Τα ωραία της ...Σαλαμίνας

                                         Μου ζητήσατε...να σας παρουσιάσω   τον
           όμορφο Σεπτέμβρη...της Σαλαμίνας.....και τα...δρώμενα...


μερική άποψη από το Αιάντειο...στο Βάθος δεξιά η..Κούλουρη


Αγώνες Ιστιοπλοϊας, ...ρομαντικές φεγγαράδες...με φόντο...τους αντικατροπτισμούς ...και το παιχνίδισμα των νερών ...της παραδοσιακής, και γραφικής....Πόλης...το κόσμημα του  Σαρωνικού...


Ένα...καραφάκι ..ούζο..μία ντοματοσαλάτα...λίγο χταπόδι φρεσκοψημένο  στο πιάτο..και φρέσκο ....Μαριδάκι...λαχταριστό..από το τηγάνι...της κυρα Μαρίας...στο παραλιακό ταβερνάκι...δίπλα στην ...άμμο..είναι το βάλσαμο...στην απόδραση...από  τις καθημερινές σκοτούρες.






Κάθε χρόνο έχουν καθιερωθεί οι Ιστιοπλοϊκοί αγώνες, με μεγάλη συμμετοχή σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα...της μυθικής Πόλης και το νησί  του Αίαντα του Τελαμόνιου.
Συγκινητικά...στιγμιότυπα...και από τους μικρούς
Ιστιοπλόους φίλους...που ακολουθούν την Ναυτική παράδοση...
Η Ελλάδα...δεν είναι η χώρα που μερικοί θέλουν να  διακινείται μόνο...το μαύρο και βρώμικο... χρήμα...αλλά και το "Ασημένιο" νόμισμα"...που φυλάει...με επιμέλεια , ο Χρόνος..Συλλέκτης..!


Εμείς φιλοξενούμε με χαρά την σχετική ανακοίνωση.....



     ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)

SALAMIS YACHTING CLUB

(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. 2250/2004  ΠΡΩΤΟΔ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ:2003
ΜΕΛΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΓΚΑΤ/ΣΕΙΣ: Κ. Καραμανλή (Ύψος Κυματοθραύστη)                                                ΤΗΛ: 6945100607      2155000412
                      Λιμάνι ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ                                                          FAX:  2155000412        
                                                                                                                                                              e-mail: mail@nobs.gr                                                                                          
   Σαλαμίνα   1-10-2012

 

ΠΡΟΣ: Εφημερίδες και Ιστότοπους Σαλαμίνας


          ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΦΙΛΙΑ 2012

            Άνοιξαν και φέτος τα μεγάλα πανιά στην Σαλαμίνα.
            Ένα ακόμη ραντεβού στο νησί μας, για ιστιοπλόους ανοικτής θαλάσσης, ο αγώνας «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος – Ιστιοπλοϊκή Φιλία 2012» που συνδιοργάνωσαν ο ΝΟΒΣ με τον ΝΑΟΕΦ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα 63 σκάφη που δήλωσαν συμμετοχή, από 17 Ναυτικούς Ομίλους, εκκίνησαν από το Φάληρο την 11.00 του Σαββάτου 29/9 με φρέσκο αγέρι, παρέπλευσαν τις νότιες και δυτικές ακτές μας και κατέπλευσαν στην γραμμή τερματισμού, νότια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, από τις 15:27 μέχρι την 18:51, οπότε κατέπλευσε και το τελευταίο ιστιοπλοϊκό, ολοκληρώνοντας το πρώτο μπράτσο, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι ιστιοπλόοι την πρώτη από τις δύο ιστιοδρομίες, του διήμερου, που ονομάζεται «Κύπελλο Ναυμαχίας - Ιστιοπλοϊκή φιλία 2012».

