Φαντάσου σε τι κόσμο ...ζούσανε...

Αυτά που συμβαίνουν και μας αφήνουν έκπληκτους...σήμερα...δεν πρέπει σε καμια περίπτωση  να φερουν την κοινωνία σε αντιπαράθεση ...κομματική.
Πρέπει νηφάλια επίμονα και πιεστικά να ξετυλιχθεί το  κουβάρι του μύτου της Αριάνδης....
Πρέπει οι πάντες να συμβάλλουν να αποκαλύφθούν ..όλα εκείνα τα τρωκτικά ..που σπατάλησαν στην υγεία του κορόϊδου....και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
ο κόσμος αυτό ζήτησε...στα κάγγελα της Βουλής...σαν ζητούσε ...να καεί......
Φυσικά όχι το κτίριο αλλά η Νοσηρή...ιδεοληψία...μερικών βουλευτών ...οι οποίοι μακέλευαν τη ψήφο εμπιστοσύνης  του ...που τους εξουσιοδοτούσε να ..νομοθετούν  ...προς ώφελος ,προοπτική ...και ανάπτυξη...!
Επιτέλους να μάθουμε  ποιά ήταν τα "Κοντράτα"...τα λαγούμια τους...και τις διασυνδέσεις....
Άλλως ...το στομάχι και το στήθος του Λαού ...βράζει....από αγανάκτηση....περισσότερο παρά από πείνα...!

Δυστυχώς τώρα που η κρίση για αυτούς πλησιάζει ...ο ένας αποποιείται την ευθύνη σε βάρος του άλλου....
Τώρα που τα πραγματικά μεγέθη της κοινωνικής καταστροφής είναι πλέον ορατά ...και το συνειδητοποιούν ... προκαλούν ...με τις Αλληλοκατηγορίες....για μία ακόμη φορά...χωρίς κάποιος να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.....ζητώντας δημόσια συγνώμη....!
Αυτά τα ...ανθρωπάκια μας κυβερνούσαν ....για να ομοιάζουν ...Κύκλωπες...σήμερα.... οι...δανειστές μας....και να κλέβουν το δίκιο μας....!!!
Και για να το πώ απλοϊκά και ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες μου ....
Μπέρδεψαν ...οι ...Διαπιστευμένοι ...κλειδούχοι ..τα σώβρακα με τις...κάλτσες...!....
Δυστυχώς ....δεν είναι υπερβολή.....και εξηγούμαι....
Αν οι Σύμβουλοι ενος Υπουργείου ...είχαν την ευχέρεια...να μοιράζουν ...χρηματικά ποσά εν λευκώ με επιταγές  που είχαν ...στην απόλυτη κρίση τους ....και κατοχή τους .......τότε ποίος ο ρόλος του Υπουργού ...του Γενικού γραμματέα .... και των λοιπών της διοικητικής ιεραρχίας...οι οποίοι ορκίζονται...και ομνύουν ...στην φύλαξη  των νόμων και θεσμών ...με το κύρος και βάρος της υπογραφής των ...?
Φαντάζεσθε ...αν ...αυτή η πρακτική ...εφαρμόστηκε ...στα κατώτερα ...Νομαρχιακά ..ας πούμε....κλιμάκια ...με τους Νομαρχιακούς Συμβούλους....για λογαριασμό του Νομάρχη...η Γενικού Γραμματέα ......και ακόμη πάρα κάτω.....  Του Δήμαρχου...από τους Δημαρχιακούς συμβούλους...και πάει λέγοντας...?
Δεν θέλω να το φαντασθώ ...κι ας γράφω για σκοινί στο σπίτι του πνιγμένου .....τώρα που τα κόμματα χρωστούν ....τα...εκατομύρια ...σε δάνεια....τι φίδια θα ξετρουπώσει το γάντι του Εισαγγελέα...από τα πάρα πάνω "λαγούμια".
Το σενάριο όμως θέλει γερά νευρα....επιμονή και..καρτερία....αυτοί που περιμένουν την εκδίκηση...πρέπει ...να κάνουν χώρο και για να δεχθούν ...την αληθινή μεταμελεια και συγνώμη ... τους...
Το φτυάρι της ανοικοδόμησης  και ανασύνταξης της πατρίδας μα ς  περιμένει  όλους ...να μην χαθεί  χρόνος από αλληλοσπαραγμό ..υποκεινούμενο...
Μα πιό πολύ την αξίνα το φτυάρι και τον ιδρώτα ...να τον δώσουν αυτοί οι κύριοι  που μας αδίκησαν  κάτω από το άγρυπνο μάτι  της δίκαιας κρίσης....όσο επώδυνο  για αυτούς κι ας είναι...
Έτσι θα ηρεμήσει το πλήθος...στο μοιραίο αναζητούμενο  ειρηνικό βιοπορισμό του .

                                                                                                         Μπαρμπα Γιάννης

Φαντάσου σε τι κόσμο ζούσανε ...οι άνθρωποι
Την επίσπευση ολοκλήρωσης της ΕΔΕ στον ΕΟΤ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, για το ζήτημα της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στον Οργανισμό. Εν τω μεταξύ, ειδική ομάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα αναλάβει να ελέγξει όλα τα στοιχεία της οικονομικής χρήσης του 2011 στον ΕΟΤ, στα οποία αποτυπώθηκε λογιστική απόκλιση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.  
Την ίδια ώρα, έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του προέδρου των εργαζομένων στον ΕΟΤ Κωνσταντίου Ράντου και του πρώην γ.γ. του οργανισμού Νίκου Καραχάλιου.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι ο κ. Καραχάλιος “ήταν διαρκώς σε ταξίδια και για αυτό έφερε τον -συλληφθέντα πλέον- σύμβουλο για να διοικεί αντ’ αυτού”. Οι εργαζόμενοι λένε πως ο κατηγορούμενος κ. Βασιλάκος  πήρε τα μπλόκ επιταγών από τους ταμίες του οργανισμού με πιέσεις και απειλές.
Απαντώντας ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Ο κ. Καραχάλιος προανήγγειλε και την αποκάλυψη στον εισαγγελέα στοιχείων για τα κυκλώματα που δρουν στον ΕΟΤ.
“Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί ο σύμβουλος ήταν δική μου επιλογή” , λέγοντας ότι “αν είχε πάνω του καρνέ επιταγών ή στο γραφείο του που δεν ήταν συμπληρωμένες από το λογιστήριο, είναι παράτυπο”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....