Πράγματα...Θαύματα...και Νομπελ...ειρήνης...

                                                                        Μπάρμπα  Γιάννης...ο Ταπεινός Ψαράς.


        Περίμενε κανείς μέχρι σήμερα ...να συμβούν τέτοια πράγματα...?

Διότι ...ούτε πράγματα ..ούτε θάματα μπορεί να τα πει κανείς...!
Ένας τραγέλαφος επικίνδυνων    φαινομένων ...ένα αλαλούμ...πολιτικών  διαβουλεύσεων για επιρροές οικονομικών αντιμέτρων σωφρονισμού σε απείθαρχα  και αδύναμα κράτη...εντός της Ευρώπης...με επίκεντρο την Ελλάδα, και όχι μόνο.
Εγερτήριο ύποπτων υποκινησιών,Θρησκευτικών παθών και αναμοχλεύσεων,από Άγνωστα εξωθεσμικά κέντρα...με στόχο να τρομοκρατηθεί ο....άνθρωπος.
Όσοι γνωρίζουν Ιστορία...καταλαβαίνουν...τα επαναλαμβανόμενα...διαχρονικά... σενάρια της.
Επεμβάσεις παρωδία ...για τον έλεγχο παραγωγικών πηγών ενέργειας..και πρώτων υλών.
Χρυσό περιτύλιγμα...λαχταριστής "Φοντανιέρας"...που περικλείει ελκυστικά φοντανάκια... με περίεργα μεταφορικά προσωνυμία...όπως Αραβική ..΄΄Ανοιξη...πουν μόνο τέτοια δεν είναι....με τόσο αίμα που χύνεται.
Σταματήστε τους Golden Boys...που είναι  υπεύθυνοι για την κατάντια...της παγκόσμιας οικονομίας....-Αλλά μόνον αυτοί...δεν ενοχλούνται...και κρύβονται επιμελώς  για να μην αποκαλυφθεί η μεθοδολογία τους.....και αυτοί που ωφελήθηκαν.
Σαν να μην έφθανε αυτό....ήλθε και η στιγμή της επιβράβευσης...να μοιραστεί και το Νόμπελ.
Μόνο που δεν μας λέει κάποιος...για ποιο λόγο το πήρε η Ευρώπη....
και αν ναι ...να μας το αναλύσει ένας διανοούμενος...γνώστης της Πολιτικής και οικονομικής... Ιστορίας, να το καταλάβουμε...να το εμπεδώσουμε...και να προβληματιστούμε...για κάτι που αφορά το μέλλον...αντί να διαφωνούν απροκάλυπτα...αρνούμενοι να συμβάλλουν...
Ας...δώσουμε...χρόνο στο παρελθόν ..αναδιατάξει....τις "Περγαμηνές " του, με την συμβολή του παρόντος....που βασανίζεται και...ανέχεται.
Δεν έχει νόημα ...να θέλουμε να μάθουμε εδώ και τώρα τα πρώτα βήματα του Θεού...να φτιάχνουμε πολυδάπανα μηχανήματα...με εντυπωσιακά πειράματα την στιγμή που είμαστε ανίκανοι να ταΐζουμε μία χούφτα ρύζι...η να κάνουμε ένα εμβόλιο σε ΄ενα παιδί...που αν...τελικά επιζήσει...θα μας καταδικάσει. 
Το κόλπο ευφυολόγημα ... για να ασχολούνται...οι πλατιές λαϊκές μάζες....με απίθανα κλισέ και να διαφωνούν...μεταξύ τους ...Αν ο Μωάμεθ.....είπε ...τούτα ...είπε....εκείνα....σε άλλους αρέσουν σε άλλους όχι....
Αν... Ο Ναζωραίος....δεν εννοούσε αυτό αλλά το άλλο....Ο Βούδας...το έκανε έτσι και όχι αλλιώς.....
Μία  ανίερη,...αδόκιμη... και ανώφελη... περιπτωσιολογία ...που ροκανίζει...τα πλέον ευαίσθητα Θρησκευτικά  κριτήρια  του Ανθρώπου στις πιο  επώδυνες...για την επιβίωση στιγμές του....από στυγνούς εφήμερους  οικονομικούς....Εκβιαστές.
Έτσι απλά....το εισπράττει σήμερα  ο μέσος νους...το αντιφατικό μήνυμα των καιρών μας...για αυτό και επισημαίνεται με κόκκινο .....αστερίσκο ...σήμερα...που πρέπει..όσο ποτέ... 
Οι Παγκόσμιοι....ηγέτες εξουσίας...  κλειδοκράτορες..να σηκώσουν  μεταξύ τους...το"κόκκινο"τηλέφωνο...και τάχιστα ..να συνεννοηθούν....για το μη χείρον... βέβαιο επερχόμενο γενεσιουργό..ατύχημα.!




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....