Εν....μέσω...Τυφώνος !


Το τελευταίο χαρτί παίζεται αυτή τη στιγμή στο διπλωματικό παιχνίδι,και μάλιστα τη στιγμή που πνίγεται στο αίμα ο εμφύλιος με αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στις μεγάλες πόλεις της Λιβύης .

Οι Λιβυκές αρχές αναζητούν μία λύση.
Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, είπε και Πρόσθεσε ότι Obeidi έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει για τη Μάλτα και την Τουρκία.
Σε δήλωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι αναζητούν μια «πολιτική και διπλωματική λύση" στην κρίση στη Λιβύη, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται τους αντάρτες που θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς του Καντάφι.
«Επαναλάβαμε το σαφές μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα: για την πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, άμεση κατάπαυση του πυρός για να σταματήσει τη βία, ιδίως εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης. Σεβασμό "Είναι αυτονόητο ότι η Λιβύοι θα προσεγγίσουν τους Έλληνες, αν θα φτάσουμε σε μία συμφωνία στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντα ήταν Αραβο-φιλικά στην εξωτερική της πολιτική". 
Αν και δεν έχει συμμετάσχει στο αεροπορικές επιθέσεις, η Ελλάδα έχει παράσχει την πρόσβαση στα χωρικά της ύδατα στα γαλλικά αεροπλανοφόρα νοτιοδυτικά της Κρήτης, μαζί με το μόνιμο εδαφική πρόσβαση στο ΝΑΤΟ και τις δυνάμεις των ΗΠΑ. 
Έτσι η Ελλάδα είναι στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή και αξίζει για τους Λίβυους να κάνουν μια προσπάθεια, τουλάχιστον για να δουν αν οι Έλληνες ενδιαφέρονται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, να δείξουν την διαχρονική αξία αυτής της φιλίας με κάποιες πρωτοβουλίες πολιτικές" είπε.
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τι θα μπορούσε να συζητηθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που αναφέρθηκαν.
Θα μπορούσε να περιλαμβάνει ορισμένες από τις μεταβατικές ρυθμίσεις για να βοηθήσει τον Καντάφι «να λάβει μια αξιοπρεπή έξοδο από την Λιβυκή πολιτική σκηνή».
Η Ελλάδα είναι πιθανό να είναι για την Τρίπολη ως ένας από τους λίγους δυνητικούς Εταίρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη. 
«Στη Λιβύη πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ήταν το πιο ευνοϊκό αυτί στην Ευρώπη, από τους παλιούς φίλους, όπως η Ιταλία, για την οποία Λιβύη αισθάνεται προδομένη, καθώς και από όλες τις άλλες αδιάλλακτες φωνές των Χωρών στην υπόλοιπη ΕΕ;" είπε
Είναι μία συγκυρία για σας που δεινοπαθείτε εν μέσω οικονομικού τυφώνος, αλλά και για μας που ζούμε τον εφιάλτη του Πολέμου να αναπτύξετε πολιτικές πρωτοβουλίες εξομάλυνσης για την ειρήνη στην περιοχή και την επανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στους Αραβικούς Λαούς, και δίαυλο επικοινωνίας με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής συμμαχίας .



Εμείς να προσθέσουμε....την ευχή μας  να βρεθεί μία άμεση λύση διευθέτησης, πρωτοβουλιών  & εκτόνωσης της κατάστασης παράλληλα   και  απευθείας από τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο..χωρίς χρονοτριβή γιατί εν μέσω Τυφώνος   πολλών αστάθμητων παραγόντων  οικονομικών,πολιτικών,φυσικών καταστροφών , αν κάτι ξεφύγει .....από τους δυνατούς της Γής,..ίσως να μην μπορούν να το μαζέψουν
αυτοί που έχουν ανάγκη....να  διασώσουν, και επαναπροσδιορίσουν  τις ανάγκες της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....