Εθνικά Τσιμπηματάκια....


           

                     Του Μπάρμπα Γιάννη 
                                                                 του Ψαρά


Την είδατε την παρέλαση...?..κι εγώ την είδα..!!!...
Την  χάρηκα μα τω Θεό....!
Μουντή  η μέρα, ξύπνησα ...μαχμουρλής....τέντωνα τα χέρια μια δεξιά...μια ζερβά...
Την προηγούμενη  νύκτα είχα δει στην ΤΙ ΒΙ  ένα ηρωικό κινηματογραφικό έργο... του Αλβανικού  Έπους, γεμάτο αγωνία δράση,και στο τέλος...ο Ελληνικός θρίαμβος...!!!
Ξενύχτησα...με μία ανεκπλήρωτη..απάντηση...που άφηνε το μπαρουτοκαπνισμένο του ...σενάριο...λίγο πριν...αρχίσω το χασμουρητό...και ακουμπήσω στο μαξιλάρι μου.
-Μα καλά...!!!...Γιατί δεν μας  την παραχώρησαν την Κορυτσά...αφού νικήσαμε...?
-Μας τη φέρανε...από ..πίσω...οι Σύμμαχοι!!!
 Δεν πρόλαβα..να πολυκαταλάβω...την αθυρόστομη απάντηση που έδωσε το υποσυνείδητο...στην κάτω γαλαρία...του ανήσυχου μυαλού  μου.
 Κι έτσι με παρέλαβε...χαμογελαστό ο Μορέας...μισοναρκωμένο .και...ελαφρώς ροχαλήζοντα...για τα ...περαιτέρω.....!!!
Την άλλη μέρα  πάλι ..έτσι ασυναίσθητα με βασάνιζε...εκείνο το  απροσδιόριστο  και ανήσυχο ...γιατί...που δεν ..ταίριαζε στο πρωινό ξύπνημα μιας ..τέτοιας Γιορτινής ημέρας...όπως η σημερινή της  28ης Οκτωβρίου!!
Ένα γιατί...που το βιώνω στο ξύπνιο μου, όταν συναλλάσσομαι με τους ανθρώπους, άλλοτε μέρος του  παίρνω...άλλοτε μέρος  δίνω...και συνήθως βγαίνει...λειψό...!!!
Ένα ερωτημα που πάντα προσέχω να μην πέσω απάνω του και ...σκοντάψω ...η το πατήσω...κατά λάθος   με σκυμμένο το κεφάλι ..καθώς βαδίζω...
Δύσκολοι καιροί... για να το παρακάμψεις, και παρατηρείς  ότι το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι...γύρω σου.

Σήμερα όμως είπαμε...γιορτινή μέρα...!!!
 Εμβατήρια ...φωτογραφίες...εθνικά σύμβολα...και σποτάκια με ήρωες που θέλεις να μοιάζεις....και λίγη κολόνια στον καθρέπτη...και μία ματιά πλαγίως, έτσι για την Εθνική υπερηφάνεια...!
-Παιδιααά.... της Ελλάδος...Παιδιααά...!..Να  και η παρέλαση...στην Τηλεόραση....συγχρονισμένα τα τύμπανα...και τα πνευστά...της Αστυνομικής  μπάντας.
Παράλληλες σειρές από "Καμάρια"Νέους και Νέες να κλείνουν επί δεξιά την κεφαλή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Να και τα τροχοφόρα σε συστοιχίες και σχηματισμούς άψογες...να πλησιάζουν από το βάθος του δρόμου, και να πλημμυρίζουν την οθόνη...!!!
Παρόμοιες και στον ουρανό οι Αερομεταφερόμενες μοίρες Ελικοπτέρων, και Αεροσκαφών...μαζί με έναν απίθανο πιλότο...τον Σωτήρη.. προπορευόμενο
Ξεχώρισε τη θέση του για να μας καταπλήξει..με τις ακροβατικές  του επιδόσεις,σε ένα ξέφρενο παιχνίδι...εναγκαλισμων με τον ουρανό , και το σύνορο της  γής.
-Ένα χαιρετισμό από εσάς..κ.Κυβερνήτη...σας ακούμε...με θαυμασμό...ακούγεται ζωντανά  η ενδοεπικοινωνία του κοπκιτ..με συνάδελφο!!!!
-Εμείς ...εδώ κρατάμε...γερά...εμπιστευθείτε μας...ανοίξτε τις καρδιές σας ...και ψηλά το κεφάλι...!!!
Όμορφα μηνύματα..που δεν συνηθίσαμε να ακούμε από τόσο ψηλά..!
Ωσάν τους Ταξιάρχες...Αγίους...Αγγέλους...προστάτες...να μας δείχνουν τα σπαθιά τους...και να παίρνουν από πάνω μας τα αγιάτρευτα ...και βασανιστικά.."γιατί" μας!
Τα λόγια του Σμηνάρχου Σωτήρη...λυτρωτικά..ακολουθούν στα μάτια του κόσμου που τον ακούει και χειροκροτεί....και δακρύζουν....!
Στον τελευταίο του ελιγμό δέκα φωτοβολίδες...θα κεντρίσουν την προσοχή,..καθώς απομακρύνεται για να παγώσουν ψηλά τα κεφάλια...όπως τα θέλει η Πατρίδα...στο ατέλειωτο του χρόνου ταξίδι....με ένα διαχρονικό Περήφανο "Σωτήρη...πιλότο".!














Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....