Πέσαμε στην ανάγκη τους.......


Εύθυμα και σοβαρά



                                                    του Μπάρμπα Γιάννη



Μερκελάκι...μη φεύγεις Στάσου.....Μύγδαλα...!!!!
......
Βρε τι ακούν τα αυτιά μας .....και τι άλλο θα ακούσουμε.
Βγάλανε τα άπλυτα..στις πλατείες οι Πολιτικοί Αρχηγοί...και ρίχτηκαν στη...μπουγάδα...!!!
Τρίβει με νεύρο ..τα "γανιασμένα της "η Νέα Δημοκρατία ...και προκαλεί...την  Αντιπολίτευση.
-Που θα τα βρείτε...αυτά που τάζε τε στον Ελληνικό λαό?..Σας ακούνε οι δανειστές και ανεβάζουν τα...Σπρεντ...!
-Εσείς...βγάλατε πλεονάσματα...κι αρχίσατε τα κουβαρνταλίκια...μοιρασιάς μέσα στο Μνημόνιο δεν γίνονται....!!!...Είπαμε να βάλουμε χεράκι μονοιασμένοι...να το σπρώξουμε στο .."ίσιωμα"...και άμα βρούμε ..κατηφόρα...να το αποστείλουμε...στον αγύριστο..!
-Εμείς σπρώχνουμε κανονικά...εσείς μας βάζετε..Μπανανόφλουδες...!!!
Καβγάς τρικούβερτος στις Πλατείες...!!! και η μπουγάδα...μπουγάδα....
Τρίβει τα μανίκια του Αρχηγού.. και το γιακά η Νουδούλα...στη σκάφη...και φρρ οι ..αφροσαπουνάδες..!
Κοπανάνε ...οι Συριζαίοι....στα "ξεβγάλματα"...τα χαλιά  και τα Κιλίμια...που θα στρώσουν...στις εκλογές...στους ανώνυμους κλειδούχους..Διασώστες...της Εθνικής Οικονομίας...και φρρ...οι αφροσαπουνάδες.....αυτές οι άτιμες που δίνουν ...όγκο...!!!
Είπα...κλειδούχους...???
Εμ...τι..!!!..Σε ένα βαγόνι...στριμωγμένοι ήμαστε....το έχουν..ονομάσει "Μνημόνιο"...<<..κατ ευφημισμόν...>>...προορισμός....η Ανάπτυξη...!!!
Ποιος ξέρει γιατί...και πόσο χρήσιμο θα ήταν   να αναγάγει μνήμες απ το παρελθόν...αυτό το βαγόνι...με το περίεργο τραίνο.
Και μην πάει το μυαλό σας ...στον κλασσικό "Μουντζούρη" της παλιάς εποχής, που..τράβαγε τα δύσκολα στις ανηφόρες,και άφηνε...τσαμπουκά ..παφ πουφ...με υδρατμούς...!!!
Άλλοι καιροί....με την μοντέρνα κομψή και αεροδυναμική αυτοκινητάμαξα του Γιύρογκρούπ...το ταξίδι...είναι ...σχετικά...σύντομο,αθόρυβο  και με λίγη προπαγάνδα...νάσου τα  ορατά τα πρώτα θετικά  οικονομικά αποτελέσματα ...
Έτσι τουλάχιστον λένε...!!!
Αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς,την πετυχημένη   Ευρωπαϊκή πορεία του ανάμεσα από χώρες, όπως το Βέλγιο..και ακολουθήσουν...Συρμο-συρόμενα  η  Γαλλία η Ιταλία.κ.α με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Γερμανικης κυβέρνησης..Μέρκελ και Σόϊμπλέ,στο Τιμόνι...νάτο το ..όραμα..!!
Ντουγρού ..για Ανάπτυξη...!
Πολύ την διαφημίζουν αυτή την Αμαξοστοιχία...αλλά...με ένα ... βαγόνι να σέρνει μόνο...!!!...
Συνεπιβάτες  του αποκλειστικά  οι Έλληνες..!!!...Βγάζουν τα κεφάλια...κοιτούν απ ..έξω...
-Ρε ...κορώσαμε...!!!...που είμαστε...???
-Κάπου στο μέσο...!!!...εμείς υπογράψαμε ...πρώτοι...κι έχουμε ..δρόμο..ακόμη...
-Οι Γάλλοι που είναι...?....Δεν πήρανε σειρά στο  δεύτερο...βαγόνι...?
-  Ξεσηκώθηκαν  και δέσανε το χειρόφρενο...!!!  Στο Παρίσι...αγανάκτησαν και πήραν τις αποφάσεις τους...!!!-
-Μερκελάκι μου..<<...Εμείς...σε βαγόνι...με Γερμανούς...ξανά..δεν  συνατιώμαστε......!!! 
Την  Σαχλαμάρα...που κάναμε στο δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο... να ρίξουμε τις υπογραφές μας σε δαύτο...για την Ιστορία της Γαλλίας...και του λαού της, ξεχάστε το... ούτε..με σφαίρες.....!>>
