Οι 20 Νομπελίστες που τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας

20 Νομπελίστες τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας
 
                                       Εύθυμα και....σοβαρά                  
                                                                             του Μπαρμπα  Γιάννη ..του Ψαρά.

    Αναρωτιέμαι....τι ζητούν όλοι αυτοί.....?
Βεβαίως δεν είναι κάποιοι....τυχαίοι....και μάλιστα τόσοι πολλοί...
Άνθρωποι της έρευνας , της αξιοποίησης της γνώσης...της μελέτης και  του αποτελέσματος.
 Τι  διαισθάνονται...αυτή την Ύστατη ...ώρα...και συνομολογούν...προτάσεις σωτηρίας της Πατρίδος μας...?
 Είναι βέβαιο ότι...βάζουν σφήνα και εμπόδιο στο οργανωμένο...πιεστήριο που στροβιλίζει..αργά ...και συμπιέζει ...το Πειραματόζωο....που έχει προγραμματισθεί να θυσιαστεί....στο βωμό της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας....!
 Μου θυμίζει ...Μεσαίωνα....όταν το θύμα, λίγο πριν σκορπίσει...τις σπαρακτικές  φωνές του πόνου, στο βήμα της τιμωρίας,οι κατήγοροι κτυπούν τα στήθη τους, και αφορίζουν....το μίασμα ...μιμούμενοι...θεϊκά ...προστάγματα...του τέλειου αφενός , και...του τρομοκρατικού συντέλιου, αφ ετέρου.
  Το μυαλό μου πάει στον καημένο το Γαλιλαίο...που τόλμησε να πει ...το επαναστατικό για την εποχή θεώρημα, αντικρούοντας  το εξουσιαστικό κατεστημένο...των ολίγων ...εκλεκτών.!
  -Αυτή η γή που μοιάζει επίπεδη...   ."δεν είναι .."....και κάτι άλλο ......το θέλετε ...δεν το θέλετε....είναι στρογγυλή ....και περιστρέφεται...γύρω από τον Ήλιο....! ..έχω άποψη  και σύμφωνα με μελέτες  θα το αποδείξω....
 Αμέσως τον πλησίασαν...άνθρωποι...σχετικοί με την έρευνα, -γιατί τέτοιοι υπήρχαν πολλοί αυτή την εποχή- ...κάτι που θα λέγαμε σήμερα εν δυνάμει.."Νομπελίστες".... και του είπαν ..!
-Παίζεις με την φωτιά...σε βλέπουμε...να ροδίζεις στα...κάρβουνα...!
   Θεωρίες και απόψεις που δεν εγκρίνονται από το εξουσιαστικό συμβούλιο...καταγγέλλονται  ως   επαναστατικές...και άκρως επικίνδυνες...υπάρχει δογματισμός...κατάλαβε το εμείς είμαστε με το μέρος σου......
-Θέλω να αλλάξω...τον κόσμο...!...ζει στο Μεσαίωνα...!!!
-Αμάν....μην..το ξαναπείς....θα μας στείλουν στο μέλλον...με εκτοξευτήρες....πολιορκίας...
  Άσε να κάνουμε κανένα πείραμα...με τα ποντίκια μας για κανένα εμβόλιο ....μας έχει αφανίσει η....Πανώλη....για την ώρα ..μας αφήνουν στα πειραματικά εργαστήρια...και βολευόμαστε...άσε να μας αποκαλούν...Τσαρλατάνους...μη χαλάς την πιάτσα... Μεγάλε...!
 -Ρε παιδιά ..τι να κάνω... δημοψήφισμα...?
 -Ούτε με σφαίρες.....Θα παραδεχθείς ότι κατά μήκος αυτής της ατέλειωτης...ευθείας...στο βάθος ...μετά το Super Market.....και  κατ,ευθεία  στο "άπειρο"....συναντάς τον Ήλιο....και...καθάρισες....!
-Λέτε...?
 -Ναι ...ρε...!!!...θα ευλογήσεις τα...γένια τους...!...Πολιτική κάνουν...ξέρουν από τέτοια...!!!
