...Χαράλαμπεεε.....

                              ΄  Ευθυμα και σοβαρά...!!!  του Μπαρμπα Γιάννη


                                 -  Χαράλαμπεεεεε......!!!!!!!!!




                                 - !!! ......Οουου..... Μάμμη...!!!!





ΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟ
Η συζήτηση για την ανάπτυξη αρχίζει
«Αγκαλιάζει» η Μέρκελ τον Ολάντ, όμως το Σύμφωνο είναι «αδιαπραγμάτευτο»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 07 Μαΐου 2012


Με «ανοιχτές αγκάλες» δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ ότι θα υποδεχθεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες θα συνεργαστούν στενά, εποικοδομητικά και εντατικά. Η Γερμανίδα καγκελάριος επαναλαμβάνει την ίδια στιγμή ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στο μέσον μίας συζήτησης κατά την οποία η Γαλλία θα δώσει τη δική της έμφαση -«αλλά μιλάμε για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: η πρόοδος επιτυγχάνεται μόνο μέσω σταθερών δημόσιων οικονομικών και επιπροσθέτως ανάπτυξης».


Η Άνγκελα Μέρκελ «δείχνει» σε ρήτρες ανάπτυξης που μπορεί να συμπεριληφθούν στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά όχι σε επαναδιαπραγμάτευση του γερμανικής εμπνεύσεως σχεδίου δημοσιονομικής πειθαρχίας που συνυπέγραψε με τον ηττημένο Νικολά Σαρκοζί. Το Βερολίνο καθιστά σαφές ότι προσβλέπει σε ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης που θα συμπληρώνει, χωρίς όμως να τροποποιεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.


Όλες οι εξελίξεις από τη Γαλλία στο Αφιέρωμα του in.gr
«Θα συνεργαστούμε καλά και εντατικά και θα συναντηθούμε πολύ άμεσα» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας την επομένη της νίκης του Φρανσουά Ολάντ έναντι του Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο δημοσίως υποστήριξε η Άνγκελα Μέρκελ στην προεκλογική εκστρατεία. Ο Ολάντ ορκίζεται στις 15 Μαΐου και η πρώτη του επίσκεψη θα είναι εθιμοτυπικά στο Βερολίνο.


«Μπορώ να πω από την πλευρά μου ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα γίνει δεκτός με ανοιχτές αγκάλες εδώ στη Γερμανία από εμένα» δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία επανέλαβε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν είναι «ανοιχτό» προς διαπραγμάτευση.


«Εμείς στη Γερμανία είμαστε της άποψης, την οποία έχω και προσωπικά, ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Έχει ήδη διαπραγματευτεί και υπογραφεί από 25 χώρες» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.


«Βρισκόμαστε στο μέσον μίας συζήτησης στην οποία η Γαλλία, φυσικά υπό τον νέο της πρόεδρο, θα φέρει τη δίκη της έμφαση. Αλλά μιλάμε για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος -η πρόοδος επιτυγχάνεται μόνο σταθερών δημόσιων οικονομικών και επιπροσθέτως ανάπτυξης» ανέφερε.


Η λιτότητα δεν είναι πεπρωμένο, λέει ο πρόεδρος Ολάντ
Γέφυρες στον Φρανσουά Ολάντ ρίχνει το Βερολίνο
Ήδη από τη βράδυ της εκλογικής νίκης του Φρανσουά Ολάντ το Βερολίνο είχε κάνει ένα «άνοιγμα» προς το Παρίσι, λέγοντας διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ είναι «έτοιμη να συνεργαστεί μαζί με τον Ολάντ για την επεξεργασία ενός Συμφώνου Ανάπτυξης» -το οποίο, όπως σημείωσε με νόημα, «θα προστεθεί» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.


«Οφείλουμε τώρα να επεξεργασθούμε ένα σύμφωνο ανάπτυξης για περισσότερη ανταγωνιστικότητα» δήλωσε ο Γκίντο Βεστερβέλε. Ωστόσο, στο μυαλό των Γερμανών, η ανάπτυξη εξαρτάται περισσότερο από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, παρά από τις επενδύσεις επί μεγάλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως προτείνει ο Ολάντ.


Ο ειδικός σύμβουλος του Ολάντ, ο Ζαν-Μαρκ Ερό και πιθανός πρωθυπουργός της κυβέρνησής του, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Παρίσι και το Βερολίνο πρέπει να συνεργασθούν για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.


«Όταν υπάρχουν σημεία διαφωνίας -και υπάρχουν πολλά αυτή τη στιγμή ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, σε κάθε περίπτωση ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ- πρέπει κάθε ένας να κάνει ένα βήμα προς τον άλλο» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.


Στις 15 Μαΐου ορκίζεται στη γαλλική προεδρία ο Φρανσουά Ολάντ
O νικητής της κάλπης της 6ης Μαΐου πρόκειται να ορκιστεί στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας στις 15 Μαΐου. Υπό το άγρυπνο βλέμμα των αγορών και χωρίς τη δυνατότητα να ελπίζει σε περίοδο χάριτος, ο νέος πρόεδρος εργάζεται σήμερα για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του και έχει επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση του συμφώνου ανάπτυξης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....