Μίκης.....βούρ...να τους φάμε....



                                           Εύθυμα και σοβαρά

                                                                           του Μπάρμπα Γιάννη


Χθες Κυριακή ..απόλαυσα τον Μίκη στην τηλεόραση ...μιλούσε για το έργο του....
την πολιτική ...την Ζωή του...ομολογώ πως δεν τον είχα ...φαντασθεί ...τόσο ανθρώπινο ....συναισθηματικό και γενναίο....αφού ...παρ όλες τις οκτώ και πλέον δεκαετίες στην πλάτη του ...απαντά  αφοπλίζει....,και ξεσηκώνει τον κόσμο , ωσάν δεκαοκτάχρονος.....μαχητής..! 
   -Για την θρησκεία ..τι γνώμη έχετε...κύριε Μίκη?..ερωτά η Μπίλιω...!..υπάρχει...Θεός...?
      -Αυτό που με βεβαιότητα ...μπορώ να πω ....είναι ότι υπάρχει ...μία Ιερή αξιοθαύμαστη Αρμονία ...που δεν είναι τυχαία....!
Για την Ορθοδοξία...!
   -Την  ευγνωμοσύνη  για την Ελληνική  Γλώσσα...που  διασώθηκε  για να ομιλούμε ...σήμερα...και είμαστε υπερήφανοι....την ...οφείλουμε ...σε αυτούς τους ορθόδοξους ιεροδιδασκάλους... που μετάφρασαν το Ιερό ευαγγέλιο στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα...!
   -Είναι κρίμα σήμερα τα παιδιά μας...καθυβρίζουν ...στο διαδίκτυο...νομίζοντας πως...κάνουν επανάσταση...και στρέφονται..ενάντια στην παράδοση... παρασυρόμενα από ξενοκίνητα κέντρα, που έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν τους δεσμούς των μεγάλων ιδανικών της Πατρίδας και της Δημοκρατίας.
..........................................................................................................................................
-Κινδύνευσε η Ζωή σας πολλές φορές ...αλλά με ...θαυμαστό τρόπο επιζήσατε...που οφείλεται?
-Στη Δικτατορία ...δύο ..παράλληλα κέντρα ταυτόχρονα κίνησαν να με εξοντώσουν ....και  τελικά...έφτασαν ...στο σκοπό   τους...!....Ξέρετε ...γιατί σώθηκα...?
-Γιατί...?
-Με ..έσωσε....η πενιά ...του Ζορμπά.....<<..Ταράν...Ταράν...>>....όταν ο Αρχίβασανιστής ...Λάμπρου...συνειδητοποίησε...ποιόν είχε εντολή ...να σκοτώσει....
Αλλά ...στην Ταβέρνα...με τους φίλους του....λάτρευε το συρτάκι ....και περήφανος χόρευε τον ...Ήρωα....και  που  νόμιζε ότι τον αντιπροσωπεύει...του ήλθε ο...Ταμπλάς...της ξεφτίλας....!!!!
Πήγε να ξεριζώσει το μουστάκι του...από την οργή του και έπαιρνε τα...βάλιουμ ...με τις χούφτες...!
-Γράψε...ένα σημείωμα να γίνει Ντόρος ...ρε ..Μίκη....να σωθείς....δεν ξέρουν...." οι απάνω"... ποιος είσαι...!!!
.........................................................................................................................................................
Όμως ...για να γίνεις ...Μύθος...του κατόπιν..... πρέπει να σε βασανίσει η Κατάρα.....των Ανθρώπων...στο ..πριν...!
Ο Μίκης το...είχε....!...ήταν ποιητής....φιλόσοφος ...και ταυτόχρονα μαχητής ...για αυτό παραλληλίζει τις δυσκολίες του Έθνους ..και τα ανθρώπινα λάθη του πολιτικού  κόσμου...στο... χθες με το σήμερα..!
και ...δείχνει ...ανήσυχος....!
-Τι γνώμη έχετε για την Πολιτική κατάσταση....σήμερα...?..Ρωτά η Μπίλιω...
-Βουρ...!
-Ορίστε..?
-Βουρ...ρε παιδάκι μου ..πως το λένε..?...Βουρ... και...τους φάγαμε... Αχ και να είχα τα πόδια μου...γερά...σήμερα...!
Λεοντόκαρδος ...και ο...Μπάρμπα ...Γιάννης ο Ψαράς ....δίπλα σου Μίκη....κάπως νεώτερος....'
Μας έμεινε όμως ...μόνο...η ηρωική... καρδιά ....για να κτυπά...ακόμη δυνατά....και να φανατίζει το....πιεσόμετρο...στο...αμφιλεγόμενο "Κόκκινο".







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Έξελθε κατηραμένε ...Οφη...

Είθε....τούτες τις ...ώρες....