Πρωί..... πρωϊ...στον Καφενέ....με φόντο το μαύρο

                                 



                                              Εύθυμα και σοβαρά 
                                                                                               του Μπάρμπα Γιάννη

    Έριξα από βραδύς...τα μανωμένα  δυχτάκια  μου ...με την Γαϊτα....μου ....γιαλό-γιαλό απέναντι από την Κούλουρη....
Στο Θυνιό... ένα μικρό κάβο.. γεμάτο πεύκα..και μοσχοβολιστούς...θάμνους!
 Με παίρνει ...κανα  μισάωρο ...για να γυρίσω στο λιμάνι, ... 
Αφού τελειώσω... το ρίξιμο τους  φουλάρω τη νύκτα.. να προλάβω στην επιστροφή, να  ρίξω κάνα.. υπνάκο ...στην παράγκα μου .!
 Το επόμενο πρωί...γλυκοχάραμα, αφού απολαύσω  το πικρόπιοτο  καφεδάκι...στον κοντινό Καφενέ της κυρα Μαριώς...να σαλτάρω στη βάρκα μου ,(....τρόπος του λέγειν... το "σαλτάρω"..παίρνει και κάποιες πλάγιες ..."μανούβρες") .
 Να βάλω την παλιά ...Λίστερ... μηχανή  με την μανιβέλα ...μια γυροβολιά ...και αφού σκάσει από την καμινάδα   το πρώτο...ντουμάνι...καπέλο...ντούκου -ντούκου...να ξεκινήσω...για την καλάδα...
Κάπως ..έτσι ..περνούν τα πρωινά....μα τούτο που συνέβη σήμερα ...δεν έχει προηγούμενο.
Την στιγμή που τζουράρω ...την πρώτη ρουφηξιά ...μπαίνει φουριόζος ο φίλος μου ο Σωτήρης....!
-Δεν μου λες.. Μπάρμπα..?
- Μπαρμπαριά..και Τούνεζι...!!...Τι..να σου λέω...που δεν σέβεσαι την φιλία μας....είσαι μεγαλύτερος  μου ..με λές και Μπάρμπα....?
-Εχθές...πως δημοσίευσες...πρώτος...την απόφαση του Συμβουλίου ..Επικρατείας.... ?...βούιξε.. η Σαλαμίνα... με την επιτυχία σου ..δεν στο είπανε..?
...-..Είμαι....Χάκερ....Ανώνυμους....!! δεν το ήξερες...?
-Τ είσαι βρε ...γερο ξεκούτη...?
-Χάκερ...!!!!
-Να...!!!...πάρτα...να μην στα χρωστάω...μπατιρομεζέ...να σε πώ και .Ανώνυμους...!
-Όσο ..ο Πρετεντέρης ...ξέρει Νομικά...και ...πέρα από τα μεσάνυχτα ...έκανε φύλλο και φτερό ...την .."ανάλυση  των εννοιών "...της ..Απόφασης  του Συμβουλίου επικρατείας..., 'άλλο τόσο ...εσύ ...ξέρεις από Δημοσιογραφία...Νεραϊδοπαρμένε...!
-Κρατάω το...φάσκελο ...για να στο επιστρέψω ...μεθαύριο στη Γιορτή του Προφήτη Ηλία ...μαζί με τις παρατηρήσεις του...στο ύψωμα...Σωτηράκη...!
-Εσύ το έγραψες με σαφήνεια...Δεν κλείνει η ΕΡΤ...συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα ...τίποτα δεν αλλάζει και  βλέπουμε ...την οικονομική...και ποιοτική ..αναδιάρθρωση...με καθαρό κοινωνικό και αξιοκρατικό πρότυπο...στα νόμιμα πλαίσια...του εφικτού...και με συζήτηση των επικείμενων αλλαγών ....στη Βουλή!
-Ναι εγώ το έγραψα...Αλλά δεν είμαι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος...
-Εδώ πατάνε όλοι οι Τρικομματικοί.... και ο κάθε ένας ...τραβάει την ..δική του Συνταγματική Ερμηνεία...αν μάλιστα κάτσουν μαζί στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ...να αναπτύξουν  επιχειρήματα, εμείς φωνάζουμε...έλεεος,.!!!.....και ο ..Παρουσιαστής..."Διαφημίσεις.."!
  ..Ηθελα να ήξερα...αυτό το Συμβούλιο Επικρατείας ... με χρησμούς...Πυθίας...αποδίδει...το συντακτικό  νόημα των αποφάσεων του ......μαζοχιστικά...?...για να έχουμε  να τρατάρουμε...παρέα στον καφέ μας  κάθε φορά ..και ένα Συνταγματολόγο..
Θα πάθουμε παράκρουση...στο τέλος...   ακούω στο Καφενείο....και κάποιους...τακτικούς  "ενημερωμένους"!
-Δεν ...έπεσε...μαύρο...!!!...εμείς βλέπαμε κανονικά...με ..."Γιου...ες...Μπί"
Άσπρη...ήταν...η οθόνη...επιμένει ..αντιπολιτευτικά  κάποιος...με έπαρση...!!!
-Ούτε μαύρη ούτε άσπρη ....φωνάζει ...εκνευρισμένος ..ένας Τρίτος...Είχε κάτι ..έγχρωμες ρίγες...μέρα ..νύκτα..επίτηδες δεν άλλαζα κανάλι!....για να δω το χάλι τους ,  που θα φθάσει...............................
-Επειδή ...Σωτηράκη ...ο Ήλιος  ανέβηκε ..μιά πιθαμή και βλέπω τα ψάρια να τα βιράρω μισοφαγωμένα...και πήχτρα στο σαλιγκάρι....φεύγω ...στο φούλ....
Πάντως να ξέρεις....την συνομιλία... μας ...την κατέγραψα...και με απλικέσιον ...την αποστέλλω  ασύρματα..στο εγγόνι μου ...προς εκτύπωση ...με λίγα σχόλια στο Λάπτοπ....για ..ευθυμογράφημα...στο Site...
-Παίρνω...τον λόγο Πρωταγωνιστής," της σελίδος"  στην ...θέση σου ...Καπετάνιο..μου..?
-Με τέτοιε απορίες ...σίγουρα ..απόψε ..θα έχεις ξεκάθαρες απαντήσεις ..και από τους τρεις Αρχηγούς
απόψε   Σωτηράκη μου .αλλά μην περιμένεις να σε λοξοκοιτάξουν κατά   Σαλαμίνα...μεριά....
  Στη ...Γερμανία  θα έχουν το νου  τους ...   που είναι έτοιμος  στο αεροπλάνο...ο Σοϊμπλε  να μας έλθει και βιάζεται.....μαθαίνω...



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....