 -Και τι να πω στο δικαστήριο...για να γράψει ...η  Ιστορία του μέλλοντος...?..Υποψιάζομαι θα γίνουμε ρεζίλι...ως ερευνητές...!
-Ρίχτα στον...Τσίπρα...ότι...τάχα... σε παραπλάνησε ο...Αστερισμός του...κάτι Πλανήτες...με ελλειπτική τροχιά από δω ...όπως ο Κουβέλης,...κάτι κομήτες που διέγραψαν ...πορεία ...και εξαφανίσθηκαν...όπως  ο Καρατζαφέρης... από κει...κάτι ..δορυφόροι από τη ΝΑΣΑ...που έκαναν υποκλοπές...και σε συνεργασία.....με τη Βόνταφον...δεν θέλει και πολύ το ακροατήριο ...θα σε πιστέψουν...θα έχουμε μιλημένο και τον Κούγια...που ξέρει πρόσωπα και θαύματα...θα ζητήσεις ...Έλεος... και θα αποκατασταθείς.!
-Παιδιά να σας πω κάτι...?...Μου θυμίζετε...την Ελλάδα ...στο Νάσιοναλ Τζεογράφικ...!!!
-" Τί..Σόϊ .Μπλέ."....εν δυνάμει...Νομπελίστες είμαστε...?...Αν χρειαστεί...στο μέλλον ..και εκεί θα πάμε....
Δεν ξέρω αν άνοιξαν οι ουρανοί....και μας άκουσαν εκείνη την ώρα που γραφόταν η Ιστορία,κι εμείς που την διαβάζαμε.... Γαλλιλαίος δεν ...είμαι...ούτε ..τηλεσκόπιο διαθέτω...για να μελετήσω το... Ουράνιο στερέωμα...
 Μια μηχανή του χρόνου ...με πολλά γρανάζια ....μου δάνεισε ένας...τσαρλατάνος...Μιχαήλ....Άγγελο νομίζω τον λέγανε  ...με την παραίνεση ...να την  γκαζώσω...ορθοπεταλιά..και σε βάθος χρόνου....χωρίς ..."Σέλα"
 -Εκεί που θα προσγειωθείς ,.. ..μου είπε θα είναι η Ελλάδα....
       ...Αν νομίσεις ότι χρειάζεται βοήθεια...η   ...Ανιψιά ...της ...Περσεφόνης  μάνας μας.....κάνε Νόημα...και θα κατέβουμε..ομαδικά ...με σύγχρονο όχημα...παλαιοί και νέοι  Νομπελίστες...να ταράξουμε συνειδήσεις....συμπαράστασης...
Αυτά ...είπαμε ...σταυροφιλιθήκαμε  ...γκάζωσα...πετάλι...και με πήρε το ...σύγνεφο...
 Προσγειώθηκα στο...σήμερα...!!!....Παραμονές εκλογών....και κάνω εντύπωση με αυτό το ματζαφλάρι των περασμένων αιώνων...καταμεσής του δρόμου που μοιάζει με ποδήλατο...μεσημεριάτικα στο ...Περιστέρι ....όπως ...ρώτησα και έμαθα από κάποιο περαστικό.....
-Να προσέχετε...κύριε ...μου είπε...εκλογική περίοδο  έχουμε....τα κόμματα υπόσχονται ....και τρέχουν απρόσεκτα...λακκούβες πολλές ....και συχνά κάνουν κολοτούμπες....εντυπωσιακές...
  Αν σας συμβεί τροχαίο...με αυτή τη σακαράκα...μην ελπίζετε...σε περίθαλψη...μας το ξεκαθάρισε και η  κ.Λαγκάρντ...
         ..και κάτι άλλο...αν πεινάσετε,και δεν έχετε να φάτε...σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα...τους τελευταίους μήνες...σας ταΐζει δωρεάν, η....Εκκλησία... αν  πάλι είστε... υπερβολικά...χορτάτος....σας περιποιείται...δεόντως... η...Εφορία... 
         Κι αν πεις για νέα... τα πειράματα....αυτά έχουν τελειώσει...το λόγο έχουν τώρα οι Δανειστές...
-Κύριε...των δυνάμεων ...σε τι μεσαίωνα...έπεσα...???....
     Που με προσγείωσες....καταραμένε...    Αλαντίιιιν.....
           Στα άδυτα της Τρόϊκας....φέρτε μου ένα Λυχνάρι...να τρίψω..ρε παιδιά...!!!!