Πέρασε ..ο ..μίνι....Ευρώ-Συρμός ...και από την ...Νάπολη...το Παλέρμο....την Ρώμη...,έκανε η Μέρκελ  νεύμα στους Ιταλούς..να ετοιμάσουν ...το δικό τους βαγονέτο ...να προσκολληθεί...πίσω από το Ελληνικό!!
-<<Μποτζόρνο...Σινιόρ...Μπερλουσκόνι..σι σεγκουϊράνο..??.(Θα μας ακολουθήσετε..?)>>
Ο κατά τα άλλα συμπαθείς...Ευαίσθητος και Χιουμορίστας Πολιτικός..μόλις αντίκρισε το ένα και μοναδικό ...μνημονιακό  βαγονέτο,...και τους Έλληνες  ανήσυχους από μέσα  να κοιτούν τα ρολόγια  τους...καθώς το ταξίδι...γινόταν μονότονο...και κουραστικό....
Θυμήθηκε τον Ισθμό της Κορίνθου...και εκείνο το τρένο με τους Ιταλούς... αιχμαλώτους...που ..κατακρημνίσθηκε...από ατύχημα...!!
Ποτέ δεν βρήκε...την επιστροφή...για την ..<Βία Πεσκάρα..>>..του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι....
-Για την Ιστορία ...υπογραφή σε βαγόνι... για συμπόρευση ούτε με σφαίρες!!!...Γύρισε τα ...οπίσθια του,Κούνησε το χέρι...ωσάν... αποχωρισμός !!!... αναφώνησε ειρωνικά....
-<<...Βία ντα..με..!! ...(μακρυά από μένα)>>..!!!
Η Σιδηρά Κυρία...τα πήρε στο κρανίο...τόσοι σχεδιασμοί ...τόσο ταξίδι...για ένα ..μόνο..συρόμενο..Βαγονέτο..που λέγεται ..Νότος...τι αχάριστες αυτές οι εύκρατες χώρες...!???
Από τότε ο Καβαλλιέρε...εξέπεσε ...το τραίνο όμως...συνέχισε...μέχρι και σήμερα ..πάντα με ένα βαγόνι...αυτό με τους εξαθλιωμένους Έλληνες....να κουνάνε...από μέσα..περίλυποι τα μαντήλια
-Που πάμε...??...έχει πολλή ακόμη ανηφόρα...?...Νισάφι...σταμάτα το να κατέβουμε...δεν αντέχουμε...!!!...Αντώνη...να κατέβουμε...!
Εκεί δεν άντεξε....ούτε...και η ίδια...έγινε έξαλλη....τράβηξε στην ανηφόρα χειρόφρενο...κατέβηκε από  την αυτοκινούμενη του Συρμού μηχανή...και ρώτησε τους έκπληκτους Έλληνες....!!
-Ποιος πάτησε το "Αλάρμ"...???
-Ο..Σύριζα...!!!
-Γιατί...?
-Να κάνουμε ...ανάγκη μας...!!!..-πήρε το λόγο η ΝΔ-....
-Έχουμε ανάγκη και κόψιμο...να υπερψηφίσουμε για Πρόεδρο Δημοκρατίας...μας λείπουν λίγοι ακόμα...να αποφύγουμε τις εκλογές...!
-Και βρήκατε ...τώωωρα..?...στην ανηφόρα μωρέ...?....να λύσω...και να σας αποδεσμεύσω...?,,να σας πάρει ..από πίσω...να σας φάνε τα ..Σπρέντ..?
-Μην μας το κάνεις αυτό...!!!..Μερκελ...στάσου...!!!...Πες και συ ρε Άδωνη κάτι...!!!..Ρε ..Αλέξη μην σταυροκοπιέσαι...!...άσε μας...Κυρία τουλάχιστον πιό πέρα...στο ίσωμα....
-Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας...!!!...με το πλεόνασμα σας ...και τους λύκους του ΔΝΤ...!!!
-Μερκελάκι....στάσου...Μύγδαλα...!!!
-...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Στην πολιτική ...και το....μυαλό του Μπάρμπα Γιάννη...λέγονται πράγματα που  δεν γίνονται....!!!
Αλλά καλού κακού....ας κρατάμε και πισινή....εμείς....Σαββατοκύριακο...και μεσάνυχτα .πάντως υπερψηφίζουμε,  ασθμαίνοντας...τα υπεσχημένα....ενώ κάποιοι άλλοι...ξαμολησαν τους "Γκρίζους Λύκους"...για φόβητρο....
Για την .ένδοξη Ιστορία μας....ας παρακολουθούμε...με τις διόπτρες...του  Νεότευκτου "Πιπίνος"...τα καμώματα τους..στο Καστελόριζο  .μήπως...χρειαστεί το .."σκοπευσατε"
...Εδώ..Αεροπλάνα..."χάνονται"....!!!!..Και μην το έχουμε για...λίγο..!!!





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....