Βοήθεια με σύστημα...

     Του Μπάρμπα Γιάννη  

     του ...Ψαρά..



Κάτι...... απλό που δεν το σκέπτεται κανείς..!!!
.Μιλάω.... για τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά...
Μεταφέρουν Κοντεϊνερ...για στέγαση...!!...καλώς πράττουν...!!!
Μήπως θα ήταν αναγκαία χρήσιμο...να διασκευαστουν..
όμοια... σε ..αυτά τα τροχήλατα...κτίσματα...ειδικοί χώροι πρώτης ανάγκης ...για την ευχερέστερη μεταφορά τους...
Ακριβώς όπου υπάρχει ανάγκη...εξυπηρέτησης...???
Εννοώ ...πλατείες ...κτήρια στάδια κλπ...ελεύθεροι χώροι...!!!
Θυμάστε εκείνα τα περιοδεύοντα Τσίρκο...που ..μπροστά ...παρήλαυναν... Ελέφαντες  για εντυπωσιασμό και ξοπίσω εντυπωσιακό το καραβάνι ...με τα Κοντέϊνερς...πάνω σε Τράκτορες...ολάκερη κινούμενη πολιτεία...από χώρα σε χώρα....!..Καλλιτέχνες ...Τεχνίτες...βοηθοί ...στο καθήκον του Περιοδικού θεάματος...με οργάνωση αξιοθαύμαστη  και ...Επιτυχίες...
Εμείς ...λοιπόν για να αποδείξουμε...πως δεν είμαστε Ελέφαντες...παλεύουμε ...έκπληκτοι με το αυτονόητο ...και όλο κάτι μας φταίει....για να μην γίνουμε Τσίρκο...
Και αδυνατώ να εννοήσω...πώς τόσες ημέρες...άνθρωποι κλεισμένοι στα αυτοκίνητα..να μην έχουν πρόσβαση  τε διατροφή....μπάνιο...ντουζιέρες...κλπ..χώρους ...στοιχειώδους...ένδυσης...και ολιγόλεπτης παραμονής...όσο τουλάχιστον απαιτείται ...για να μην πάρουν κανένα κρύωμα...!
Θα μου πείς...ρε ..κύριε εσύ θέλεις ένα κομβόϊ...αυτοκινουμένων  ...εργαλείων ανάγκης..προσαρμοσμένων στο δικό σου ..Γούστο....!!!
Θα σας απαντούσα...βεβαίως...και ...ναι...!!!...και λίγα θα είναι...!!!..
Οι επιστραφείσες μίζες...αν θα πάρουν το δρόμο τους....τα χρήματα που θα περισυλλεγούν για να ...βρει τον ρυθμό της η Κεφαλλονιά...καλό θα είναι...να υπάρξει μέριμνα για μια παρόμοια οργάνωση...!
Αφού δεν γνωρίζουμε την Επόμενη μέρα ...που θα ξανά κτυπήσει ο Σεισμός στην Πατρίδα μας...που είναι .."Κουνιστή"...πως να το κάνουμε...?
Αντί να πετάνε τα χρησιμοποιημένα Κοντέινερ...στον Ασπρόπυργο ...ας διαθέσουν στην πολιτική προστασία....τα κουφάρια...με κάποιες τροποποιήσεις..να υπάρχει δυνατότητα..να μεταφερθούν με "Τράκτορες"...όπου υπάρχει ανάλογη ανάγκη..!
Είναι δυνατόν..?....Δεν υπάρχουν λουτρά....!!! 10 ημέρες άπλυτοι οι Άνθρωποι......!!
Βούτηξαν τις Βαλίτσες και συνοστίζονται... Μέτοικοι...στα ΚΤΕΛ....!!!!
Βεβαίως είναι απαραίτητο ένα....αξιόλογο αυτοδύναμο ...κομβόι...που θα πρέπει να περιλαμβάνει.1)...Ισχυρή γεννήτρια...ηλεκτροπαραγωγής....διάθεσης ρεύματος...!
2) Αυτοκινούμενο μαγειρείο...με τους απαραίτητους εξοπλισμούς...αυτόνομης παραγωγής βασικών αγαθών ...(ψωμί...φαγητά..και  νερό....)..3)ειδικές διασκευές ..χώρων ...Ντουζιέρες...με κατάλληλους παράλληλους...χώρους...μικρής παραμονής για ένδυση...και προσωπική περιποίηση...πριν εξέλθουν...στο ...εξωτερικό...πιθανόν μη φιλικό  περιβάλλον...από άποψη καιρικών  συνθηκών  με  κίνδυνο  να ...αρρωστήσουν...4)Αυτονόητο το Ιατρείο....επειγούσης περίθαλψης..με δυνατότητα συνεργασίας κατόπιν .. εκτίμησης ...αναβαθμισμένου...συνοδευόμενου...κατά πως κρίνεται...ανά περίσταση....5)Μηδέ εξαιρουμένου...συνοδευόμενου αυτοκινούμενου ..κλιμακίου ..ψυχολογικής υποστήριξης...Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού...!6)Θέλετε...και  το έκτο...?...βεβαίως γιατί όχι...?..αυτοκινούμενο πλυντήριο στεγνωτήριο...αλλά και συνοδό ...Ιματιοθήκη...ατομικού..βασικού..και οικογενειακού ..εξοπλισμού...σεντόνια ..εσώρουχα...κουβέρτες κλπ είδη πρώτης ανάγκης
