Από, "διπλο...ματ....ίαση" ,πάσχουν οι Τούρκοι....

Χαλούν τα σχέδια ....και επαναπροσδιορίζουν τη  διπλωματική τακτική  τους  οι Γείτονες μας...Μεμέτηδες...
 Είχαν ποντάρει στον μαρασμό και τη διάλυση της χώρας...ονειρευόντουσαν ...επεκτατικά.. εποικιστικά ..σχέδια  μέχρι την Ξάνθη ...δεν τους βγαίνει..... το φύλο...
    Καλοπιάνουν τους Σλοβένιους ...για δίκαιες Θρησκευτικές αναδιατάξεις,....στο χώρο της Μακεδονίας....τάζουν Θεσσαλονίκη στους Σκοπιανούς......και πιέζουν την Αλβανία να είναι κουμπωμένη με την Ελλάδα.
Εκμεταλλευόμενη τον διαπιστευτικό της  ρόλο....στη διατήρηση των ισορροπιών ...από τις υπερδυνάμεις...που αντιμάχονται...και αφήνουν στο έλεος του  εμφυλίου πολέμου...την Συρία...και τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες ...σε αναβρασμό....με πάρα πολλά σενάρια ...ανοικτά ....
  Αναδιπλώνεται ...και  προσπαθεί να γίνει ο κυρίαρχος παίκτης ...ευκαιριακά στο παιχνίδι  προσδιορισμού της ΑΟΖ....
Μακραίνει το χέρι....της και αφήνει τα πολεμικά της να ...προσπερνούν ...έξω από το Σούνιο....και ονειρεύεται .. στην  επόμενη ευνοική συγκυρία...ότι αν αγοράσει μερικά ...Ελληνικά νησιά.....σε σύντομο επιχειρησιακό ...χρόνο...θα στήσει ...εξέδρες ..άντλησης... πετρελαίου....με Αραβικά κεφάλαια...ανοικτά της Τζιάς... για λογαριασμό της Τουρκόϊλ.!
Ύστερα από τα εξωφρενικά ...που και πάλι αναμάσησε ο Ερτογάν...για την χώρα μας...περι πώλησης νησιών και ευτυχώς πήρε την απάντηση...αρμοδίως...!
 Δεν μπορεί να πιστέψει την ξαφνική ..αναβάθμιση του χρηματο πιστωτικού  διεθνούς ...στάτους προς τη χώρα μας....και  τις ευκαιρίες που της  παρουσιάζονται σε μία προσπάθεια  ευρύτερης Ευρωπαϊκής διάσσωσης...
Είναι θορυβημένος...και τώρα φοβάται μήπως βγεί ο....άσσος από το μανίκι....του εφτάψυχου ...Γκιαούρη .....και του κάψει ...τους..."Ρηγάδες"...που του πασά ρουν κάποιοι..... κάτω από το τραπέζι...!
 Αυτά τα πάρα πάνω  επιβεβαιώνουν και έρχονται σε συνέχεια...μέ το σχετικό δημοσίευμα  που ακολουθεί...και έχει να κάνει με την προσπάθεια της Ελλάδος ...να προσδιορίσει...τα γεωγραφικά όρια ...της ΑΟΖ ....σε μία  προσπάθεια συνεννόησης...με τις όμορες γειτονικές χώρες.
                              
                                                       Μπαρ μπα    Γιάννης 
                                                                                              ο Ψαράς...



1 Όσοι πίστευαν ότι ο καθορισμός ΑΟΖ τουλάχιστον με τη Λιβύη θα ήταν μια σχετικά απλή υπόθεση, προφανώς θα απογοητευθούν.

Η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Λιβύη έδειξε ότι προς το παρόν σημείο επαφής με τους “επαναστάτες” της Τρίπολης δεν μπορεί να υπάρξει.

Το νέο καθεστώς φαίνεται ότι ακούει…Άγκυρα ,αποκλείει τις διμερείς διαπραγματεύσεις και αντιπροτείνει “πολυμερείς”! Δηλαδή μεταθέτει το ζήτημα στις καλένδες. Κι αυτό μόνο την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει σοβαρά να προβληματίσουν την Αθήνα. Η οποία μην ξεχνάμε έδωσε τα πάντα κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων που είχαν στόχο την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι.
Για να μην θυμηθούμε το “φέσι” που έχουν βάλει η Λίβυοι στην Ελλάδα από την νοσηλεία “ανταρτών” σε ελληνικά νοσοκομεία.

Τι απάντησε ο Λίβυος ΥΠΕΞ όταν ρωτήθηκε για την ΑΟΖ;

"Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. Υπήρχαν συνεννοήσεις και συνομιλίες και μου δόθηκε σήμερα το πρωί η ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνάδελφό μου για αυτό το θέμα. Διότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Λιβύη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και τη Λιβύη. Επιδιώκουμε να υπάρξει μία γενική συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες που τους αφορά αυτό το θέμα. Γιατί εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον συνολικά,  όχι μεμονωμένα".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....