ο Φίλος μου Λουκάνικος...

                                     

            Του 
                            Μπάρμπα    Γιάννη



Πάει και ο Λουκάνικος...!!!



""Σκυλί....Μαύρο"".. που λέει και ο Λαός...κι ας είχε  ανοιχτό μπεζ...χρώμα το τριχωτό του,,!!!
Αλανιάρικο...δίπλα στον κόσμο...που διαμαρτυρόταν...!!!
Δεν πολυκαταλάβαινε, αυτοί που σήκωναν τα χέρια ...στην Πλατεία τι ακριβώς ζητούσαν, αλλά τον βοηθούσε  το ένστικτο...να διαβάσει τον παλμό  τους και την αγωνία στα πρόσωπά τους....
-Γαβ...γαβ...!!!
Γνώριζε τα μπουλούκια από την μυρωδιά....!!   
Τους ..."Πέρφιουμ"...,και Κυριλάτους,!! 
Τους..άπλυτους  ταλαιπωρημένους,και εξουθενωμένους πολίτες...που κοιτούσαν επίμονα με θυμό και αγανάκτηση....!...Ήταν με το μέρος τους...!!!
Οι άλλοι φίλοι του...γύριζαν τριγύρω από τα φαγάδικα και σουβλατζίδικα....κι όλο ξερόγλυφαν κάποιο κόκκαλο από τους συμπαθείς φιλόζωους...περαστικούς..
Αυτός ...έξω από τα Υπουργεία.....και τις Γενικές Γραμματείες;!...μαζί με τους Συνταξιούχους τους φοιτητές...τους άνεργους,και τους άστεγους...δίπλα στα... πλακάτ..!!!...Ανάμεσα στις Υδραντλίες...καταστολής..και τα ΜΑΤ!
Τα τελευταία δεν τα συμπαθούσε καθόλου.....Τα ένοπλα συντεταγμένα Σκαφανδροειδή...Αγήματα...καθώς κρατούσαν το βήμα σημειωτόν....φορτωμένα ...μέταλλο...και επικρεμάμενες... κονσερβοειδείς...καπνογόνες...απολήξεις έτοιμες για "χρήση"...
Στη θέα  τους και μόνο...να χτυπούν τις ασπίδες...έβγαζε δόντια..!
-Γαβ...γαβ..γαβ !!!
Κάποτε κουταβάκι....τον είχαν δώσει για εκπαίδευση...και ήξερε τι είναι να σε κτυπούν για να μένεις ακίνητος....και κατόπιν   να σου κάνουν ..νεύμα να προχωρήσεις..!
Είχε ευαισθησίες ο Λουκάνικος....σκυλί της πιάτσας...ασυμβίβαστος...και ανυποχώρητος....από τότε...
Τα βρόντηξε κάτω έδωσε ένα σάλτο....κι έπιασε ...Πλατεία....!!Έγινε...των φολκλόρ..ο Οικοδεσπότης..!!!
Μάγεψε τους ποιητές...τους Δημοσιογράφους...τους Καναλάρχες...κι έπεσαν απάνω του οι Κάμερες...!!
<<Ένα αδέσποτο σκυλί είναι η Ζωή σου...και πρόσεξε πως...θα την φωτογραφήσεις....>>
Αυτό μου ερχόταν στο μυαλό   κάθε φορά που διάβαζα...τις εφημερίδες με θέμα το Λουκάνικο...καθώς κοιτούσα τα..."εσταντανέ" και τις ηρωικές του μάχες στις πρώτες στήλες..!
Πριν λίγες ημέρες έμαθα πως πέθανε...Λυπήθηκα...ήλθε για αυτόν το ...τέλος...!!!
.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Σήμερα το πρωί....έκοψα δρόμο στον  πεζόδρομο της  οδού... Βύσσης...κάποτε είχαμε συναντηθεί εκεί....του σφύριξα ..του έκανα νόημα...μα δεν μου έδωσε σημασία...ήμουν για αυτόν ...Συναγωνιστής.....γέλασα..και απομακρύνθηκα...τότε..!!!
Σήμερα ...δάκρυσα...στο ίδιο πλακόστρωτο.....μιά ..πολύχρωμη κουβέρτα...απλωμένη...στο "παράταιρο"..χώρο...σεργιάνι..για περαστικούς..!!!
Ένας άλλος Λουκάνικος....με κοιτούσε επίμονα...κάτι ζητούσε...υποταγμένος...και προσαρμοσμένος...στις πρωτοβουλίες...των αφεντικών του..που έδειχνε ..να είναι ξένοι αλλοδαποί...των  αυτόκλητων στιγμιαίων σόου...

Ζήτουλας ..ο Λουκανικος Β!.... ...με ένα καλαθάκι δίπλα του ...υποθέτω ...ελεημοσύνης...!!
Δεν επιθυμώ να συνθέσω αντιθέσεις..που εξάπτουν το συναίσθημα.Ήταν μία απλή σύμπτωση...παιχνίδι της καθημερινότητας.
Και όλα αυτά ...για ένα μνημόσυνο αγάπης στο τετράποδο που αγαπήσαμε...όλοι..και.σε ένα ιστορικό εμπορικό  πεζόδρομο...που έχει λόγους..και περιμένει να φύγουν τα μνημόνια...οι ψυχοβγάλτες ..δανειστές .και η μίζερη περίοδος...που μας εξαθλίωσε...ευτυχώς ...ίσως όχι ανεπίστρεπτα...!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....