Μη...δε..Δίκην....

Γνωρίζουμε από τα πανάρχαια χρόνια το δοξαστικό....ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή...
και υπάρχουν αυτονόητοι λόγοι προς τούτο ...διότι πρέπει να δικάσει αδιακρίτως ...
  Όπως και τα αδικήματα...πάντα δεν έχουν όμως όψη ενοχής ......αλλά και υπόσταση...εκ της οποίας πολλάκις αναδύεται δυσάρεστος οσμή....που μόνον ο κόσμος... κατά σύμπτωση ...αντιλαμβάνεται.
Εδώ αναλογίζεται κάποιος κατά πόσο...τα επιβαρυντικά στοιχεία έχουν συγκροτημένο κατηγορητήριο .ωστε ο πέλεκυς να είναι βαρύς και να μην επιδέχεται αμφιβολίες..που καταλήγουν σε ανασταλτικά αποτελέσματα... με φόντο την μακρόχρονη ...δικαίωση...όπως συνήθως γίνεται...στα Εφετεία...
 Διότι όλως παραδόξως στις μεγάλες κομπίνες και τα οργανωμένα εγκλήματα...έχουν συμμετοχή όχι μόνο κάποιοι φουκαράδες...που δεν τους ξέρει ούτε ο Γείτονας ..αλλά επώνυμα πρόσωπα...όπως αυτή η Ιστορία που εξουσιάζουν την Δημοσιογραφία, τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά ..κατά πολλοστή φορά ..και τον Πολιτικό κόσμο....
 Αυτό έπρεπε  προ πολλού να  έχει  σταματήσει....και  τώρα.ακόμη .... λέμε ...Από που να αρχίσουμε..!!!
 Ενώ τα νομοσχέδια...νοικοκυρέματος ..  εφεδρειών ..κουρέματος... και  λοιπών  απαξιωμένων αναμορφωτικών,επειγουσών διατάξεων .. συσσωρεύονται...και στοιβάζονται...με ένα πιστόλι στον κρόταφο των κοινωνικών εταίρων ...για άμεσες λύσεις.... διάσωσης της Πατρίδας...
 Κάποιοι ...αναλύουν στον προτζέκτορα ...τα διλήμματα...."to be...or not ..to be.."
...Τι άλλο να πούμε...εμείς οι ταπεινοί...που την κουβαλάμε στην πλάτη και τρέχουμε ενώ ψυχορραγεί..... απ ευχόμενοι... μετά φόβου Θεού και....  Πίστεως από διασώστες.. "υπέρ βωμών και Εστιών...." να την αντικρίσουμε  τελειωμένη...από τις ολιγωρίες μας...την πλεονεξία..και τον καιροσκοπισμό των διακεκριμένων..θυτών  απατεώνων..της Πολιτείας...??
 Ας δούμε το Θέμα..όπως το αναδεικνύει στο σημερινό άρθρο του...

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη δράση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 53 συλλήψεις. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαχατζής, ο δημοσιογράφος και στέλεχος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης και ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κέντρων της πόλης Μάρκος Καραμπέρης, γεγονός που προσδίδει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην υπόθεση καθώς πρόκειται για πολύ γνωστά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η δράση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων συνδέεται με συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτοκτονίας επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα τοκογλυφίας. 

Μάλιστα, πρόκειται για τέσσερις χωριστές εγκληματικές οργανώσεις που είχαν, όμως, διασυνδέσεις μεταξύ τους λόγω κοινού αντικειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ενώ είχαν και κοινά θύματα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανοίξουν λογαριασμοί καταθέσεων στην Ελβετία ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναλύονται εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ. Η Αστυνομία εκτιμά ότι μεγάλο κεφάλι στην υπόθεση ήταν ο Καραμπέρης. Ο επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου του ΛΑΟΣ, ο οποίος είναι κουμπάρος με άτομο που είχε εμπλακεί στην υπόθεση Βατοπεδίου, και συγκεκριμένα είχε βγει στη δημοσιότητα συνομιλία του με τον δικηγόρο κ. Κουκοβίνο. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης κ. Αθηναγόρα Παζαρλή, ο κύκλος των συλλήψεων έχει ολοκληρωθεί και πλέον η προανάκριση ίσως οδηγήσει και σε άλλες κατευθύνσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. 

Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων ύστερα από πολύμηνες έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι μετείχαν στις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, ποιο ρόλο είχε ο καθένας και με ποιον τρόπο δρούσαν.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι τέσσερις σπείρες πουλούσαν προστασία σε καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αποσπώντας τους εκβιαστικά τεράστια χρηματικά ποσά, επίσης δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, αλλά και σε απάτες. Τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες τα νομιμοποιούσαν παράνομα μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στο δικαστικό μέγαρο, ενώ από χθες, Τετάρτη, «φιλοξενήθηκαν» στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο αποδείχτηκε μικρό για τον τεράστιο αριθμό των συλληφθέντων, και γι’ αυτό κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Δήλωση Τρεμόπουλου για την εξάρθρωση του κυκλώματος τοκογλυφίας    

Ευκαιρία να αποκαλυφθούν στο σύνολό τους όλες οι διαστάσεις της υπόθεσης της διαφθοράς στην Κεντρική Μακεδονία χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, την εξάρθρωση των κυκλωμάτων τοκογλυφίας και εγκληματικής οργάνωσης εκβιασμών. 

Ο κ. Τρεμόπουλος επισημαίνει ότι ο ίδιος είχε αποκαλύψει στοιχεία για το ρόλο του συγκεκριμένου συστήματος πριν από πολλά χρόνια, ωστόσο δέχτηκε «λάσπη» και κατηγορίες. «Σήμερα καλείται η Δικαιοσύνη (εκ νέου) να ερευνήσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτής της ΅φαμίλιας'Α και να ξαναδεί την εμπλοκή και τις ευθύνες παραγόντων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης» επισημαίνει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....