Yes.....Ser....But......????........(.Σύμφωνοι...Κυριε...Αλλά ...πως...???)


                                       Κ. Σούλτς...καλώς ηλθατε...!


     Αφού διαβάσουμε το πάρα κάτω κείμενο...προσεκτικά...θα κάνουμε με απλούς συλλογισμούς,μερικές απλές ερωτήσεις συναισθηματικού χαρακτήρα....και ας μας επιτραπεί  ο Λαϊκός τρόπος, στην έκφραση και το περιεχόμενο.
   Εμείς οι απλοί πολίτες...Έλληνες  καταλαβαίνουμε την ειλικρινή προσπάθεια  τούτη την Ύστατη ώρα που καταβάλει ο..κ Σούλτς...και νοιώθουμε την αγωνία για τα όσα πρεσβεύει, επειδή,και  η Ελλάδα,παίρνει μέρος του φορτίου που της αναλογεί ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής...Ένωσης...
  Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε...ακόμη και σήμερα ,γιατί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, πήραμε αυτή τη βαριά,...κατηγορία,του "ράθυμου "...του λαμόγιου,...του αδιάφορου,και πλεονέκτη πολίτη....που δακτυλοσκοπείται...κάθε τόσο...από τα  ΜΜΕ και  τα πληρωμένα παπαγαλάκια.... αυτός και η...Ιστορία του δυστυχώς......!
    Αν είχαμε την ατυχία να μας κυβερνήσουν ...ανάξιοι πολιτικοί, αυτό δεν σημαίνει ..ότι πρέπει να καρατομηθεί ..ένα Έθνος...επειδή είναι άναρχο κατά την άποψη σας...πολύ δε περισσότερο...να γίνει πειραματόζωο...βασανιστικών μνημονίων...Παγκοσμιοποιημένου ενδιαφέροντος.!
    Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε θυμωμένοι....!!!...και τούτο...γιατί.....!
 Εμείς....σαν Χώρα  δεν βαρύναμε την Ιστορία...με επιθετικούς πολέμους, δεν χτυπήσαμε καμιά πόρτα με το κοντάκι του όπλου, να βγάλουμε έξω....γυναικόπαιδα και να πυρπολήσουμε σπίτια.....εμείς δεν δημιουργήσαμε ορφανά πολέμου....αλλά  περιθάλψαμε...συντρέξαμε...
   Δεν ..τοιχοκολλήσαμε....διαταγές...για απειλή αφανισμού...χωριών ...που ατυχώς ...πράξατε  με ακραίο ζήλο...και τότε..και πρόσφατα...στη Γιουγκοσλαβία....σας βαραίνει πολύ..κρίμα...
    Αλήθεια .....!!! ....Σαν συνέλθετε ...πως θα το αντέξετε...για να το εξηγήσετε στα παιδιά σας...?
 Το ρολόι των Καλαβρύτων ...έχει σταματήσει  2.30...μμ την μέρα που άρχισε η σφαγή...υπάρχει και σήμερα... στο καμπαναριό, απείραχτο μισοκαμένο ...πριν φύγετε από την χώρα μας...σας παρακαλούμε...επισκεφθείτε  το χώρο...θα καταλάβετε πολύ περισσότερα..πράγματα...μα κυρίως...το χρόνο...που φαίνεται πως δεν πέρασε από αυτή την πλατεία...με τα πλατάνια...και τον πένθιμο ήχο της καμπάνας..που σου υγραίνει τα...μάτια...αυτό το ψυχοφθόρο  μοιρολόι... που σιγοψιθυρίζουν ...χαροκαμένες  μανάδες ακόμη στα χωριά  της πατρίδας μας...
   Πόσος χρόνος πέρασε αλήθεια...για να φέρει καταστροφή...η δική μας χώρα στους χρηματιστηριακούς σας δείκτες...αυτή η μικρή Ελλάδα...για να εκλιπαρείτε..να συναινέσουμε...στην μείωση των  αποδοχών των συνταξιούχων,στην ...εξωφρενική φορολόγηση των ...σπιτιών,των εισοδημάτων,στην εκποίηση και δήμευση της περιουσίας...που αποκτήθηκε...με αίμα και δάκρυα..εκτός από  αυτά του προαναφερόμενου  πολέμου...?
   Ποιος εχέφρων  στα αλήθεια θα πιστέψει..το κλάμα σας...και τις παρακλήσεις σας...για να μας παρουσιάσει...αλαζόνες...και τάχα αλύγιστους και ξεροκέφαλους....?
    Έχουμε το δικαίωμα αξιότιμε κ Πρόεδρε να είμαστε θυμωμένοι...γιατί ό Ανθός μας τα παιδιά μας  σπουδαγμένα...ετοιμάζουν τη βαλίτσα..να φύγουν ..μη αντέχοντας την ανεργία...και την φτώχεια που τροχοδρομείτε....αδιάφοροι για τον πόνο που προκαλείτε...και τις συνέπειες...αυτής της τακτικής.