            Η μεγάλη διαφορά χρόνου τερματισμού οφείλεται στον αστάθμητο παράγοντα της θάλασσας, τον άνεμο που διαφοροποιείται διαρκώς και αποτελεί την μεγάλη πρόκληση των ιστιοπλόων, πέραν των επιδόσεων του κάθε σκάφους και τις δεινότητας των πληρωμάτων, που είναι κατά κάποιο τρόπο γνωστά και υπολογίσιμα.
            Τα σκάφη, μετά τον τερματισμό τους κατευθύνθηκαν από μέλη του ΝΟΒΣ σε τρείς ευρύχωρες περιοχές πλαγιοδέτησης, που είχαν αποδεσμευτεί από τα μόνιμα επαγγελματικά αλιευτικά, διευκόλυνση που παρείχαν οι ιδιοκτήτες των με την βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Έτσι η Μεγάλη Σκάλα, το λιμάνι του Βουρκαρίου και η περιοχή του Ομίλου μας, φόρτωσαν πολύχρωμους επισκέπτες, που εμπλούτισαν το λιμάνι με διαφορετική αισθητική, φρεσκάδα, δροσιά, κέφι, χωρίς να λείπουν και οι ουζοκρασοκατανύξεις στα διάφορα ουζερί μας.
            Στις 2030 έλαβε χώρα η τελετή απονομής στα προπύλαια του Δημαρχείου, στα πλαίσια της τελετής λήξεως των «Σαλαμινίων 2012». Μετά ένα θερμό χαιρετισμό του κ. Δημάρχου, το βήμα δόθηκε στους παράγοντες των Ομίλων ΝΟΒΣ και ΝΑΟΕΦ, για να βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές πέντε διαφορετικών κατηγοριών σκαφών. Ο δικός μας Περικλής Μέλλιος με πλήρωμα τους Γενικαλιώτη Δημήτρη και Χατζή Δημήτρη, Γενικαλιώτη Ελένη και Κουζελέα Γιάννη, με το σκάφος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙ GRE-1496, όλοι άνθρωποι του ΝΟΒΣ, απέσπασαν μια εντυπωσιακή πρώτη νίκη στην κατηγορία ORC Club κλάση Ι. (αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν στις ιστοσελίδες www.nobs.gr  και www.naoef.gr )
            Τέλος, τιμήθηκε ιδιαίτερα, το  σκάφος της πρώτης κανονιάς, όπως αποκαλείται από τους παλιούς καιρούς, το ιστιοπλοϊκό, που εισήλθε πρώτο στο λιμάνι ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ V. Κάποτε, ο τερματισμός επιβεβαιωνόταν με κανονιοβολισμούς, από την ξηρά.
            Την Κυριακή στις 11.00 ξεκίνησε το δεύτερο μπράτσο, με ανάμεικτα συναισθήματα του κοινού που έσπευσε στα παραλιακά καφέ. Το υπέροχο θέαμα, που μας χάρισε η αρμάδα με τους διακόσους και πλέον επισκέπτες, κατά τους ελιγμούς στην γραμμή της εκκίνησης σηματοδότησε και το τέλος ενός διαφορετικού διήμερου για το λιμάνι και την κοινωνία μας. Όλα τα σκάφη τερμάτισαν χωρίς απρόοπτα και το ραντεβού των ιστιοπλόων στην Σαλαμίνα ανανεώθηκε για τον επόμενο Σεπτέμβρη 
            Τόσο η επιτυχία για δεύτερη φορά, όσο και οι δηλώσεις όλων των αρμοδίων, μετά την γνωστή Κουλουριώτικη φιλοξενία, πείθουν ότι ο αγώνας «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας – Ιστιοπλοϊκή φιλία», τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό προς μεγάλη ικανοποίηση των ανθρώπων του ΝΟΒΣ, που αποσκοπούν διπλά και για την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά κυρίως για την προβολή του νησιού μας και των αρετών του, ώστε να καταχωρηθεί, ως προορισμός στις καρδιές των θαλασσινών επισκεπτών του Αιγαίου.-



...Μα τα ωραία δεν σταματούν....εδώ...θα επανέλθουμε...!!!










Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....