Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι......εξελίξεων !!!!

ο Obama....Η ομογένεια.....και οι.....Κλίντον λέτε να κάνουν το...θαύμα τους?!!!



Πολιτική

Τζορτζ Σόρος: «Οι ΗΠΑ και προσωπικά ο Ομπάμα στηρίζουν την Ελλάδα»

Τον Τζορτζ Σόρος δέχτηκε χθες στο γραφείο του στη βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου.  Σύμφωνα με επίσημες πηγές η συζήτηση είχε τρεις ενότητες:
- την διεθνή οικονομία
- την κατάσταση στην Ευρωζώνη
- και τις εξελίξεις στην Β. Αφρική
Στην συνάντηση ήταν "παρών" και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου . Ο μεγαλοεπενδυτής αναφερόμενος στην Ελληνική κρίση χρέους τόνισε την ανάγκη για συγχωνεύσεις τραπεζών, ώστε να δημιουργηθούν νέα σχήματα που θα αποτελέσουν στήριγμα της οικονομίας και παράγοντα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Επίσης ο Τζόρτζ Σόρος προεξόφλησε ότι αργά ή γρήγορα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει και ότι απαιτείται μια συντονισμένη αναδιάρθρωση του χρέους των προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης.
"Η Ελλάδα έχει σύμμαχο τον Μπάρακ Ομπάμα"
Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος έδωσε χθές ομιλία στην αίθουσα Κυκλαδικής Τέχνης, την οποία διοργάνωσε ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Στέλιος Ζαβός, που ζεί και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.  Ο μεγαλοεπενδυτής αναφέρθηκε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και στις αλυσιδωτές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Ο Τζορτζ Σόρος είπε χαρακτηριστικά  ότι «οι ευρωπαίοι συνέρχονται από το χαστούκι της κρίσης» και ανέλυσε τις αιτίες για τις οποίες κλονίζεται συθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τάχθηκε κατά της Γερμανίας και των πλούσιων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, λέγοντας ότι «συμπεριφέρονται με μία αλαζονεία, που δείχνει άγνοια της ιστορίας και μη αντίληψη των προβλημάτων». Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των ασθενέστερων χωρών, παρότι παραδέχθηκε ότι έχουν κάνει λάθη που τις οδήγησαν στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. « Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία, όχι κλαμπ πλούσιων χωρών», κατέληξε.
Για την Ελλάδα
«Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να σωθεί και θα τη σώσουν οι ευρωπαίοι. Αρκεί να δείξει η χώρα ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να σωθεί. Η Ευρώπη θα είναι κοντά στην Ελλάδα, αρκεί να πείσει πραγματικά ότι μπορεί να αλλάξει. Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θέλει να τη σώσει»,  τόνισε ο μεγαλοεπενδυτής, αποκαλύπτοντας ότι η χώρα μας έχει και έναν απροσδόκητο σύμμαχο: τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα…
«Στην Αμερική κυριαρχεί ένα κλίμα πολύ υπέρ της Ελλάδας», είπε ο Σόρος, επικαλούμενος το πρόσφατο ταξίδι του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, στο Βερολίνο, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής, όπου πίεσε την Άνγκελα Μέρκελ να δώσει στην Ελλάδα την επιμήκυνση, τη μείωση του επιτοκίου, αλλά και τη δυνατότητα στο μηχανισμό να αγοράζει ομόλογα χωρών που δεν μπορούν να βγουν στην αγορά.
«Η Αμερική θέλει να στηρίξει την Ελλάδα, έχει πολλά χρόνια να στηρίξει τόσο την Ελλάδα, η διοίκηση Ομπάμα θέλει να σωθεί η Ελλάδα», είπε ο Τζορζ Σόρος.
Επίσης παρατήρησε ότι η αγορά προεξοφλεί de facto αναδιάρθρωση από την στιγμή που τα ελληνικά ομόλογα πωλούνται πολύ πιο χαμηλά από την ονομαστική τους αξία.
Παγκόσμια οικονομία
Τέλος, αναφέρθηκε στην  παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα στην Κίνα αλλά και στο ντόμινο των «δημοκρατικών επαναστάσεων» στη Μέση Ανατολή, που πλέον έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τις χώρες του Μαγκρέμπ.
«Θα υπάρξει ένας ευρύτερος κύκλος αποσταθεροποίησης στον αραβικό κόσμο που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο καθεστώς στον Ιράν», είπε, ενώ κάθε άλλο παρά απέκλεισε μία γενικότερη ανάφλεξη του μουσουλμανικού κόσμου, με τη μορφή γενικευμένων συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Δηλαδή, μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας…
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες βιομήχανοι (Παπαλεξόπουλος, Στασινόπουλος, Μάνεσις, Μυτιληναίος, Κοβιδάλης), εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών (Καλιτζάτζης, Περιστέρης), αλλά και οι εφοπλιστές Τσάκος (παρίσταντο και ο πατέρας και ο γιος), Κονδύλης, Φραγκίστας και Παππάς ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο του κ. Σόρου. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αλλά και άλλα επίλεκτα μέλη της οικονομικής άρχουσας τάξης (Μαρινόπουλος, Νανόπουλος). Από πολιτικούς, ήταν εκεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Στέφανος Μάνος, αλλά και ο αμερικανός πρεσβευτής, Ντάνιελ Σμιθ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....