Mr...Presindent....Obama....sos...

Κ Πρόεδρε.....
Το Καράβι ...πάει..ακυβέρνητο στα βράχια.... 
   Εμείς οι Έλληνες ελπίζουμε στον ΄ Από Μηχανής θεό....
Ρίξε κάβο...να ..αλλάξουμε πορεία...σε αυτό το "κομβόι"....σωτηρίας...κι ας πούνε μερικοί ότι ήταν λάθος.
Εσύ ...κι...όλος ο Κόσμος ...γνωρίζεις...πως δεν αξίζουμε...αυτή τη μεταχείριση...!

Αίγινα :  Ναός  Αφαίας


                                           Ένας ..απλός...Ψαράς..από την Νήσο Σαλαμίνα!!!

   "Κομβόϊ"   : Λέξη που αναλύεται στο τέλος  της  παρουσίασης ,   για την σημειολογία...της πάρα πάνω παραγράφου.


  Κώδων...κινδύνου...από ΕΒΕΑ.....


Σοκ και δέος σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, προκαλούν τα μέτρα που περιέχονται στο κείμενο που προωθεί η τρόικα, και όπως όλα δείχνουν θα επιβληθούν τελικά στη χώρα μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος.


Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα θα επιφέρουν κοινωνική εξαθλίωση, αφανισμό της επιχειρηματικότητας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.


«Η Ελλάδα υποβάλλεται στο μαρτύριο της σταγόνας και δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά προοπτική για το μέλλον, αφού σε όλα όσα αποφασίζονται δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακής διάστασης» είπε χαρακτηριστικά.


«Ήδη, η ανεργία στη χώρα μας άγγιξε το 21%, γεγονός που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το τσουνάμι των λουκέτων που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να σημειώσω, δε, ότι στο δείκτη της ανεργίας δεν συμπεριλαμβάνονται οι δεκάδες χιλιάδες πλέον κατεστραμμένοι επιχειρηματίες» πρόσθεσε.


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε τέλος την ανάγκη «έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξουμε πορεία». .........


                                                                       ...........                           κ     Μίχαλος........




***Κομβόϊ..:



                  Μια λέξη που θυμήθηκα από μία Ιστορία που Είναι ...Αληθινή.....
 Στον Β Παγκόσμιο πόλεμο..υπήρχε σχεδιασμός   με οργανωμένες..Νηοπομπές στα Νησιά του Ειρηνικού...τα Αμερικάνικα πλοία...που έστελναν είναι γνωστό  το πόσες μεγάλες απώλειες είχαν, από τα Γερμανικά υποβρύχια που εμφανίζονταν    την  έστηναν στα περάσματα  και βύθιζαν τα πλοία ,καθώς οι μυστικές Υπηρεσίες που έκλεβαν τους κωδικούς...διέλευσης,... και Ενημέρωναν καταλλήλως, το Επιτελείο ναυτικών του εχθρού....
Οι συμμαχικές δυνάμεις ,είχαν έντονα προβληματισθεί,και αναζητούσαν τρόπους αντιπερισπασμού  προκειμένου να γίνονται ανεφοδιασμοί, των προωθημένων  βάσεων εξόρμησης, Νησιών του Ειρηνικού.
Τότε εμφανίσθηκε.ένας Έλληνας ...Κεφαλλονίτης ...παλαιός και έμπειρος Καπετάνιος, ο οποίος  διαβεβαίωσε, ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή, με την προϋπόθεση, να τηρηθεί ...άκρα μυστικότης...και η Νηοπομπή του πρώτου πλοίου ...όπου ,ο ίδιος επέβαινε, θα ήταν ο δρόμος που θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα πλοία
 Δεν υπήρχε προθυμία  στην πρόταση του...από τους επιτελάρχες, που άκουγαν τον   Τρελλοκεφαλλονίτη...με καχυποψία...αλλά  ..μπροστά στην ..επιμονή του και το αδιέξοδο από την άλλη, του Ανέθεσαν  μία μικρή  Νηοπομπή..περιμένοντας το αποτέλεσμα....
  Η επιτυχής έκβαση ...αυτής της αποστολής...εξέπληξε , τους πάντες...προς μεγάλη χαρά...
  Αμέσως ... δεύτερη  επιτυχής ...αποστολή μεγάλη.... αυτή τη φορά, ακολούθησε.... και τρίτη ...τέταρτη...και πολλές ..άλλες....που μέτρησαν στον αγώνα των Συμμάχων, εναντίον των δυνάμεων του ... Άξονος.
 Ο Κεφαλλονίτης ..καπετάνιος ..έγινε ο θρύλος, του Ναυτικού των ΗΠΑ...
  Όταν ...τον ρώτησαν μετά τον πόλεμο... πιο  ήταν το μυστικό ....παραπλάνησης του Εχθρού...? Εκείνος απήντησε με την αφοπλιστική απλότητα...που τον διέκρινε....!!!       -  Τσι ...πήγαινα,...Ψυχή ..μου...μία τη δώθε...μία την κείθε...πάντα...!!! (εννοούσε  ότι ...εφόσον ο εχθρός γνώριζε την ευθεία πορεία διέλευσης, και τον χρόνο εκκίνησης ...ήξερε που και πότε.... θα κτυπήσει....)
   Όμως...η πονηριά του Έλληνα .. και η ψυχραιμία για την  σύλληψη ενός σχεδίου το οποίο θα οδηγούσε την πορεία...όχι από την  διαμετρική ...οδό ...,αλλά  από τις δύο..ακραίες.. κυκλικές άκρες με ακαθόριστη την ...ώρα και επιλογή...σημείων επιστροφής....με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει τον Εχθρό και να σωθούν χιλιάδες ζωές και οπλισμός...που αξιοποιήθηκε στις μετέπειτα... επιχειρήσεις...
    Το Ναυτικό των ΗΠΑ... τίμησε  με το ανώτατο παράσημο τον απλό αυτό Ήρωα και θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του..τον Ρώτησε τι ζητά από την Αμερικανική Πολιτεία...αξιώματα ..χρήματα...η..ότι ...άλλο τέλος πάντων...αρκεί να γίνει ...μία τροποποίηση στο Επώνυμο  του, και να κοπεί η τελευταία συλλαβή...κατά το ...Αμερικανιστί ,,,,ως...συνηθίζεται....
 Ο καπετάνιος   αυτό το αρνήθηκε...χωρίς περιστροφές,  αλλά αναγνωρίζοντας το αντίτιμο της ευεργεσίας.... δέχτηκε τα παιδιά του να σπουδάσουν ...στην ..Αμερική...και ..να ωφεληθούν ...ανάλογα ..από τα πάρα πάνω γεγονότα.
*****************************************************************************************************
******************************************************************
Σκεπτόμενος λοιπόν.... αυτή  την πάρα πάνω Ιστορία:
         Θυμήθηκα...σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα μας,....καθώς και αυτά..... που είπε ο Κινέζος Πρωθυπουργός...πριν ..λίγα...μόλις  χρόνια...αν θυμάστε....στο Κερατσίνι...στα εγκαίνια της COSKO...
- Εμείς οι Κινέζοι δεν θα ξεχάσουμε...στα δύσκολα χρόνια του αποκλεισμού ....που ο Λαός μας πεινούσε...και μαστιζόταν από ασθένειες..... τολμηροί Ελληνες Εφοπλιστές έσπασαν το Εμπάργκο...και ...με πολλαπλούς ...κινδύνους...ρίσκαραν ..και μας έσωσαν.....
    Σήμερα ...τους το αναγνωρίζουμε και είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία....προσέφερε ...δε μία σειρά από δελεαστικές προτάσεις..του κλάδου...!!!
  Απλά τα Πράγματα...... κ. Πρόεδρε.....!!!
  Τόσο απλά ...όπως τα διαβάζαμε στα σχολικά μας  βιβλία...Νέοι...φορώντας εκείνο το μαθητικό καπέλο με τη "σοφή κουκουβάγια"...να λένε......(Ζούκης)...!!!!
  -Ο Φίλος....τον Φίλο ....εν κινδύνοις...και εν ..πόνοις....ου λείπει..!!
   Τοις των Φίλων λόγοις....αεί...πιστεύομεν....
 Και...στα δύσκολα ..όχι με ..λόγια...αλλά με έργα....

