Τα ...Πειραματόζωα....πεθαίνουν....

                                                   Εύθυμα και σοβαρά

                                                                                     του Μπάρμπα Γιάννη ..του ψαρά

Κύριε  Υπουργέ των οικονομικών της Γερμανίας.....
Είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στο πρόσωπό σας ,ως ένας απλός πολίτης...της Ελληνικής Πολιτείας, και να σας παρακαλέσω να προσπαθήσετε να με καταλάβετε....
Μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα...όχι ...όμως ...τόσα...για να είμαστε μεταξύ μας αναιτιολόγητα καχύποπτοι.
 Χθές μόλις ...άναψε η φλόγα  έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία....και μαζί  της  τα μεγάλα πανανθρώπινα  οράματα αξιών δημιουργίας ,αλληλοσεβασμού και κατανόησης των Λαών,τις πολιτισμικές, και άλλες ευγενούς άμιλλας  και δράσης , εκδηλώσεις που φιλοτεχνήθηκαν  και σμιλεύτικαν πάνω στο μάρμαρο, τον χαλκό και το χρυσάφι.
 Είμαι περήφανος  που είμαι Έλληνας...και το νοιώθω...πιο έντονα αυτό το συναίσθημα , κάθε φορά που περιδιαβαίνοντας τα μουσεία της χώρας μου , παρατηρώ τα έκδηλα  αισθήματα θαυμασμού  και λατρείας των επισκεπτών  και των μικρών ομάδων  από άλλες χώρες,καθώς παρατηρούν φωτογραφίζουν και διερμηνεύουν  κρίσεις στα εκθέματα, με απόλυτο σεβασμό  και ιδιαιτέρως της δικής σας, των Γερμανων , που δεν σας το κρύβω μου προκαλεί εντύπωση.
 Ασφαλώς  την δύναμη και αξία  του χρήματος, την έχουν ανακαλύψει  οι Έλληνες  και αποτυπώσει σε  νομίσματα, ευγενων ..η μη ..μετάλλων ...με παραστάσεις, πολύ  πριν υπάρξει στον Ιστορικό  χάρτη  η  δική σας πατρίδα...αυτό άλωστε είναι φυσικό ...και δεν χωρεί υπαινιγμός  ειρωνείας.
 Όμως, αυτή ταύτη...η  οικονομική δύναμη του,  χρησιμοποιήθηκε  κατά κόρον, όχι για να υποδουλώσει Λαούς,...αλλά να διευκολύνει  τις εμπορικές ,πολιτισμικές,και θρησκευτικές εκδηλώσεις η άλλες συναλλαγές ....στις διαρκώς... πολλαπλές αυξανόμενες ...ανάγκες των γειτονικών Ελληνικών αποικιών,στις οποίες  τα γράμματα , η Φιλοσοφία,και οι τέχνες μεγαλούργησαν διαχρονικά.
  Αντίθετα, οι.."Βάρβαροι Λαοί" ...Μήδες..κ.α  το χρησιμοποίησαν ως εργαλείο  πολέμου και  υποταγής, εξοπλισμών  επιθετικών και εξαργύρωσης πολιτικών αντιπάλων , αυτών ακριβώς που ήθελαν να υποδουλώσουν.
 Διερωτώμαι κ Υπουργέ όπως φαντάζομαι και εσείς  άλλωστε....πως είναι δυνατόν σήμερα που η πληροφορία  διαχέεται  ταχύτατα, και οι πάντες είναι ενημερωμένοι, με ηυξημένο το κριτήριο σκέψης, για τις ανάγκες  καθημερινής επιβίωσης  του Ανθρωπίνου γένους, ταυτόχρονα και παράλληλα  την διαφύλαξη και προστασία του φυσικού και ζωικού βασιλείου,καθώς και την άμεση διαφύλαξη των αμόλυντων πρώτων υλών...ανάγκης και προστασίας του Πλανήτη ο οποίος "ψυχορραγεί"...και εκλιπαρεί για ενθουσιασμό και εγρήγορση....γενεών,...σεις και οι ομόλογοι σας δυνατοί...κολλημένοι στους χρηματιστηριακούς δείκτες...ζυγίζετε...ομόλογα...και εκβιασμούς...δεκαετιών.....
-Άραγε θα...υπάρξουν... δεκαετίες...?...η κάποιος .. κρατώντας χρονόμετρο...θα φανεί αλύπητος...και ανελέητος...περισσότερο από ότι δείχνετε ...σεις ..αυτή την ώρα....να παζαρεύει ..ακόμη και το οξυγόνο...της αναπνοής μας...
 Είστε τόσο σίγουρος ότι τα προγράμματα σας ...έχουν προοπτική ...και διάρκεια...?