   Αυτά για τα...Εύθυμα....!!!...όσο για τα σοβαρά......


Οι 20 Νομπελίστες που τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας
25.05.2012
18:01


Επιφανείς ξένοι διακεκριμένοι επιστήμονες, οι περισσότεροι εξ αυτών νομπελίστες, δημοσίευσαν στο περιοδικό «Science», μία επιστολή προς τους κορυφαίους Ευρωπαίους, με την οποία τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας και των Eλλήνων.

Πρόκειται για μία επιστολή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science» και απευθύνεται προς τους Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Μάρτιν Σουλτς και τους ζητούν να λάβουν μέρτρα προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα μας για να βγει από την βαθειά οικονομική κρίση.

Η επιστολή έχει τίτλο «Υποστήριξη για την Ελλάδα» (Support for Greece) και την πρωτοβουλία για αυτήν εμφανίζεται να έχει ο διακεκριμένος Γερμανός ιατρός - ιολόγος Χάραλντ Tσουρ Χάουζεν, κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ Ιατρικής 2008.

Μέσα στις προτάσεις που καταθέτουν οι ίδιοι, προτείνεται να αξιοποιηθούν διαρθρωτικά ευρωπαϊκά κεφαλαία, τα οποία θα ενισχύσουν την Ελλάδα στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογίας. Όπως επισημαίνεται οι παραπάνω τομείς έχουν πληγεί πολύ από την έλλειψη πόρων.

Μεταξύ άλλων, οι νομπελίστες εισηγούνται ένα μέρος από τους διαθέσιμους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων για την Ελλάδα να κατευθυνθεί σε καινοτομικά προγράμματα επιστήμης και τεχνολογίας. Επίσης προτείνουν να τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα σε μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα έρευνας και τεχνολογίας και υψηλού επιπέδου ελληνικές επιστημονικές ομάδες.

Ακόμα, ζητούν να διασφαλισθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στους μεγάλους ευρωπαϊκούς επιστημονικούς οργανισμούς και να αρχίσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας νέων κοινών ευρωπαϊκών και ελληνικών ιδρυμάτων αριστείας, δίνοντας έμφαση σε εκείνα τα επιστημονικά πεδία όπου η Ελλάδα έχει ήδη μια ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία και τα οποία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη της.

Στη επιστολή αναγνωρίζεται η ύπαρξη ενός ισχυρού ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού στην χώρα μας και τονίζεται ότι, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, η χώρα θα είναι σε θέση σταδιακά να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Την επιστολή υπογράφουν οι επιστήμονες:

Peter C. Agre, Νομπέλ Χημείας 2003, Elizabeth H. Blackburn, Νομπέλ Ιατρικής 2009, Günter Blobel, Νομπέλ Ιατρικής 1999, Edmond H. Fischer, Νομπέλ Ιατρικής 1992, Carol W. Greider, Νομπέλ Ιατρικής 2009, Jules A. Hoffmann, Νομπέλ Ιατρικής 2011, H. Robert Horvitz, Νομπέλ Ιατρικής 2002, Sir Richard Timothy (Tim) Hunt, Νομπέλ Ιατρικής 2001, Eric R. Kandel, Νομπέλ Ιατρικής 2000, Wolfgang Ketterle, Νομπέλ Φυσικής 2001, Roger D. Kornberg, Νομπέλ Χημείας 2006, Yuan T. Lee, Νομπέλ Χημείας 1986, Robert, Lord May of Oxford, Royal Swedish Academy's Crafoord Prize 1996, John C. Mather, Nobel Prize in Physics 2006, Prof. Iain Mattaj, Director General, EMBL, Sir Paul M. Nurse, Νομπέλ Ιατρικής 2001, Sir Venkatraman Ramakrishnan, Νομπέλ Χημείας 2009, Sir Richard J. Roberts, Νομπέλ Ιατρικής 1993, Hamilton O. Smith, Νομπέλ Ιατρικής 1978, Thomas A. Steitz, Νομπέλ Χημείας 2009, Kurt Wüthrich, Νομπέλ Χημείας 2002, and Harald zur Hausen, Nobel Prize Νομπέλ Ιατρικής 2008.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....