Τα υποκείμενα ...τοις ....υπερκειμένοις....

                                                   Απολύτως ...σοβαρά ...!!!
                                       
                                                                                              του Μπαρμπα Γιάννη ...του Ψαρά.





Τελευταία...άκουσα...για τις εντυπωσιακές... ανακαλύψεις που έγιναν κατά την διάρκεια εργασιών στη διάνοιξη του μετρό της Θεσσαλονίκης,  όπου μεταξύ αυτών ...και ένα χρυσοποίκιλτο στεφάνι που στολίζει την κεφαλή.. από κλώνο Ελιάς... πρόσθετο ανασκαφικό αποδεικτικό στοιχείο ανάμεσα στα τόσα που μας δίνει ο Ελληνικός ..Μακεδονικός πολιτισμός....για να στομώνει και τελικά να αφαιρεί τον κάλπικο και σκόπιμα αναφορικό λόγο από ορισμένες  καθοδηγούμενες..."Πολιτικές  διεθνείς ...Μαριονέτες"....που ανοιγοκλείνουν το στόμα ..., κλέβουν εντυπώσεις ,... κάνουν κωλοτούμπες ...ακριβώς για να μην φανούν τα..."λεπτά"...νήματα...του κανναβάτσου ...και αποτύχει ...το έργο και ...μαζί... ο Θίασος...!..................................................................................................................................................

 Θυμήθηκα λοιπόν ...ένα ...δικαστικό αγώνα ...που  είχε ξεκινήσει ο Παππούς μου ...για να πετύχει την κληρονομική αναγνώριση ...σε κάποια χωράφια ...που  κάποιοι καιροσκόποι μεσίτες ...είχαν βάλει στο μάτι  και αμφισβητούσαν  την πατρογονική συνέχεια, και τα κληρονομικά δικαιώματα στα επίδικα...τμήματα γής....!
 Μετά από εξαντλητικές αντιπαραθέσεις...των  αντίδικων μερών στη διάρκεια της δίκης...και μελέτη των αποδεικτικών στοιχείων αμφοτέρων ,ο δικαστής...φωνάζει στην έδρα , τον  ισχυριζόμενο ως .. Κληρονόμο ...
  -Οι αντίδικοι...εδώ... ισχυρίζονται  και αποδεικνύουν  με φωτογραφίες  που βλέπουμε να φωτογραφίζεται ο  τάδε Υπουργός...εποχής ...ο τάδε ..εκδότης εφημερίδος...κλπ ...ότι είναι... προσκεκλημένοι επισκέπτες...σε αυτά τα μέρη...επίσης το ίδιο συμφωνούν ..ότι ...είσθε κύριος  των κτημάτων που επικαλείσθε....αλλά σε λάθος ...τόπο...και πάντως όχι αυτόν που σήμερα δικάζουμε....
     ...-Τι έχετε να πείτε..?
        -Την πλάνη  για το ίδιο λάθος  την έχουν οι αντίδικοι...κύριε Πρόεδρε...!,..Αυτή η γη ...ήταν του Παππού μου..
       -Ισχυρίζεστε ...κύριε....ότι ο Παππούς σας ... ήταν  αδιάλειπτος ..νομέας και επικαρπωτής ...αυτής της περιουσίας....!.... πες τε μας ...τι δουλειά έκανε τότε ο ...Παππούς σας...?
        -Καραγωγέας ...κύριε πρόεδρε...!
        -Δηλαδή..?
    -Κουβαλούσε με τα κάρα του τα σκουπίδια της πόλης...και τα εναποθέτεται...στο επίδικο μέρος...για..χρόοονια...!... ορίστε και σχετικές της εποχής...φωτογραφίες...και τα σχετικά συμφωνητικά με την κοινότητα...!
   Κοιτάζει  ο δικαστής το φάκελο με τις φωτογραφίες... τον φέρνει στο  στόμα , γυρίζει και διαβουλεύεται με τους παράγοντες της έδρας...!και μετά από λίγο ερωτά...!
    -Λύσε μας μία απορία... Μάρτυς.!!!
    -Μάλιστα κύριε Πρόεδρε...!
    -Αν στείλω πραγματογνώμονες ...επιτοπίως...και πραγματοποιηθεί  ...σε σημεία...ανασκαφικό 
δείγμα...τι νομίζετε..?...θα βρούμε ...παλαιά πιάτα...σπασμένα...πορσελάνες...σκουριασμένα πιρούνια ..και τέλος πάντων ...των καιρών αποδείξεις..που θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς ύπαρξης?
     -Ούτε λόγος ...κύριε Πρόεδρε...είμαι βέβαιος εκατό τοις εκατό....!
Η δίκη είχε κριθεί....τα σημάδια βγήκαν από τα σπλάχνα της γής και δικαίωσαν τον ..Παππού...και τα εγγόνια...
Η Στημένη απάτη  των μεσιτών της κάστας που οικειοποιήθηκε μεγάλες εκτάσεις του λεκανοπεδίου της Αθήνας ....στην περίπτωση του Παππού ...απέτυχε...
Θυμάμαι ακόμη στο σκεπτικό αυτής της απόφασης, την φράση... που επιστράτευσαν οι Δικαστές για να λύσουν το γόρδιο νήμα... αυτής της  απόφασης .
 ........ " τα υποκείμενα ...τοις υπερκειμένοις...."... Δικαστικός όρος που δικαίωσε εκ των   υστέρων και για άλλους λόγους.. χιλιάδες ανύποπτους φτωχούς πολίτες... από τα νύχια  αυτόκλητων ..καταπατητών ...μετά την δεκαετία του 1950.....................................................................................................................................................................................................................................................................................
      Κοιτάζω λοιπόν  τα περιστύλια ...αυτής της  φωτογραφίας   με τα έγχρωμα....τα τριγωνικά σχήματα.. με υποβοηθούμενο με  κρυφούς   φωτισμούς...και τις λοιπές φανφάρες....διαβάζω τα σχόλια ...μεγάλων διεθνών εκδοτικών  συγκροτημάτων  που εξωραΐζουν  σιγοντάρουν και μεγαλοποιούν ...τις "φιλότιμες προσπάθειες" των Σκοπιανών ...σε μία στιγμή ....που ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι ...Έλληνες.....παρακολουθούν ... "τσαμπιον"...  τένις ..με το..."στικάκι"
Αυτόν τον ανήθικο και άδικο δρόμο διάλεξαν μερικοί τυχάρπαστοι της Διεθνούς διπλωματίας...με ορισμένους ντόπιους δυστυχώς.. ανιστόρητους πολιτικούς οσφυοκάμπτες...των καιρών ...αναθέματα...
Την εργολαβία ...ξεπουλήματος του ονόματος...της Μακεδονίας...των συμβόλων ... και των   ιερών ..αγώνων ...αυτού του Έθνους...!
 Ενώ λοιπόν Παγκοσμίως διακόσιες πενήντα και πλέον διεθνείς προσωπικότητες....καθηγητές των μεγαλύτερων  Πανεπιστημίων του κόσμου ... ομιλούν για μία ενιαία Ελληνική σε θεσμούς γλώσσα Θρησκεία.,..ήθη ..έθιμα..παιδεία.... πολιτισμό ... και φιλοσοφία... του Αρχαίου κόσμου ανεπανάληπτο...
  Υπενθυμίζουν στη διεθνή διπλωματία των Ισχυρών ,αυτές οι διαχρονικές αξίες να μην γίνουν αιτίες προστριβών ..μεταξύ των χωρών που γειτνιάζουν...και δημιουργούνται έριδες...εκ των ουκ άνευ.!
Χαρακτηρίζουν μέγα Ιστορικό λάθος...και αντίφαση .... για  κάτι ισάξιο και πολύτιμο του σήμερα...που έχει κίνητρα...και συμφέροντα  πολλά να τους ενώσει ...σε όμορη συνεργάσιμη  πορεία, παρά ... στο χείλος...μίας αδέξιας  καταστροφικής Νέμεσης.