7)Θέλετε και το έβδομο...? γιατί όχι παρακαλώ...??? Δέκα αυτοκίνητα του Σκλαβενίτηω φορτωμένα με τρόφιμα..αναψυκτικά...κα.έτοιμα να μοιρασθούν ...προς τιμή του!!!...Να ..Το κομβόϊ πως  συγκροτείται....!!!...Δουλειά συντονισμένη για όλους και όχι λόγια παχιά...δυστυχώς... !Ας κάνουμε τα λόγια πράξη...το αξίζουμε σαν έθνος...!!!
Τώρα δεν χωρεί πλέον...η λέξη ..εκλάπησαν ..!!!το δούναι και λαβείν ισχύει ..με ειδική για την περίσταση κάρτα...ψηφιακή  εκτυπωθείσα   αυτοστιγμεί...σε κάθε ταλαιπωρημένο...πληγέντα...όπου ...βαρύνεται και προστίθεται  για τον κάθε υπόχρεο συνδρομητή...σε όλες τις μετέπειτα φάσεις...των ευεργετικών συνακόλουθων ...από το κράτος...προληπτικών ...και αργότερα αναπτυξιακών μέτρων .
Το αδιαμφισβήτητο  ψηφιακά ελέγξιμο...σύνολο κόστους που θα προέρχεται  από το άθροισμα του συνολικού αριθμού των προφίλ...παρεχομένων προς βοήθεια θα είναι το πιο πιστικό εργαλείο  δαπάνης τόσο στο κρατικό οικονομικό απολογισμό ...αλλά και στα ξένα ενδιαφερόμενα ...προς συνδρομή φιλικά Κράτη....!
Έτσι μόνον θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο να πάψει να μας βλέπει καχύποπτα...και από την άλλη εξυπνάκηδες να πλουτίζουν ξεδιάντροπα...και να πληγώνονται οι πολίτες....Αλλά και οι ξένοι που φιλότιμα θέλουν να βοηθήσουν ...και τώρα μας ..."κράζουν"...ως...αρπακολατζήδες...να μικραίνουν το καλάθι... αλληλοβοήθειας !!!
Τίποτα δεν μας λείπει οργάνωση θέλουμε....εθελοντές φιλότιμους ...επίσης...!!!...αρκεί να μείνουν ...μακρυά οι....Κλέφτες....!!!!
Και κάτι ακόμη ...επειδή οι φυλακές έχουν φρακάρει ...υπάρχουν πολλοί που εκτίουν ποινή  και θέλουν να συντομεύει ο χρόνος παραμονής...τους ..αλλά και επίσης  μεταμελημένοι ...και  ...από το βάρος...μίας καταδίκης αποζητούν  στην κοινωνία...να  καταθέσουν μία  έμπρακτη συγνώμη..προσφοράς και Αλληλεγγύης...ειδικά για τέτοιες στιγμές....!..Αυτού του είδους προσφορά ...έχει Λυτρωτικό ανθρώπινο χαρακτήρα...και ίσως ...η συμμετοχή των πάρα πάνω  σε τέτοιες καταστάσεις ..έκτακτες αξίζει τον κόπο να ...επιδοτούνται με  εξτρά αυξημένο αριθμό ...μείωσης ποινής...αυτό βέβαια είναι θέμα αξιολόγησης από ειδικούς...!
Ενα είναι βέβαιο ...ότι στις Φυλακές...καλύπτουν  το μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος με συνεισφορά έργου....!
Μάγειροι...Αρτοποιοί ...Κουρείς...Ιματιοθηκάριοι...πλύστες...κ.α...τεχνίτες εργάτες...εφαρμογών κλπ..έμπειροι...για την περίπτωση...και τις κακουχίες& όπου κληθούν  να δώσουν το παρόν..!...Εννοείται οι φέροντες...τις ..τυπικές "Εγγυήσεις".
Τα πάρα πάνω μοιάζουν Ρομαντικά...σκεφτήκατε... όμως....πως  θα ήταν αν παίρναμε αποφάσεις...με σύστημα....να γίνουν ...Ανθρώπινα,,,?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....