάξεις...?
-Όόχι...Πάνσοφε....Κοσμοκράτορα..!!!...ισχυρίζονται....πως με ένα αριθμό θα γίνονται όλα....!!!
από την ώρα που θα γεννιέσαι....δεν θα λές ψέμματα...με τίποτα....!!!..θα σου διαβάζουν το Ντι ,,,εν ..εϊ....και ....θα ξέρουν τα πάντα...!!!...και εσύ χωρίς πολλές διαδικασίες θα είσαι έτοιμος για τον Παράδεισο.....!!!
Ο...Αστυνόμος....ο Γιατρός....ο Δάσκαλος....ο Βουλευτής...μέχρι και ο ..Έφορος.....θα πηγαίνουν με τα νερά σου ....γιατί ...θα ξέρουν ...πως δεν έχεις να τους κρύψεις τίποτα....!!!!..
Θα καταργηθούν και οι Μίζες.....
.Μέχρι και ο Παπάς ....θα διευκολυνθεί....η ..Εξομολόγηση...θα είναι απλή....διαδικασία.....χωρίς επιτίμια....!
-Και αυτό ...το λες...Θαύμα...???
-Έτσι λέει...ο Στουρνάρας...!!!
-Ποιος είναι αυτός...να τον κάνω....Αμμοχάλικο...???....Προφήτης...???
-Είπε....θα ανοίξουν ...οι Αγορές...!!!!
-Χρηματολάτρες....Άνθρωποι...!!!...Τι γίνεται....ρε στη ...Συρία...???
-Στα....είπανε....Θεούλη μου...?....δουλεύει....χαντζάρα...πνίγονται στο αίμα...!!!
-Στην Ουκρανία...?
-Πάνε για εμφύλιο......!!!αλλάζουν τελεσίγραφα...!!!....
-Ρε....πασχαλιάτικα....βάψατε...κόκκινο τον Πλανήτη.....με επαναστάσεις.....και εσύ μου...λες...ότι κοιτούν ...ανήσυχοι....με τηλεσκόπια το φεγγάρι...που γίνηκε ροζουλί...????
-Ηρέμησε Μεγαλοδύναμε μην μου πάθεις και τίποτα.....είσαι η πιό μεγάλη ...και τελευταία μας ...ελπίδα...μην αγριεύεις ..έτσι το μάτι σου...!!!!
-Να τους ρίξω....σεισμούς...???...να τους ρίξω....Τσουνάμι...?...Να τους ρίξω..Αρμαγεδδώνα...????
-Όχι.....μην το κάνεις αυτό....Άσπιλε ...Αμόλυντε...Άχραντε...Έτσι είναι οι Άνθρωποι....!!!
Τους γνωρίζεις....χρόνια ..και ζαμάνια..οι μισοί σε πιστεύουν ...και ομνύουν στο όνομα σου ...και οι άλλοι μισοί ....σε αμφισβητούν για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους...δείξε έλεος....για τω Θεώ......!!!
-Είπες κάτι για μένα....?
-Όοοοχι.....πληκτρολογούσα...το Ίντερνετ....!!!..Απαντούσα στο φείς μπουκ....!!!!...πολλά νεύρα είχε ο Ύψιστος σήμερα....Μεγάλη τετάρτη...πρίν το ...Πάσχα.....λίγοι θυμούνται τα ...Πάθη του...!!!
Πήρα στα χέρια μου το τηλεσκόπιο και ...έριχνα βιαστικές ματιές στη Γή....έτσι για να απασχολούμαι....στο καθήκον.....και να αποφορτίσω το κλίμα....εδώ ψηλά.......
...Που να του μαρτυρήσω....τι γράφουν στο ....διαδίκτυο.....μερικοί  Αμφισβητίες Αιρετικοί....μεταξύ των οποίων και πολλά φιλαράκια....
....Βρε τι έπαθα να κοιμηθώ μπρούμυτα απόψε....μου πιάστηκε ...και...η αναπνοή...σαν θαύμα...κι απ τη μεριά που είχα το....φυλακτό..της Παναγιάς...με ξύπνησε .ένας πόνος....!!!!!








-






-

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....