                                                                                      Την ευχή μου...!..

                                                                                                                     Μπάρμπα Γιάννης.




Νέες συναντήσεις για την ονομασία


Ύστερα από δίωρη κοινή συνάντηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, του Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού δήλωσε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία στο πλαίσιο του ΟΗΕ συνεχίζεται και ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις.
Ο κ. Νίμιτς υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό», ότι συζήτησαν «δύσκολα θέματα», την «ουσία του προβλήματος» και ότι «υπάρχει αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον, από ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ» και πως πρόκειται για ένα «ευαίσθητο θέμα, σε μια ευαίσθητη περιοχή» και δεν αφορά μόνο τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε ότι υπήρξε «αντίδραση στις ιδέες» του, σημειώνοντας ότι η «διαδικασία είναι εποικοδομητική» και «δεν πετάω στα σύννεφα», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος». Επίσης, διατύπωσε την άποψη ότι «και οι δυο πλευρές επιδεικνύουν σύνεση».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νίμιτς επανέλαβε ότι το θέμα εξακολουθεί να συζητείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόσο κατά τη σημερινή κοινή συνάντηση όσο και στις χθεσινές χωριστές συναντήσεις του κ. Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, η σκοπιανή πλευρά δεν παρουσίασε «κανένα καινούριο στοιχείο» και οι θέσεις της «κινήθηκαν στα ίδια γνωστά πλαίσια».
Οι επόμενες συναντήσεις τοποθετούνται χρονικά μέσα στο Μάρτιο και πάλι στην έδρα του ΟΗΕ.
 ,

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....