                                                                     Μπάρμπα  Γιάννης ....
                                                                                                          .....ο Ψαράς.

Ομιλία στην Ουάσινγκτον

Επιείκεια για την Ελλάδα ζητά από την τρόικα ο Μόντι για να αποτραπεί «έκρηξη


Επιεική στάση της τρόικας στη λήψη των αποφάσεων για στήριξη προς την Ελλάδα για να αποτραπεί μία «πιθανή μεγάλη έκρηξη» ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ινστιτούτο στην Ουάσινγκτον.

«Πρέπει να δούμε εάν τηρείται το ελάχιστο των απαιτήσεων, να γυρίσουμε σελίδα και να σβήσουμε αυτήν την πιθανή μεγάλη έκρηξη» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου της διάχυσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

«Αυστηρή προσκόλληση σε ένα μοντέλο μπορεί τελικά να εμποδίσει μία πραγματιστική επίλυση του προβλήματος» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Μ.Μόντι, που βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για συναντήσεις με τον Μπαράκ Ομπάμα. επανέλαβε επίσης το ιταλικό αίτημα για ενίσχυση των κεφαλαίων των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης -που θα μπορούσε, όπως είπε, να δώσει και το παράδειγμα για αντίστοιχη «ένεση» στο οπλοστάσιο του ΔΝΤ.
..........................................................................................................................................
Πανικός στο....ΠΑΣΟΚ
Με τη διαπίστωση ότι τα μέτρα που επιβάλλει το νέο μνημόνιο είναι πιο δυσβάστακτα από ποτέ ολοκληρώθηκαν συσκέψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επεξεργασία του 50σέλιδου κειμένου.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πήρε νέα παράταση για τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ έγιναν υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη οι οποίοι ενημέρωσαν για το τι περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο.

Στην πρώτη πρωινή συζήτηση, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες πήραν μέρος οι Μ.Καρχιμάκης, Χρ.Πρωτόπαπας, Π.Μπεγλίτης, Ν.Αθανασάκης και ο Γ.Παπανδρέου από το σπίτι του, εξαντλήθηκε σε τεχνικές επισημάνσεις και σε πολιτικές παρατηρήσεις. Ουσιαστική πολιτική εκτίμηση των συνεπειών που θα επιφέρει η αποδοχή ενός ακόμα σκληρού πακέτου μέτρων στο εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συρρικνώνεται ταχέως, δεν έγινε.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι προτίμησε να λάβει μόνος του τις τελικές αποφάσεις του. Θεωρείται όμως δύσκολο να κόψει το οξυγόνο και να μην υποστηρίξει το πακέτο έπειτα από την προσπάθεια που έκανε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....