  Το αισθητήριο ευθύνης ,σας ανάγκασε..να μας υποβάλετε στο περιορισμένο πλαίσιο...παρακολούθησης ..πειραματόζωου...?...τι ...διέγειρε την περιέργεια σας...?
 - Το γεγονός ότι είμαστε  υπερήφανοι..?...
  -Η βεβαιότητα ...ότι χάψαμε την μεγάλη στημένη απάτη του Χρηματιστηρίου..?...
   -Το αστάθμητο..λάθος......ότι δείξαμε ευαισθησία...στην πρωτόγνωρη μετακίνηση...απελπισμένων Μεταναστών... με κίνδυνο την αλλοίωση του Δημογραφικού δείκτη?
    -Τα κόλπα δέσμευσης...στις ....Συνόδους.. κορυφής ...και η κώφωση...στην κρίσιμη ώρα προς... λήψη πρόσθετων μέτρων..για ανακούφιση στο πρόβλημα ...  των ληστειών και του οργανωμένου εγκλήματος?
    - Η μεγάλη..."δεκτικότητα"....και έφεση στις μίζες...και τα φαγοπότια...που έντεχνα...στήσατε...και αφαιμάξατε...παρέα...με τα δικά μας ανάξια... "Πολιτικά Αστροπελέκια...?
    -Η πρωτόγνωρη κωλοπιλάλα ....της περασμένης πενταετίας ...να μας χαρίσετε χρήμα... άφθονο  πρωί μεσημέρι ...βράδυ...ακόμη...και γιά ...ρεβεγιόν...τόσο πειστικά ...όσο και ανακόλουθα ...για να ισχυρίζεστε σήμερα ....ότι ...είμαστε σπάταλος λαός...και απροσάρμοστος....!
   -Αφού σεις γνωρίζατε την αξία του χρήματος...και σαν συμπορευτές εταίροι...γιατί αφήσατε τους δείκτες..να κτυπήσουν κόκκινο...?...γιατί δεν συμφωνείτε να γίνει η αποκάλυψη των στοιχείων  των ελέγχων ,ώστε να υπάρξουν αληθή συμπεράσματα...?
  Γιατί διευκολύνετε  την έξοδο των Βιομηχάνων από τη χώρα...με το άλλοθι του βιομηχανικού κόστους...?...εσείς γνωρίζατε...το βιοτικό μας ...στάτους...έτσι κι αλλιώς δανειστές...το "παίζατε"...τώρα ...μάθατε ...πόσο πονηροί είναι όι Ελληνες... και μας πετάτε...ξεδιάντροπα το...ρυπαρό γάντι...με συγκρατημένη ειρωνεία...?
 Υποθέτω εκ του ασφαλούς ότι δεν έχετε λόγο να μου απαντήσετε...το τετελεσμένο συνετελέσθη
Οι υπογραφές ...έπεσαν...σε ήρεμο περιβάλλον...ένθεν κι ένθεν ...ααα...όλα κι όλα...25 δικοί μας  δώσανε τα χέρια...στους υπουργούς σας ...τίμιες δουλειές...!
 Κι αφου μας κλείσατε σε μία γυάλα...και επισημάνατε..."Πειραματόζωα.."μας εφιστήσατε...και  την προσοχή...
 Το ευρώ....παίζει την τύχη του....στις δικές σας αντοχές...κουράγιο...Έλληνες....
Ούτε ...Μπινκ...Μπράδερ ...νάτανε...τόσες πολλές κάμερες....
  -Αν προσαρμοστείτε στα δικά μας...μέτρα....θα επιζήσετε...θα μάθετε να κάνετε ασκήσεις...
  -Περικοπές μισθών...???
  -Και...συντάξεων....και φαρμάκων,...και διακοπών.....και διασκεδάσεων... σε πρώτη φάση..!!!
  -Που προβλέπονται αυξήσεις...???
  -Στο όριο συνταξιοδότησης....!!!..Στο ωράριο ...εργασίας.......στον αριθμό των ανέργων...σε βάθος χρόνου...με ορίζοντα...κυμαινόμενο....
   -Θα ..πάθουμε ....βέρτικο....Ασχάϊμερ...σκορβούτο....!!!
   -Εχουμε το αντίδοτο...θα ...σας αρέσει...!!!
   -θα πεινάσουμε....θα φάμε ...τις...κάλπες....για μπισκότο....!!!
   -Δικές σας είναι κάντε τις ότι θέλετε.....το Ευρώ ...μην πειράξετε...είναι προϊόν ανακύκλωσης....
   -Μας το είπε ο....Σαμαράς....!!!! ...Κύριε ..Υπουργέ....είσθε ...καχύποπτος...και φοβούμαι ...Ανάλγητος....κοιτάξτε ...το πειραματόζωο...πεθαίνει...σε συνθήκες..απεχθούς..φόρτισης...και .. έκδηλης κακοήθους....νεοπλάσματικής....ρατσιστικής βίας....έχουμε τερατογέννεση...τι έχετε επ αυτού να πείτε...???
  -Υπουργός...οικονομικών....χάρηκα πολύ.....είσθε...ο....????
  -Μπάρμπα Γιάννης ...ο Ψαράς.........παρομοίως....όχι και..τόσο...!!!!

   - 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....