   Συμπληρώνετε τα κενά...της απώλειας ανθρωπίνου δυναμικού....συστηματικά με αλλογενείς εξαθλιωμένους μετανάστες...που εισρέουν κατά χιλιάδες και ποιείτε σιγήν Ιχθύος...'ένοχη για τον Αφελληνισμό ...και την αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού...που έχετε  σιωπηρά αποφασίσει....
 Καταλαβαίνετε τι αντιδράσεις θα φέρει αυτή η μεθοδολογία...στα υπόλοιπα κράτη που παίρνουν σειρά σε αυτό το τερατούργημα...!
 Είμαστε θυμωμένοι ...γιατί μας πνίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα...σε αυτό το σύγχρονο ανάλγητο θυσιαστήριο που μας οδηγείτε συνειδητά....!
Αν κάποιοι έφταιξαν ...για  την αναπηρία της ...ανάπτυξης...αναζητήστε τους...σε αυτούς που μόλυναν  ωκεανούς,  που χρεοκόπησαν ...κράτη...,που δημιούργησαν ...αιώνια απόβλητα...στο περιβάλλον και την ανθρώπινη σκέψη....και ρίξτε μία ανήσυχη ματιά...σε αυτά τα παιδιά...που έμαθαν να σημαδεύουν εικονικά....και να σκοτώνουν ....πραγματικά ..στα σχολεία...συμμαθητές και διδασκάλους,,,!!!
 Δεν περιμένω φυσικά απάντηση...εκ μέρους σας...σεις είστε απλός υπάλληλος, για να πείτε αυτά που σας εντέλλουν...
 Αλλά όχι ...μου είστε συμπαθής...έχετε το κάτι ...τι πάρα πάνω...από  τη θέση ευθύνης...μας πείθετε  και μας νοιώθω και τους δυο κωπηλάτες ....στην ίδια ...βάρκα διάσωσης...!!!
 Αν τελικά σωθούμε....από αυτό το Ναυάγιο σας περιμένω στο φτωχικό μου ...για μιά ζεστή φασολάδα...ορόσημο της φιλοξενίας.
Ίσως να ξεθυμώσουμε...κάποτε....δεν ξέρεις  ...να  σφίξουμε τα χέρια και ..τότε...να καταστρώσουμε από κοινού ....άλλα συντροφικά σχέδια..πραγματικής συνύπαρξης και Ανθρώπινης αλληλεγγύης, με άπειρους ορίζοντες...προσεγμένης ..στο περιβάλλον , ορθολογικής..αναπτυξιακής πορείας για  μία ενωμένη Ευρώπη...
               Σας...... περιμένω...."και κλειδώνω τον... θυμό και το χρόνο... σε περίτεχνο σκαλιστό χειροποίητο ...ντουλάπι"... στο βάθος του δωματίου μου!!!
                                                                                                Μπαρμπα Γιάννης...ο Ψαράς....
         
Την αναγκαιότητα των μέτρων λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, τονίζοντας πως η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει τα συμφωνημένα, καθώς η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο.
Σχολιάζοντας όσους λένε πως πρέπει να διακοπεί η αποπληρωμή των δανείων υποστήριξε πως αποκρύπτουν το γεγονός ότι τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να δανείζεται ούτε από τράπεζες ούτε από κράτη και αυτό θα είναι μόνο «η αρχή της φρίκης» για τον ελληνικό λαό. «Τρέφουν φρούδες ελπίδες εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη. Υπόσχονται ελάφρυνση αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα την εγκρίνει εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι πέρα από τη λιτότητα πρέπει να προστεθεί και ένα σύμφωνο ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της ζήτησης ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται η φορολόγηση των πλουσίων.
Ο κ. Σουλτς δήλωσε καταθορυβημένος από την αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στην Ελλάδα, απευθύνοντας έκκληση στην Ελλάδα «να μην εγκαταλείψει το σκάφος τώρα που διαφαίνεται επιτέλους ελπίδα στον ορίζοντα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....